"Pirmās dejas" žūrija sastrīdas un knapi noskaidro uzvarētāju. FOTO
Žūrijā gāja karsti, spriežot, kas triumfējis šovā.
2016. gada 1. septembris, 22:02

"Pirmās dejas" žūrija sastrīdas un knapi noskaidro uzvarētāju. FOTO

Jauns.lv

Jau trešo ceturtdienu “STV Pirmā!” skatītājus iepriecina unikāls deju šovs “Pirmā deja”. Pasniedzēji atzīst, ka iemācīt lielisku deju desmit dienu laikā ir gandrīz neiespējami. Šajā sērijā žūrijai bija problēmas noskaidrot uzvarētāju.

Šovā dāmas centās vadīt savus vīrus, un žūrija to atzina par vienu no lielākajām problēmām. Lauris Subatnieks pat norādīja, ka tā ir tendence mūsdienu sabiedrībā, jo viņš ar to katru dienu saskaroties teātrī. Taču tā kā Montai labāk izdevās ļauties Rimanta stingrajam tvērienam, žūrija par labākiem atzina viņus.

Montai un Rimantam no Ventspils, kuri katru dienu mēroja 160 kilometrus uz mēģinājuma vietu, pretī stājās pāris no Rīgas – Dace un Edvarts. Abi, protams, nebija profesionāli dejotāji, tādēļ izaicinājumu netrūka arī šonedēļ.

Ingus pirmajai dejai izvēlējās Dona dziesmu “Tas” apvienot ar ugunīgiem ritmiem dejas otrā pusē, savukārt Liene Skume savam pārim meta izaicinājumu ar Intara Busuļa dziesmu “Miglas rīts”.

Dace un Edvarts par kāzām sapņo jau četrus gadus

Dace un Edvarts par kāzām sapņojuši jau četrus gadus, viņiem jau ir kopīgs dēliņš, bet šovasar pāris nolēma savu mīlestību apliecināt arī Dieva un radinieku priekšā. Abi aizaujas ar volejbolu, kā arī pirms šova norāda, ka viņiem patīk dejot. Abi esot diezgan atšķirīgi, bet, tā kā pretpoli pievelkas, tas viņu dzīvi padarot tikai interesantāku.

Ja mēģinājumiem tiktu dots ilgāks laiks kā 10 dienas, Dace atzina, ka noteikti sakautos ar savu jauno vīru. Taču tieši īsais treniņu laiks radīja viņā stresu, turpretī Edvarts bija mierpilns un tas abiem palīdzēja nemest plinti krūmos. Beigās gan kāzas spēja izraisīt nelielu uztraukumu arī Edvarta sirdī.

Daces un Edvarta kāzu deja

Kāzās deja bija jutekliska, abi izskatījās laimīgi un iemīlējušies… Dacei izdevās ļauties Edvarta stingrajam tvērienam un paļauties uz savu jauno vīru visos akrobātiskajos trikos. Taču žūrija redzēja, ka Dace vēlas vadīt savu jauno vīru un viņiem par labu lēma vien Agris Daņiļēvičs. Taču valša soļi četrās taktīs ir ļoti grūti un arī  rumbas ritmos viņiem neizdevās trāpīt, lai cik skaista būtu Lienes Skulmes iecerētā deja, žūrija lēma pa labu otram pārim. Agris sava favorītpāra aizstāvībai gan norādīja, ka nav nozīmes ar kuru kāju mīl.

Monta uz finālu ierodas ar „kartona” vīru

Tā kā Montas jaunais vīrs Rimants ir jūrnieks, Montai uz šova finālu nācās ierasties pasniedzēja un papīra vīra pavadībā. Taču jaunā sieviņa jau ir pieradusi, ka Rimants vairākus mēnešus ir prom. Arī kāzu plānošana abiem bija saspringta, jo jaunais vīrs plāno pie kuģa stūres, jaunā sieva savos žurnālistes darbos, turklāt vedēji vēl atrodas Anglijā. Taču ideālas kāzas bija abu kopīgais sapnis, ar neatlaidīgu darbu, caur kaulu sāpēm un negulētām naktīm, tas arī izdevās… turklāt vēl ar ļoti mīļu kāzu deju, kas pārsteidza visus viesus.

Neskatoties uz to, ka laika ir maz, bija arī citi izaicinājumi. Piemēram, Rimants uzreiz pēc vecpuišu ballītes negulējis devās uz mēģinājumu. Lai kā gribētu saņemties, sieviņu noturēt nevarēja un zumbas pasniedzējs Ingus solīja ieslodzīt pāri deju zālē un spiest trenēties kaut visu nakti, jo citādi velti būs tērējis savu laiku. Kvalitatīvs mēģinājums nesanāca un Rimants nespēkā pameta deju zāli. Pēc nelielām pārrunām ar jauno sievu, abi tomēr atgriezās un kopā ar pasniedzēju nolēma turpināt ar jauniem spēkiem nākamajā dienā.

Montas un Rimanta kāzu deja

Dienu pirms kāzām abi bija pārguruši, taču apņēmības pilni. Neskatoties uz grūtumiem, abi atzina, ka piedalīšanās šovā un deja viņus satuvinājusi.

Pirms dejas pirmizrādes abi bija satraukušies, taču mirdzums Montas acīs spēja apburt vismaz divus no trim žūrijas locekļiem – viņu pusē nostājās Ieva Kemlere un Lauris Subatnieks, Agrim Daņilēvičam neatlika nekas cits kā piekāpties, un šis pāris galu galā arī uzvarēja.


Kasjauns.lv / Foto: publicitātes