0dienas
4stundas
36minūtes
47sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kašers: es biju resns, tiku apsmiets, skolā mani sita
Slavenības

Kašers: es biju resns, tiku apsmiets, skolā mani sita

Jauns.lv

Šova ”OKartes skatuve” kolorītais dalībnieks Kašers jeb Kaspars Blūms–Blūmanis sava ģērbšanās stila un dzīves skatījuma dēļ jau kopš bērnības esot bijis nesaprasts.

Kašers: es biju resns, tiku apsmiets, skolā mani s...
Sākumā arī šovā “OKartes skatuve” Kašers bija kā baltais zvirbulis. Ne reizi vien skatītāju atbalsta trūkuma dēļ viņš nonāca uz izbalsošanas sola.
Sākumā arī šovā “OKartes skatuve” Kašers bija kā baltais zvirbulis. Ne reizi vien skatītāju atbalsta trūkuma dēļ viņš nonāca uz izbalsošanas sola.

Košais un atšķirīgais Kašers šovā “OKartes skatuve”

Uzsākot dalību talantu šovā, Kašeram daudzi TV skatītāji anonīmos komentāros internetā veltīja neglaimojošus vārdus, gan pārmetot puisim vīrišķības trūkumu, gan apspriežot viņa iespējamo netradicionālo seksuālo orientāciju. Tomēr ar savu dzīvesprieku, amizantajiem, paša radītajiem skatuves tērpiem un draudzīgumu Kašers nu jau kļuvis par vienu no „OKartes skatuve” vērotāju iemīļotākajiem talantiem. „Pats esmu pieņēmis to, ka esmu citāds nekā pārējie, un tas ir galvenais. Vai tāpēc esmu sliktāks par citiem?” smaidot saka atraktīvais talantu šova dalībnieks.

Jau agrā bērnībā atšķīrās no saviem vienaudžiem

Tagad Kašers kļuvis daudz pašpārliecinātāks, jo pēc priekšnesumiem viņš saņem arvien vairāk labu vārdu, un arī atbalstītāju pulks jaunajam censonim ir krietni vien audzis.
Tagad Kašers kļuvis daudz pašpārliecinātāks, jo pēc priekšnesumiem viņš saņem arvien vairāk labu vārdu, un arī atbalstītāju pulks jaunajam censonim ir krietni vien audzis.

Portālam kasjauns.lv Kašers atklāj, ka jau kopš agrām bērnu dienām esot juties nesaprasts sava atšķirīguma dēļ. „Man bija dramatiska bērnība - es biju resns, tiku apsmiets, skolā mani sita un darīja man pāri. Biju mazs, pelēks puisītis no „lūzeru” gala. Bija periods, kad ļoti uztraucos par to, ko par mani padomās citi, tāpēc arī spēlēju lomu, lai izskatos tāds, kādu mani gribēja redzēt citi. Tā savu patieso būtību es slēpu visu savu bērnību, un nebiju pats.”

Savu būtību Kašers no sabiedrības pārtraucis slēpt tikai pēc pilngadības sasniegšanas, kad no Talsiem pārcēlies uz Rīgu un uzsācis patstāvīgu dzīvi.

Kašera apģērbu zīmola “Kasholela” modes skate

„Tikai 18 gadu vecumā, kad mācījos Kultūras koledžā, es varēju pilnībā kļūt par sevi. Tad arī mainījās mana dzīve, jo satiku daudz radošu cilvēku, kas man nelika justies kā baltajam zvirbulim. Sāku ģērbties tā, kā man patīk, ļoti aktīvi piedalījos studentu dzīvē,” ar patiku savas dzīves pārmaiņu laiku atceras Kašers. „OKartes skatuve” dalībnieks piebilst, ka liels ieguvums viņa personības attīstībā bijusi piedalīšanās brīvprātīgā darba projektā „Child Aid”, Āfrikā. Veselu pus gadu Kašers nodzīvojis Zambijā, palīdzot vietējiem bērniem.

Mammai bija kauns iet kopā pa ielu

Jaunu sparu pēc 12. nedēļas koncerta Kašeram deva dziedātājas Olgas Rajeckas uzmundinājums. Pazīstamajai mūziķei tieši Kašers ir viens no favorītiem talantu šovā.
Jaunu sparu pēc 12. nedēļas koncerta Kašeram deva dziedātājas Olgas Rajeckas uzmundinājums. Pazīstamajai mūziķei tieši Kašers ir viens no favorītiem talantu šovā.

Kašers bilst, ka ir pateicīgs Dievam, par to, ka ir tieši tāds, kāds ir. „Arī stils ir daļa no manis, no manas būtības. Nu jau arī  ģimene ir pieņēmusi manu skatījumu uz dzīvi, manu ģērbšanās stilu. Bija laiks, kad arī mamma mani nesaprata. Viņa dažkārt sacīja, ka kopā ar mani neiešot pa ielu, ja esmu ietērpies tādā savdabīgā apģērbā. Taču es mammai pajautāju: „Kas tev ir svarīgāks – tas, kā es izskatos, vai tas, kāds es cilvēks es esmu?!” Mani vecāki ir superīgākie vecāki pasaulē. Viņi mani mīl un akceptē to, kāds esmu,” uzsver Kašers.

Talantu šova dalībnieks spriež, ka beidzamajā laikā arvien vairāk izjūt to, ka cilvēki viņu pieņem, saprot un, ka citiem viņš patīk. „Patiesībā dzīvoju humānā pasaulē, kur valda garīgas vērtības. Mana dzīves misija ir iedvesmot citus cilvēkus pozitīvi. Mode, māksla, dizains – tas viss ir daļa no manis, mans hobijs un pašizteiksmes veids. Bet mūzika ir mana sirdslieta,” saka Kašers, kurš pats izveidojis savu apģērbu zīmolu “Kasholela”.

Jaunais mākslinieks piebilst, ka viņam esot divas dabas. „Mēdzu būt gan jautrais un smieklīgais, gan emocionāli nosvērtais Kašers. Piemēram, šovā cenšos izrādīt savu jautro un priecīgo pusi, jo gribu, lai skatītāji saņem pozitīvas emocijas.”

Rajeckas atzinība dod jaunu sparu

Beidzamajā laikā Kašeru aizvien pārsteidzot viņa lielais atbalstītāju loks. Viņš ir kļuvis par vienu no skatītāju iemīļotākajiem dalībniekiem „OKartes skatuvē”.

Iepriekšējās nedēļas koncertā jaunais censonis saņēma pat dziedātājas Olgas Rajeckas komplimentus. Leģendārā skatuves māksliniece atklāja, ka tieši Kašers ir viens no viņas favorītiem talantu šovā. Kašers saņēma arī Olgas Rajeckas dāvināto grāmatu „Mana svētku diena”.

”Viņā ir liels potenciāls. Zinu, ka Kašers dziedās vēl labāk, jo viņā ir baigā uzņēmība. Kašerā ir kaut kas īpašs, salīdzinot ar pārējiem šova dalībniekiem. Viņš ir šovmenis, un uzstājoties taču pats galvenais ir priekšnesums. 80.gados visi dziedātāji uzstājās paši ar saviem skatuves tērpiem, un tieši tā tagad strādā Kašers!” portālam kasjauns.lv sacīja Olga Rajecka.

”Kad Olga nosauca manu vārdu, man tas bija milzīgi liels pārsteigums. Olga manās acīs ir īsta Latvijas mūzikas zvaigzne. Olgas atzinīgie vārdi man nozīmēja  daudz vairāk par žūrijas atzīmēm pēc priekšnesuma. Tagad varu teikt, ka šis  bija skaistākais mirklis šovā, jo tagad manī ir radies jauns spēks, un gribas cīnīties ar vēl lielāku sparu!” mērķtiecīgi noskaņots cīnīties par uzvaru šovā „OKartes skatuve” ir Kašers.

kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders, Mārcis Priede, Inta Mengiša, no Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva