Šovā „Dvīņi dzied” brāļus Beļakovus savaldzina mazās konkurentes. FOTO. VIDEO
Slavenības

Šovā „Dvīņi dzied” brāļus Beļakovus savaldzina mazās konkurentes. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Pirmo reizi Latvijas vēsturē, 15. aprīļa svētdienā, tika atklāts šovs „Dvīņi dzied”, kurā dalību ņēma septiņi dažāda vecuma brāļi un māsas. Šova vadību uzņēmās pazīstamās dvīnes Ana un Katrīne Drozdovičas, kā arī LNT raidījumu vadītājs Kristaps Tālbergs.

Šovā „Dvīņi dzied” brāļus Beļakovus savaldzina maz...

No šova „Dvīņi dzied” pirmā raidījuma finālā iekļuva Raivis un Aivis Beļakovi un Sergejs un Lana Kutiščevi (vidū).
No šova „Dvīņi dzied” pirmā raidījuma finālā iekļuva Raivis un Aivis Beļakovi un Sergejs un Lana Kutiščevi (vidū).
Kaut arī šova visjaunākās dalībnieces Matilde un Amēlija Vilkaules aizkustināja žūrijas un skatītāju sirdis, finālā viņas neiekļuva.
Kaut arī šova visjaunākās dalībnieces Matilde un Amēlija Vilkaules aizkustināja žūrijas un skatītāju sirdis, finālā viņas neiekļuva.

Šova „Dvīņi dzied” 1. raidījums

Iespēju piedalīties finālā un cīnīties par tūkstoš latu naudas balvu ieguva tikai divi pāri, un šis fakts izraisīja skatītājos nelielu vilšanos, jo finālā iekļūt bija pelnījuši vai visi dalībnieki. Kā pirmie uzstājās (un kā vēlāk izrādījās – iekļuva arī finālā) sešpadsmit gadus jaunie Sergejs un Lana Kutiščevi no Strenčiem. Viņi pagodināja skatītājus ar lēnu un lirisku dziesmu „Zibsnī zvaigznes aiz Daugavas”, parādot, auditorijai jūtamu dvīņu tuvību un aizkustinot trīs sieviešu kompāniju pie žūrijas galda (žūrijā bija Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Zadovska, stila eksperte Gundega Skudriņa un raidījuma „Tautas balss” vadītāja Aina Poiša), tā nopelnot pirmos trīs desmitniekus pašā šova sākumā. Izcēlās arī otri finālisti – brāļi Raivis un Aivis Beļakovi no Ugāles. Kamēr Raivis pēc priekšnesuma radīja muzikālo pavadījumu, spēlējot akordeonu, viņa brālis Aivis nekautrējās aicināt uz deju žūrijas pārstāvi Kristīni Zadovsku. Pēc dejas, sarkdama, taču laimīga, operdziedātāja, tāpat kā Aina Poiša un dvīņu māte Gundega Skudriņa, novērtēja brāļus ar augstāko atzīmi – desmit.

Visskaļākās ovācijas un aplausu vētru izpelnījās šova jaunākās dalībnieces – trīs gadus vecās dvīnītes Matilde un Amēlija Vilkaules no Salacgrīvas, kā arī vecākās dalībnieces - 80 gadīgās Gaida Vītoliņa un Ērika Mālniece no Ķekavas. Žūrija pauda neviltotu pārsteigumu par kundzīšu enerģiju, uzdrošināšanos un apņēmību, nodēvējot omītes par nešpetnām un varonīgām. Lai gan godājamās māsas Gaida un Ērika neiekļuva finālā, viņu prieks un rosīgums izpaudās arī pēc šova, metoties sabučot gan citus šova dalībniekus, gan fotogrāfus, gan apmeklētājus.

Skatītāju siržu iekarotājas, trīsgadīgās māsiņas Vilkaules, savaldzināja ne tikai publiku zālē un otrpus televizoru ekrāniem, bet arī šova dalībniekus un, galvenokārt, finālistus. Amēlija un Matilde, skaistās māmiņas pavadībā, sagatavoja šovam rotaļu dziesmu „Tie divi”. Blondās meitenītes zaķa un kaķa tērpā lika smieties un reizē apbrīnot sevi tik ļoti, ka fakts, ka māsas neiekļuva finālā un neturpinās dalību šovā, izraisīja žēlumu un dziļu nopūtu ik katrā skatītājā.

Pēc iekļūšanas finālā brāļi Beļakovi sarunā ar kasjauns.lv izrādīja patiesu sašutumu, ka trīsgadīgās dvīnes nav iekļuvušas finālā. „Es biju par mazajām. Viņu priekšnesums bija fantastisks,” pēc raidījuma sacīja dvīnis Raivis, liekot manīt, ka būtu gatavs savu uzvaru atdot meitenēm. Tika solīta arī zaļumballe brāļu dzimtajā pilsētā Ugālē, ja vien būšot braucēji. Savukārt, Aivis, mazliet smīnēdams, apgalvoja, ka idejas par fināla dziesmu vēl nav: „Mēs ar brāli tikai pēdējā brīdī nonācām pie kopsaucēja dziesmas izvēlē šim raidījumam. Viņš taču maina domas ik pēc piecām minūtēm! Kas zina, ko atkal sadomās.”

Nākamais „Dvīņi dzied!” raidījums būs 22. aprīlī plkst. 20:20 ar jauniem dvīņu pāriem un vēl neredzētiem priekšnesumiem, kas atkal valdzinās un priecēs katru skatītāju. Šo svētdien cilvēku sirdis centīsies iekarot mazās māsas no Liepājas Sanita un Sanija Rozes ar Kārļa Lāča dziesmu „Kūniņas”, kā arī pārējie seši dvīņu pāri.

„Dvīņi dzied” 1. raidījums. Dvīņi dzied – „Dvīņu dziesma”

„Dvīņi dzied” 1. raidījums. Jana un Sergejs Kutiščevi – „Zibsnī zvaigznes aiz Daugavas”

„Dvīņi dzied” 1. raidījums. Elizabete un Beatrise Kaktiņas – „Cāļus skaita rudenī”

„Dvīņi dzied” 1. raidījums. Amēlija un Matilde Vilkaules – „Tie divi”

„Dvīņi dzied” 1. raidījums. Līga un Laura Krauzes – „Princesīte”

„Dvīņi dzied” 1. raidījums. Aivis un Raivis Beļakovi – „Vecās likteņdzirnas”

„Dvīņi dzied” 1. raidījums. Dina un Dana Poles – „Dzīve bez apstājas”

„Dvīņi dzied” 1. raidījums. Puncuļu ģimene - SIKSPĀRŅA FLEDERMAUŠA ŠŪPUĻDZIESMA

„Dvīņi dzied” 1. raidījums. Dziedošās dvīnes Drozdovičas – „LUCHA POR SU DINERO”

Dvīņu kopkoris – „Aprīļa pilnieni”

Alise Piterniece/Foto: Mārtiņš Ziders