Slavenības vāc ziedojumus „Labestības dienā”
„Labestības dienas” čaklie darboņi – aktrise Katrīne Pasternaka, psihoterapeite Aina Poiša, šovmenis Māris Grigalis un TV seja Liene Bērziņa jau kopš paša rīta bija pozitīvi noskaņoti. „Kopā mēs varam!”
Slavenības

Slavenības vāc ziedojumus „Labestības dienā”

Jauns.lv

Par skaistiem ģimenes svētkiem izvērtusies palīdzības akcija „Labestības diena”, kas ar sabiedrībā pazīstamu ļaužu piedalīšanos, jau sesto gadu maijā norisinās pie Rīgas Kongresu nama.

Slavenības vāc ziedojumus „Labestības dienā”...

Jau kopš paša rīta Kongresu nama priekšā koncertus sniedza pazīstami mūziķi, un brīvprātīgie jaunieši, tērpušies dzeltenos krekliņos ar „Labestības dienas” simboliku, vāca līdzekļus smagi slimu bērniņu ārstēšanai. Ziedojumu vākšanā aktīvi piedalījās arī telekompānijas LNT raidījumu vadītāji, tostarp „Tautas balss” komanda Guntars Gulbiņš, Māris Grigalis, Aina Poiša, Oskars Leperis, Inese Supe un citi. Tāpat kā citus gadus, TV tiešraidēs par notiekošo pie Kongresu nama, informēja „Labestības dienas” patronese aktrise Katrīne Pasternaka.

Portāls kasjauns.lv pasākuma norises vietā ievēroja, ka daudzas ģimenes ar maziem bērniem uz pasākumu ierodas ar krājkasītēm, kurās mazie ķipari sakrājuši naudiņu, ko iecerējuši nodot labdarībai, slimo bērnu ārstēšanas vajadzībām. Arī „Swedbank” valdes locekles Irīnas Pīgoznes atvases Anna (9) un Antons (10) ziedojumu urnās izbēra savu krājkasīšu saturu. „Tā bija mammas ideja, un mums tā ļoti patīk! Krājam naudiņu jau sesto gadu, kopš „Labestības dienas” pirmās reizes,” kasjauns.lv lepni stāstīja deviņgadīgā meitene. Viņas brālis Antons gan precizēja: „Es naudu krājkasītē lieku tikai ziemas periodā; pa vasaru naudu tērēju, un krāšanai nepaliek.”

Kāds mazs puisēns vismaz pārdesmit minūtes stāvēja pie Māra Grigaļa turētās ziedojumu urnas, ar pirkstiem ņemdams laukā monētas no burciņas, kas rotāta ar „Labestības dienas” uzlīmi. „Tas ir tik mīļi,” aizkustinājumu par mazā zēna dāsno sirdi neslēpa Māris Grigalis, kurš ērtības labad bija pietupies.

Bērni ar lielu prieku iztukšo savas krājkasītes, lai iekrājumus atdotu smagi slimu bērniņu ārstēšanai.
Bērni ar lielu prieku iztukšo savas krājkasītes, lai iekrājumus atdotu smagi slimu bērniņu ārstēšanai.

„Labestības diena” izvērtusies par skaistiem ģimenes svētkiem, jo katrs dalībnieks tiek aicināts ne tikai palīdzēt grūtībās nonākušajiem bērniem, kas sirgst ar smagām slimībām, bet arī jauki pavadīt laiku. Līdz pat sešiem vakarā pie Kongresu nama darbojās vairākas piepūšamās atrakcijas, radošās darbnīcas, kurās iespējams gan krāsot, gan zīmēt, gan līmēt. Jaunākie apmeklētāji labprāt priecājās arī ar „Pasaku nama” varoņiem, kā arī dejoja pie skatuves, kur uzstājās pazīstami mūziķi.

„Labestības dienas” sirsnīgākie mirkļi

„Labestības dienas” sirsnīgākie mirkļi

Kasjauns.lv/Foto: Inta Mengiša