Ar vērienīgu parādi atklāts „Jaunais vilnis 2012”. FOTO
Simtiem ļaužu pulcējās pie Dzintaru koncertzāles, lai ar skaļām gavilēm pie zaļā ceremonijas paklāja sagaidītu „Jaunā viļņa” atklāšanas slavenos viesus.
2012. gada 25. jūlijs, 11:34

Ar vērienīgu parādi atklāts „Jaunais vilnis 2012”. FOTO

Jauns.lv

24. jūlijā Jūrmalā ar krāšņu konfeti lietu, uguņošanu un Krievijas šovbiznesa zvaigžņu parādi atklāts grandiozais mūzikas festivāla „Jaunais vilnis”, kurš šogad svin jau 11. dzimšanas dienu.

Jau četras stundas pirms „Jaunā viļņa” atklāšanas koncerta Dzintaru koncertzāles priekšā pulcējās ļaudis, kas vēlējās klātienē aplūkot Krievijas estrādes spīdekļus. Sastāties ap zaļo ceremonijas paklāju tika aicināts ikviens Jūrmalas viesis, un pūlī netrūka ne mazu bērnu, ne sirmmāmuļu. Gandrīz stundu ilgās festivāla rīkotāji sniedza norādījumus, kā sanācējiem jāpauž savas ovācijas, kā jāstāv un kur jāskatās, lai televīzijas ekrānos „Jaunā viļņa” grandiozo atklāšanu atspoguļotu pēc iespējas iespaidīgāk. Cilvēkiem vairākkārt bija paklausīgi jādemonstrē, kā viņi izsauksies, aplaudēs un spiegs, kad uz paklāja parādīsies slavenības, kā arī jārauga, lai paužot ovācijas, netiktu traucēts TV operatoru darbs. Pa šo laiku dzirkstošās un priecīgās gaidas saules un nogurušo kāju dēļ daudziem ļaudīm jau bija mijušās ar elsām un nopūtām. Un tad viss sākās! „Oooo! Kobzon!” ar skaļiem un patiesiem sveicieniem tika sumināta Krievijas estrādes leģendārā dziedātāja Josifa Kobzona ierašanās Jūrmalā. Mazliet pieticīgākas, tomēr gana sadzirdamas sajūsmas izsaucienu šaltis tika veltītas arī šā gada „Jaunā viļņa” konkursantiem.

Vairums Krievijas lielo zvaigžņu šogad uz atklāšanas parādi neieradās, un saradās tikai pēc tam, kad viņu gaidītāju pūlis bija jau izvadīts no koncertzāles teritorijas. Protams, netrūka arī tādu slavenību, kas paši vēlējās izbaudīt fanu pulku sev riņķī, un pats pirmais, cenzdamies noturēt līdzsvaru uz saviem augstās platformas apaviem, gaviles steidza saņemt dziedošais frizieris Sergejs Zverevs. Arī dziedātājam Borisam Moisejevam nebija iebildumu satikties ar jūsmojošajiem ļaudīm, un mākslinieks šķietami pat bija aprēķinājis, kurā brīdī piebraukt pie Dzintaru koncertzāles, lai viņu cienīgi sagaidītu tie „Jaunā viļņa” cienītāji, kas dārgās biļetes uz koncertu nevar atļauties, tomēr savu mīlestību pret Krievijas estrādes zvaigznēm pauž visemocionālāk un patiesāk. „Borja, mi tebja ļubim!” atskanēja no visām pusēm, tostarp no apsardzes ielenktās nožogojuma otras puses. Un mākslinieka seja uzplauka apmierinātā smaidā.

„Jaunā viļņa” atklāšanas koncerta viesus priecēja daudzi Krievijā populāri dziedātāji, tostarp Valērija, Kristīna Orbakaite, Igors Nikolajevs, Dima Bilans, Verka Serdjučka, Diāna Gurcka, Ņuša, Valērijs Ļeontjevs, Poļina Gagarina, Laima Vaikule un daudzi citi, bet koncertu noslēdza īpašais viesis – pasaulslavenais mūziķis Toms Džons, kas izpildīja ne tikai savu populārāko hitu „Sex bomb”, bet arī vairākas citas ne mazāk skanīgas dziesmas.

Šovakar notiks pirmais „Jaunā viļņa” konkursa koncerts, kurā jaunie izpildītāji uzstāsies ar pasaulē zināmām dziesmām. Latvijas pārstāvji – grupa „Framest” – konkursa pirmajā dienā uzstāsies ar devīto kārtas numuru.

Kasjauns.lv / Foto: Dina Ikauniece, Mārtiņš Ziders, Inta Mengiša