Rihards Lepers uz velosacīkstēm ierodas ar mīkstu riepu
Aktieris Rihards Lepers, ierodoties un velo fotoorientēšanās sacensībām, konstatējis, ka viņam ir „mīkstais”, un ķērās pie riepas pumpēšanas.
2012. gada 15. augusts, 14:30

Rihards Lepers uz velosacīkstēm ierodas ar mīkstu riepu

Jauns.lv

Kad Rīgā notika 22. Vienības brauciena ieskaņas pasākums – velofotorallija sacensības -, tajās neveicās vienam no dalībniekiem, aktierim Rihardam Leperam. Viņu piemeklēja tehniskas ķibeles – velosipēda riepa nolaida gaisu.

Gatavojoties gada lielākajiem riteņbraukšanas svētkiem - 2. septembra Vienības braucienam Siguldā, velomaratona organizatori, atbalstītāji un velo entuziasti tikās aizraujošā velofotorallijā „Ieskaties vēsturē!”. Pasākumā laikā komandas ar velosipēdiem apceļojas vietas, kas saistītas ar Vienības brauciena tradīcijām bagāto vēsturi.

Sacensībās piedalījās Vienības brauciena organizatori un atbalstītāji, vairāku velo biedrību pārstāvji, kā arī mūziķis Miks Dukurs ar draugu, diriģents Ints Teterovskis, aktieris Rihards Lepers un Vienības brauciena namatēvs - Siguldas mērs Uģis Mitrevics ar kolēģiem no Siguldas novada domes.

Aizraujošajās uzvarēja SEB komanda, otrie – „Latvijas Dzelzceļš”, bet trešajā vietā bija Ints Teterovskis ar Miku Dukuru un viņa draugu. Ints gan līdz finišam Klanciema kvartālā nenokļuva, jo populārajam diriģentam bija jāsteidzas uz mēģinājumu. Tāpat nefinišēja Rihards Lepers. Ierodoties un sacensību startu, aktieris konstatēja, ka viņa senatnīgajam velosipēdam ir „mīkstais”. Piepumpējis riepu ar kāda kolēģa aizdotu pumpi, Lepers devās distancē, taču tik un tā sanāca čiks. Mēģinājis velosipēdu stumt visu sacensību distanci, taču līdz finišam Rihards tā arī nenonāca.

Atgādinām, ka Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens jau tradicionāli notiks pirmajā septembra svētdienā, 2. septembrī, pulcējot gan profesionālus sportistus, gan iesācējus, ģimenes, darba kolektīvus, pašvaldību iedzīvotājus un draugus. Velo mīļi var pieteikties dalībai 3 dažādās distancēs – LOK Sporta šosejas braucienā (102 km), SEB MTB braucienā (43 km) un Latvijas Dzelzceļa šosejas tautas braucienā SPĒKS (37,5 km). Plašāka informācija un pieteikšanās 22. Vienības braucienam - www.velo.lv.

Pirmo reizi riteņbraucēji no visas Latvijas, Valsts prezidenta Kārļa Ulmaņa atbalstīti, vienotā braucienā devās 1936. gadā. Kopš Vienības brauciena atjaunošanas 1995. gadā tradīciju plecu pie pleca piedalīties kopīgā velobraucienā, veicinot tautas vienotību un popularizējot riteņbraukšanu, kā arī aktīvu, veselīgu dzīvesveidu, ik gadu realizē Igo Japiņa sporta aģentūra.

VIDEO: Velo fotoorientēšanās

Kasjauns.lv/Foto: Juris Vaidakovs