Mirdza Zīvere pēc 20 gadiem atkal mirdz vīra koncertā. FOTO
Slavenības
2012. gada 20. augustā, 15:14

Mirdza Zīvere pēc 20 gadiem atkal mirdz vīra koncertā. FOTO

Jauns.lv

Ar grandiozu koncertu Liepājā svētdien sākās komponista Zigmara Liepiņa jubilejas koncertturneja “Atgriešanās”. Koncerta laikā skatītāji ne tikai dziedāja līdzi dziesmām, bet arī vairākkārt cēlās kājās, lai suminātu Liepiņu un koncerta dalībniekus, tostarp Mirdzu Zīveri un Imantu Vanzoviču, kuri pēc 20 gadu pārtraukuma atgriezās uz skatuves.

Mirdza Zīvere pēc 20 gadiem atkal mirdz vīra konce...
Dziedātāja Mirdza Zīvere, atgriežoties uz skatuves, uzplaukst krāšņa kā puķe.
Dziedātāja Mirdza Zīvere, atgriežoties uz skatuves, uzplaukst krāšņa kā puķe.

Starp citu, plašu interviju ar Imantu Vanzoviču par to, kā klājies šo 20 gadu laikā, piedāvā 21. augustā iznākošais žurnāls „Kas Jauns”.

Publikas atsaucība bija tik liela, ka vairākas dziesmas tika atkārtotas – Liepājas koncertā tādas bija “Ja tu man esi”, “Ceļojums”, “Kvazimodo ārija” un citas, savukārt ikkatrs koncerta dalībnieks tika sagaidīts ar lielām ovācijām. Visemocionālāk skatītāji sagaidīja skatuves leģendu – Mirdzas Zīveres un Imanta Vanzoviča atgriešanos uz skatuves. Jāatzīmē, ka abi dziedātāji kopā uz skatuves nebija redzami vairāk nekā 20 gadus. Ar vētrainām ovācijām tika sagaidīti arī Fredis un Ufo, kuri pamanījās ne tikai nomainīt vairākus tērpus, bet arī nodejot striptīzu.

Liepājas mērs Uldis Sesks un bijušais Zigmara Liepiņa skolasbiedrs un kaimiņš, mūziķis Valdis Skujiņš komponistam dāvāja īpašu mākslas darbu – gleznu, kurā atveidoti fragmenti no Zigmara Liepiņa intervijām presei, bet visi skatītāji, kājās stāvot, nodziedāja “Daudz baltu dieniņu”. Starp citu, dažas stundas pirms koncerta Zigmars Liepiņš iedēstīja Raiņa parkā liepājnieku dāvāto liepu, bet koncertu klātienē vēroja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ar savu dzīvesbiedru.

Koncerts Liepājā bija pirmais no kopumā pieciem jubilejas koncertiem, kas turpinās 23. un 24. augustā Dzintaru koncertzālē, 25. augustā Valmierā un 26. augustā Jēkabpilī. Jāpiebilst, ka dažas biļetes vēl ir pieejamas tikai uz papildkoncertu Dzintaru koncertzālē 24. augustā un uz turnejas pēdējo koncertu Jēkabpilī, Krustpils kultūras namā – Liepājas, Valmieras un Dzintaru koncertzāles koncerts 23. augustā ir pilnībā izpārdoti.