Olga Rajecka tiek pie jaunas ģitāras un velosipēda. FOTO
No šovmeņa Ufo Olga Rajecka dāvanā saņēma skaistu ģitāru, un tagad dziedātāja ir apņēmības pilna ar to kāpt uz skatuves kādā no saviem nākamajiem koncertiem.
Slavenības
2012. gada 28. augusts, 10:46

Olga Rajecka tiek pie jaunas ģitāras un velosipēda. FOTO

Jauns.lv

Dziedātājas Olgas Rajeckas 50. jubilejas koncerts Dzintaru koncertzālē 26. augusta vakarā, neraugoties uz lietaino laiku, pulcēja pilnu zāli leģendārās latviešu estrādes zvaigznes talanta cienītāju.

Lietus lija aumaļām, tomēr Dzintaros mudžēt mudžēja ļaužu, kas vēlējās izbaudīt vakaru, klausoties Olgas Rajeckas un viņas skatuves draugu krāšņo koncertu. Daudzi, ejot uz koncertu, centās izlīdzēties ar lietussargiem, citi slēpās zem iepirkumu maisiņiem, bet dažs, kam nebija zem kā patverties, cēlā solī uz koncertzāli gāja, viscaur izmircis. Slapjums no koncerta baudīšanas neatturēja arī Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, kura ar vīru Jāni laipoja caur peļķēm, lai pasargātu apavus. Bet deju pasniedzēja Aleksandra Kurusova, glābdama no saslapināšanas garo kleitu, tērpu bija savilkusi augšup un satinusi mezglā.

Koncerts bija emocionāls. Olga dziedāja gan pašai tuvākās Imanta Kalniņa dziesmas, gan daudzus hitus no citiem savas karjeras periodiem – „Kad man vairs nebūs 16”, „Ziemeļvējā”, „Es neesmu Džeina Fonda”, „Pasaule, pasaulīt” un citas. Kā īpašie viesi koncerta apmeklētājus priecēja Uģis Roze, Varis Vētra, Aigars Grāvers, Raimonds Macats, Lielvārdes Violetais koris, kā arī grupas „Turaidas Roze”, „Eolika” un „Dāmu pops”, kura dalībnieces dziedātājas Ieva Akurātere un Edīte Baušķeniece uz skatuves mirdzēja tikpat skaistas un spožas, kā pati gaviļniece Olga Rajecka.

Jubilāre Olga Rajecka, kurai 50.dzimšanas diena apritēja gada sākumā, joprojām saņem dāvanas un apsveikumus apaļajā jubilejā. Piemēram, pāris dienu pirms sava koncerta Dzintaros, viņu sevišķi iepriecināja „Radio SWH” dīdžejs un jokdaris Ufo jeb Kaspars Upacieris, kurš dziedātājai uzdāvināja stilīgu ģitāru. „Šī man ir pirmā ģitāra mūžā! Tagad jāmācās spēlēt,” laimīga par skaisto dāvanu bija Olga. Nesen kādi citi labvēļi viņai uzdāvinājuši arī stilīgo „Elektra” velosipēdu, un krāšņo braucamrīku Olga izrādīja arī sava koncerta apmeklētājiem Dzintaros. „Tagad pa pilsētu esmu sākusi pārvietoties ar riteni,” atklāja skatuves māksliniece.

Fragments no Olgas Rajeckas koncerta Dzintaru koncertzālē 26.08.2012

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders, Rojs Maizītis, Inta Mengiša