Lepers un Liuziniks ar pašu dziesmām uzstājas "Bildēs”. FOTO
Rihards Lepers un Ģirts Liuziniks muzicē „Bildēs”.
Slavenības
2012. gada 29. oktobris, 16:34

Lepers un Liuziniks ar pašu dziesmām uzstājas "Bildēs”. FOTO

Jauns.lv

Kas mūzikas un mākslas festivālā „Bildes 2012” notika dziedošā aktiera Vara Vētras jaunā albuma „Viena mirkļa dēļ...” koncerts, tajā piedalījās arī citi dziedošie aktieri – dziesmu autori. Tostarp Rihards Lepers, Ģirts Liuziniks un Valdis Vanags.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aktieris Rihards Lepers ir viens no tiem aktieriem, kurš muzicē, turklāt pats sacer dziesmas. Tikai plašākai auditorijai šo savu talantu viņš tiek bieži nav rādījis. „Bildēs” Lepers uzstājies arī agrāk, kad muzicējis ar Arņa Miltiņa vadīto bērnu grupu „Tu un es”, vēlāk ar grupu „pFErde Post”, kurā muzicēja arī aktieri Ģirts Liuziniks un Valdis Vanags. „Uzzinot, ka koncertā mēs, bijušie studiju biedri, uzstāsimies katrs ar savu priekšnesumu, uzjundīja patīkamas atmiņas, kā arī prieks par to, ka muzikālā daiļrade kopš augstskolas laikiem mūsos tomēr zudusi nav,” atzina Lepers, kurš koncertā  muzicēja kopā ar vijolnieku Kārli Bramani un sitaminstrumentālistu Kasparu Grigali.

Savukārt Latvijas Nacionālā teātra aktieris Ģirts Liuziniks līdz šim pats komponējis mūziku nav, vienīgi bijis viens no dziesmu tekstu ideju autoriem, tāpēc Vara Vētras koncerts aktierim bija liels izaicinājums uzstāties ar solo priekšnesumu. Bet Latvijas Leļļu teātra aktieris Valdis Vanags, kurš „Bildes” iepazina 2006. gadā, uzstājoties grupas „pFErde Post” sastāvā, jau pusaudža gados nopietni aizrāvies ar mūziku, un interese par aktiermākslu viņam parādījās krietni vēlāk.

Ar šo koncertu festivāls „Bildes” vēl nav beidzies, bet gan uzņēmis galvenos apgriezienus. Jau 1. novembrī Kongresu namā plkst. 19.00 norisināsies „Jauno grupu un „Bilžu” veterānu kopprojektu koncerts”, kam raksturīgi radoši un izdomas bagāti jauno un pieredzējušo mūziķu kopīgi veidoti priekšnesumi.

Šogad tajā uzstāsies „Burned In Blizzard” & Jānis Rībens, „Diena bez pārtraukuma” & Juris Pavītols, „Double Diese” & Marts Kristians Kalniņš, „Hailstone” & Edgars Rakovskis, „InThemes” & Kaspars Dimiters, „Klibs Taurenis” & Kārlis Kazāks, „MmD” & Rolands Ūdris, „On the Roof” & Edgars Šubrovskis, „Parts” & Adrians Kukuvass, „Pirmais kurss” & Roberts Gobziņš, „Pūķa gars” & Ieva Akuratere, „Remnant of the Sun” & Raimonds Bartaševics, „Rokāde” & Ira Krauja-Dūduma, „7 dēli” & Liene Šomase, „The Solid” & Lauris Valters, „The Quinters” & Tumsa, „Vecpilsētas dziedātāji” & Juris Kaukulis. Koncertu vadīs Andris Freidenfelds.

2. novembrī plkst. 19.00 koncertēs festivālā sevi jau pieteikušās un publikas simpātijas iemantojušās grupas, –  „The Afternoon”, „Ar basām kājām”, „CanZone”, „The Factor”, „Gapoljeri”, „Into One”, „Kailā patiesība”, „Laikā pirms...”, „Livido”, „Mākoņstūmēji”, „Miglas asni”, „Paralēle”, „The Picture”, „Relicseed”, „Stardust”, „Symbolic”, „Varavīksnes stallis”, „Vintāža”, „The Violence of Silence”, „WhiteShade”. Koncertu vadīs Roberts Gobziņš.

3. novembrī „Bildes” piedāvās divus koncertus – „Koncertu bērniem” un „Bilžu” veterānu koncertu.

Pa dienu plkst. 13.00 notiks pozitīvām emocijām bagāts koncerts bērniem, kurā piedalīsies  „Dzeguzīte”, „Jūras akmentiņi”, Kaukuļu ģimene, „Knīpas un knauķi”, „Podziņas”, „Rīgas akmentiņi”, Samanta un Haralds Sīmanis, „Tu un es”, „Tev un man” un Igeta Gaiķe, „Vējā” un Nikolajs Puzikovs, Sandra Bula un Gustavs un Āris Ziemeļi, „Visi kā viens”. Koncertu vadīs Māra Ulme un Edvards Vārdaunis.

Tās pašas dienas vakarā plkst. 19.00 notiks festivāla noslēdzošais – „Bilžu” veterānu koncerts. Tajā uzstāsies daudzi tautā iemīļoti un festivālā muzikālu rūdījumu guvuši mākslinieki – Harijs Zariņš & „Colt”, „Dzidriņas megasistēma”, „Keksi”, Ginta Krievkalne ar grupu, Laimis & „Sus Tangueros”, „Latvian Blues Band”, Ēriks Loks, Gunārs Meijers, „Harmony 4 Riga”, „Mitrokhin’s Master Band”, Daiga Petkēviča & „Zaļais irsis”, „Putnu balle”, „Rīgas Viļņi”, Ineta Rudzīte, „UFO grupa”, Lolita Vambute, Raimonds Eizenšmits un „Vintāža”, „Apvienotais „Bilžu” brāļu orķestris”, „Tumsa”. Koncertu vadīs Laimis Rācenājs.

Kasjauns.lv/Foto: Lita Krone/LETA