Bērziņai un Bagelei labdarības koncerti sniedz spēku dzīvot
Aktrise Marija Bērziņa: „Šie cilvēki man parāda, cik ļoti mēs nenovērtējam to, kas mums ir, un, kāpēc raudam par to, kā mums nav!”
Slavenības
2012. gada 6. decembris, 12:09

Bērziņai un Bagelei labdarības koncerti sniedz spēku dzīvot

Jauns.lv

Sirsnīga un emocijām pildīta gaisotne vakar valdīja „Radisson Blu” viesnīcā „Rīdzene”. Tur notika labdarības akcijas „Nāc līdzās Ziemassvētkos!” ieskaņas pasākums, kura laikā Latvijā pazīstami mūziķi kopā ar bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām prezentēja jauno mūzikas disku un fotokalendāru.

Pasākumu atklāja akcijas veidotāja Sarma Freiberga un pateicās visiem iesaistītajiem radošajiem cilvēkiem par veiksmīgo sadarbību. Arī Latvijā pazīstami mūziķi - Aigars Grāvers – koncerta dziesmu aranžētājs, operdziedātāja Ilona Bagele, aktrise Marija Bērziņa, grupas „Melo M” čellists Kārlis Auziņš - prezentācijā izteica prieku un pateicību darboties kopā ar talantīgajiem fonda „Nāc līdzās!” laureātiem. Bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām šovasar nometnē mācījās ne tikai dziedāt un gatavot muzikālos priekšnesumus jaunajam mūzikas diskam, bet arī kopā ar fotogrāfu Jāni Medni apguva fotomākslu. Nu skaistākie darbi ir apskatāmi fotokalendārā 2012. gadam. Uz prezentāciju ieradās arī koncerta režisors Valdis Pavlovskis, scenārija autors Kārlis Anitens, „Latvijas Radio 2” ētera balss Baiba Palkavniece.

Operdziedātāja Ilona Bagele pirmo reizi šajā labdarības pasākumā iesaistījās pirms trīs gadiem, kad „Nāc līdzās Ziemassvētkos!” koncerts notika Rundāles pilī. Atceroties to laiku Ilona teic, ka šis projekts operdziedātājai sniedzis spēku. „Tajā dzīves brīdī šie koncerti man deva emocionālu lādiņu – turpināt dzīvot, turpināt strādāt,” stāsta Ilona. Tā visus šos trīs gadus viņa ar lielāko prieku iesaistās labdarības organizētajos koncertos, nometnēs un radošajā darbā. Viņai pievienojies arī dēls Māris un studenti. „Uz „Nāc līdzās!” bērnu nometnēm braucu ar savu dēliņu. Tā viņš iepazinās, sadraudzējās ar citiem bērniem. Kopā uzstājāmies gan pagājušos Ziemassvētkos, gan šajos dziedāsim Doma baznīcā. Man tas ļoti daudz nozīmē. Es no bērniem daudz saņemu un tikpat daudz cenšos dot arī pretī. Strādāju kā vokālais pedagogs un, cik vien iespējams, palīdzu, jo katrs bērns nāk ar savu varēšanu, talantu, balstiņu,” teic Ilona. Viņa piebilst, ka prieks ir arī par viņas studentēm no Daugavpils, kuras sniedz palīdzīgu roku šajā sirsnīgajā projektā.

Arī aktrise Marija Bērziņa atklāj, ka iesaistīšanās šajā labdarības projektā atnāca īstajā laikā. „Man šķiet, ka nekas pie cilvēkiem neatnāk nejauši. Pēdējie mēneši ir parādījuši, ka ļoti vajadzīgas labas un pozitīvas lietas, jo šobrīd apkārt valda diezgan padrūma un depresīva atmosfēra. Šie cilvēki man parāda, cik ļoti mēs nenovērtējam to, kas mums ir, un, kāpēc raudam par to, kā mums nav. Jo būtībā viņiem varbūt būtu daudz mazāk iemesla priecāties nekā mums, bet viņi priecājas daudz vairāk. Tā mīlestība un enerģijas apmaiņa ir kaut kas fantastisks. Mēs palīdzam viens otram. Ja dari no sirds, tad no sirds arī saņem pretī. Šo cilvēku sajūtas un emocijas nemelo, te viss ir īsts. Ziemassvētku koncerts vajadzīgs, lai, kā režisors teica, nākamajā gadā var strādāt ar pilnu sparu un jaudīgu emocionālo lādiņu,” teic aktrise, kuru joprojām daudzi bērni un jaunieši atceras kā seriāla „UgunsGrēks” personāžu Ritu.

Fonda „Nāc līdzās!” laureāti ir talantīgi bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām - neredzīgi un vājredzīgi bērni no Strazdumuižas internātvidusskolas, bērni no Daugavpils logopēdiskās skolas, no Aizputes, Maltas, Cēsīm, no Rīgas 45. un 66. skolas, dienas aprūpes centriem un bērnu namiem. Viņi ir patiesas apbrīnas cienīgi, jo neskatoties uz ikdienas dzīves grūtībām, spēj rādīt emocionāli gaišu un pārliecinošu māksliniecisko sniegumu.

Ziemassvētku labdarības koncerts „Betlēmes zvaigzne” notiks Rīgas Doma baznīcā 11. decembrī pulksten 19. Koncertu organizē fonds „Nāc līdzās!” sadarbībā ar Rīgas Domu. Koncertā piedalīsies Latvijā iemīļoti mūziķi: Latvija Nacionālās operas solisti Ilona Bagele, Jānis Apeinis un Guntars Runģis, dziedātāji Ieva Sutugova, Goran Gora, Emīls Balceris, Nikolajs Puzikovs, Antra Stafecka, aktrise Marija Bērziņa, mūziķis Kārlis Auzāns ar „Nepieradinātā Folka” grupu un koris „Balsis” Inta Teterovska vadībā. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies orķestris Aigara Grāvera vadībā. Grāvers ir arī koncerta dziesmu aranžētājs. Visi skatuves mākslinieki projektā piedalās bez atlīdzības. Biļetes uz koncertu var iegādāties Rīgas Doma kasē un „Biļešu paradīzes” kasēs. Ieņēmumi no koncerta biļetēm un akcijas „Nāc līdzās Ziemassvētkos” laikā savāktie ziedojumi tiks izmantoti bērnu talantu tālākai attīstībai.

Vairāk informācijas par labdarības akcijas notikumiem mājas lapā www.naclidzas.lv.

Kasjauns.lv/ Foto: Edgars Kalmēns