Emocionāli uzlādētais Sapņu kokteilis pārlido Latviju
Slavenības
2012. gada 10. decembrī, 11:40

Emocionāli uzlādētais Sapņu kokteilis pārlido Latviju

Jauns.lv

6.decembra rītā kultūras bārā Sapņi un kokteiļi vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki apvienoja savas labās domas improvizētā Latvijas Sapņu kokteilī, ko pievienoja zondei un palaida kosmosā. Simboliskā kokteiļa pacelšananās noritēja veiksmīgi, bet nolaišanās- piedzīvojumiem bagāti.

Emocionāli uzlādētais Sapņu kokteilis pārlido Latv...

Kultūras bārā Sapņi un kokteiļi 6.decembra rītā sanākušie viesi, kas darbojas dažādās sfērās, bet kurus vieno nepieciešamība pēc pozitīvu domu apmaiņas, aicināja neļauties pasaules gala ažiotāžai un citām negācijām, radot Latvijas Sapņu kokteili pēc īpašas receptes: „Divas devas prieka, trīs pilieni cerības, 15 gramu miera, uzputota laime un pārkaisīta mīlestība”. Vēlāk šis emocionāli uzlādētais kokteilis uzšāvās debesīs un laba vēlējumi izlija pār Latviju.

    Doma par Latvijas Sapņu kokteili radusies pēkšņi, bet uz to vedinājusi nomācošā situācija sabiedrībā. „Pēdējā laikā man likās, ka latvieši ir sašļukuši un atslābuši pret pozitīvām domām. Gribējās tieši šajā laikā izdarīt kaut ko citādu. Un varbūt tieši Latvijas Sapņu kokteilis tagad ir vajadzīgs? Augšā jau tas viss tiek nolemts mūsu vietā,” ieceri paskaidroja kultūras bāra Sapņi un kokteiļi direktore Aija Grīnfogele.

    Sapņi un kokteiļi organizēto pasākumu apmeklēja cilvēki, kuri, kā saka kultūras bāra sabiedrisko attiecību vadītāja Alīna Kolosova, „ir pozitīvi un sabiedriski aktīvi, neskatoties ne uz ko. Viņi darbojas ar ideju nest tās labās domas, darīt labos darbus un iepriecināt tos, kam varbūt nepietiek spēka to izdarīt pašiem.”

Romantiskas ģitārspēles pavadījumā pirmās adventes svecei degot, viesi ķērās pie kokteiļa gatavošanas. Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta, kuru var saukt par vienu no Latvijas bērnu un viņu ģimeņu cerību piepildītājām, sanākušajiem atgādināja, ka „cerība ir tas, kas paliek pēdējais un ir pamatā visam. Tā nekad nepamet pozitīvos cilvēkus. Mūsu šīs dienas mērķis ir dot cerības citiem.”

   Daloties savās sajūtās un pārdomās, Škutāna deju skolas vadītājs Valdis Škutāns uzsvēra: „Vajag pašiem domāt pozitīvi. Ja būsi priecīgs un dāvāsi prieku, cilvēkus nepakļausi nomāktībai. Savukārt uzņēmuma DDB Latvija izpilddirektors Andris Rubīns, pievienojot Latvijas Sapņu kokteilim laimes sastāvdaļu, papildināja runātājus: „Laime ir gala rezultāts. Ja mīlam, tad esam laimīgi, un tos, kas prot dzīvot laimīgi, pasaules gals nebiedē.”

    „Sapņu komanda nepārtraukti zvanīja GPS raidītājam, lai saņemtu koordinātes, bet tas bija ārpus uztveršanas zonas. Kad tika sagaidīts pirmais zvans, visi vai palēcās no priekiem, jo tas liecināja, ka palaišanas process tiešām bija izdevies,” atcerējās L.Freimane.

    Latvijas Sapņu kokteilis bija aizlidojis tālāk, nekā iepriekš paredzēts. Tas pārlidoja Latviju un piezemējās kādā pierobežas priedes galotnē, tāpēc zondes veiksmīgai nocelšanai vajadzēja pieaicināt profesionālus alpīnistus. „Dziļš sniegs, negulētas naktis, bet piedzīvojumiem bagāts brauciens,” pasākumu novērtēja L.Freimane.

    Sapņi un kokteiļi kolektīvs aicina visus noskatīties videokameras uzņemto ceļojumu šā gada zīmīgākajā datumā- 12.12.2012. - kultūras bārā Sapņi un kokteiļi, kur par muzikālo baudījumu gādās Latvijas kosmiskākā grupa Astro’n’out. Lai piepildās!

Kultūras bārā Sapņi un kokteiļi sanākušie viesi

Kultūras bārā Sapņi un kokteiļi sanākušie viesi

Karlīna Timofejeva/ Publicitātes foto