Latvijas grupa „Triānas parks” dosies uz nozīmīgu mūzikas konferenci ASV
Viena no kolorītākajām Latvijas mūzikas apvienībām ir grupa „Triānas parks”, kas šogad dosies uz nozīmīgu mūzikas konferenci ASV.
Slavenības
2013. gada 10. februāris, 12:12

Latvijas grupa „Triānas parks” dosies uz nozīmīgu mūzikas konferenci ASV

Jauns.lv

Grupa „Triānas parks” šogad nolēmusi neizmēģināt spēkus uz Eirovīzijas skatuves, toties saņēmusi unikālu uzaicinājumu martā pārstāvēt Latviju Teksasā notiekošajā mūzikas konferencē „South by Southwest”, kas ir vērienīgākais šāda veida notikums pasaulē. 2010. gadā šajā konferencē piedalījās grupa „Prāta vētra”.

„South by Southwest” konference pirmo reizi norisinājās 1987. gadā, un kopš tā laika tā notiek katru pavasari. Tajā satiekas globālās mūzikas industrijas nozīmīgākie pārstāvji un jaunie mūzikas talanti no visas pasaules, lai veidotu kontaktus un plānus tālākai sadarbībai. Mūziķiem ir iespēja pierādīt sevi koncertos, kas festivāla laikā notiek vairāk nekā 50 Ostinas koncertzālēs un klubos.

Zīmīgi, ka ielūgumu piedalīties konferencē saņem tikai rūpīgi atlasītas mūzikas grupas, kas, pēc internacionālas žūrijas domām, ir pietiekami labas, lai tiktu iekļautas koncerta programmā. Līdz šim „South by Southwest” uzstājušies tādi zināmi mākslinieki kā Nora Džonsa, „The Killers”, „The White Stripes”, Džeimss Blants un daudzi citi, un tieši dalība „South by Southwest” šiem māksliniekiem pavēra ceļu uz starptautiska līmeņa panākumiem. Lai noskatītos jauno talantu priekšnesumus, gadu no gada konferencē reģistrējas ap 8050 industrijas un mediju pārstāvju.

Savukārt nedēļu pēc dalības mūzikas konferencē „South by Southwest” grupai „Triānas parks” paredzēta uzstāšanās Kanādas mūzikas nedēļā Toronto „Canadian Music Week”.

„Triānas parks” – „New York”

Kasjauns.lv/Foto: no „Izdevniecības Rīgas viļņi” arhīva