Skandāls teātra aprindās. No „Teātra bāra” padzen aktierus
Artuss Kaimiņš ir sašutis par „Teātra bāra” attieksmi pret viņu un četrkājaino draugu Borhesu.
Slavenības
2013. gada 13. februāris, 05:39

Skandāls teātra aprindās. No „Teātra bāra” padzen aktierus

Jauns.lv

Latvijas Nacionālā teātra aktieris Artuss Kaimiņš (32) sūkstās, ka kopā ar citiem aktieriem padzīts no „Teātra bāra”, kur viņi bija plānojuši nosvinēt Artusa suņa Borhesa jubileju. Bāra īpašnieks norāda, ka Artusam bārs bija jāpamet neadekvātās uzvedības dēļ.

Incidentu ar „Teātra bāra” darbiniekiem Artuss atspoguļoja sociālajā tīklā facebook.com. „Tikko biju Teātra Bārā - tai vietai vispār vai nu vajag mainīt nosaukumu uz - urlas.lv vai to vietu vajag slēgt - jau kuro reizi! Tas ir p...c!!!! Nesaprotu, kā aktieri no Rīgas teātriem tur iet un tērē savu naudu par alkoholiskajiem dzērieniem. Tur ir Višibala (45gadi bijušais milicijas darbinieks) un "Bārmenis Vakara vadītājs", kuri abi nosaka gaumi vakara izklaidēm. Mani "kārtējo reizi" izraidīja no viesmīlīgajām "aktieru uzdzīves telpām" kā arī manus biedrus no QouQou, un kolēģus no Latvijas Nacionālais Teātris, Jaunais Rīgas Teātris, jo man bija līdzi jubilārs Borhess, jeb vienkārši mans suns. Tas ir Pīļu medību suns – skolots - gudrs un ļoti, ļoti paklausīgs/ (Pagājušo reizi mani izraidīja, jo piemēram, biju kopā ar Kirilu Serebrriņikovu, jo viņam jau nu tiešām nav nekāda sakara ar LV teātri, vai arī ar Keišu ir tāds Andris Keišs, Poškus) Bārā ir jāuzvedas pēc regulas - Mēs dzērēj-lējēji esam kingi- jeb dievi- Jūs pircēji p...si lūdzēji- sistemātisks pazemības stāvoklis- tāpat kā kara nometnē.

Tas jau nav jaunums - žēl, ka Auškāpu ģimenes (Dāvis Auškāps & CO) bārs zaudē savu ģimenes inteliģences statusu, maksājot naudu tādiem cilvēkiem, kuri tur strādā un pazemo bāra apmeklētājus.

... Esmu dusmīgs un pazemots - jo pirmkārt - sen jau nocietos un neko neteicu, otrkārt- priecāšos tad, kad milicijas kungam un draugiem bārmeņiem būs satikšanās ar kolēģiem. 01.12.11. mani piekāva šajā TB bārā un atspārdīja kā pelavu maisu- 3 nedēļas zilas acis, smadzeņu satricinājums/ es to norakstīju uz saimnieka idiotismu un neapķērību- tagad saprotu, kā tā ir diagnoze!

Lasītāj! Aizmirsti Tēatra bāru, ej, Ozīriss, ej uz Pienu vai Pērli, vai Sapņi un kokteiļi, vai vnk mājās.”

Tekstā bija vairākas rupjības, kuras Kasjauns.lv uzskatīja par neiespējamu publicēt..

„Teātra bāra” saimnieks Dāvis Auškāps sarunā ar portālu Kasjauns.lv atzina, ka aktieri vienmēr ir gaidīti „Teātra bārā” un notikušajam gadījumam, par kuru izteicās Kaimiņš nav saistības ar aktiera profesiju. „Pirmkārt, Artuss Kaimiņš ir aizskāris daudzus manus darbiniekus personīgi. Te nav runa par personāla un klientu, arī aktieru attiecībām, bet personīgi par Artusu. Es nevaru likt saviem darbiniekiem pazemoties viņa priekšā.  Ja mans darbinieks izlemj, ka viņam bārs jāpamet, tad tā arī ir, es šajās lietās nejaucos. Otrkārt, kad Artuss uzvedās neadekvāti, apvainoja darbiniekus, viņam neviens no darbiniekiem, izņemot apsargu, fiziski nepieskārās. Tajā tracī iesaistījās arī klienti, un arī viņus Artuss personiski aizskāra un apvainoja. Tāda situācija maniem darbiniekiem nav jāpacieš,” notikušo skaidro bāra īpašnieks Dāvis Auškāps, piebilstot, ka tas, ka prom devās arī citi aktieri, ir viņu pašu ziņā.

Artuss Kaimiņš savās pārdomās rakstīja, ka bārs bija jāpamet, jo līdzi bijis viņa četrkājainais draugs, suns Borhess. Uz to Dāvis Auškāps atbild, ka suns ir ļoti jauks. „Ne jau suns tur vainīgs... Suns ir skaists un aristokrātisks. Zinu, ka pāris reizes Artuss kopā ar suni ir bijis pusdienās mūsu restorānā pāri ielai. Kamēr saimnieks pusdieno, suns uzticīgi gaida, arī viņam ir nolikta bļodiņa. Sunim nav ne vainas, tik tiešām. Nedaudz cits jautājums ir tas, ko suns dara piebāztā krogā nakts vidū, kur pat cilvēkiem nav vietas! Tas ir neadekvāts solis ņemt līdzi suni uz vietu, kur cilvēki dejo, laistās ar dzērieniem, kā jau tādās nakts ballītēs notiek,” sašutis stāsta Auškāps.

„Nav pareizi, ka tagad viņš šādi apmelo „Teātra bāra” darbiniekus. Tas, ko viņš raksta ir viņa redzējums un viņa taisnība. Man personīgi nekas pret Artusu nav, bet es nevaru likt saviem darbiniekiem pazemoties viņa priekšā. Cilvēks, kurš ir sanīdies ar visiem darbiniekiem manā krogā, izgāzis savu žulti rupjā veidā un apmelojis... Tad kāpēc viņš nāk atkal un atkal?! Jo ar citiem klientiem mēs taču varam sadzīvot!” stāsta Dāvis Auškāps.

Kasjauns.lv/ Foto: Rojs Maizītis, Mārtiņš Ziders