„Prāta vētra” ar vērienu nosvin triumfu „Mūzikas ierakstu gada balvā”. Aizkulišu FOTO
„Prātra vētras” puiši atzīmē triumfu Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvā.
Slavenības

„Prāta vētra” ar vērienu nosvin triumfu „Mūzikas ierakstu gada balvā”. Aizkulišu FOTO

Jauns.lv

Trīs gada balvas un vēl viena klausītāju speciālbalvas – tāds ir grupas „Prāta vētra” nosmeltais krējums „Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvā 2012”. Un ne velti grupas mūziķi bija vieni no jautrākajiem svinīgās ceremonijas noslēguma ballītē.

„Prāta vētra” ar vērienu nosvin triumfu „Mūzikas i...

Jau sen mūziķu aprindās joko, ka tajā gadā, kad grupa „Prāta vētra” izdod jaunu albumu, tad citiem uz balvām nav ko cerēt. Kaut arī šogad Mūzikas ierakstu Gada balvā pat parādījās jaunas nominācijas, tik un tā „Prāta vētra” paņēma teju maksimumu – prātinieku 2012. gada veikums „Vēl viena klusā daba” atzīts par gada labāko pop-rock albumu, dziesma „Lantern” ir gada labākā, tās videoklips ir gada labākos un to par labāko atzinuši klausītāji. Vien nominācijā „Gada Radiohits” tā piekāpās Dona dziesmai „Signāls”.

Paši „Prāta vētras” mūziķi ar lepnumu nesirgst. Kaut arī Jānis Stībelis, kurš saņēma balvu par savu albumu „Sunner City”, pateicības runā izteicās: „Paldies „Prāta vētrai” par to, ka viņi nav nominēti Pop albuma kategorijai!", kaut arī aktieris Harijs Spanovskis, kopā ar kolēģiem Andri Bērziņu un Jāni Paukštello, saņemot balvu par Raimonda Paula šlāgerdziesmu albumu „Miers un bērziņš” jokoja: „Paldies „Prāta Vētrai”, ka viņi nav nominēti šlāgerim!”, paši „Prāta vētras” puiši 1000 latu prēmiju par uzvaru skatītāju balsojumā nominācijā „Afas Gada dziesma” novēlēja savas dzimtās Jelgavas mūzikas skolai. Un pat vēl vairāk! Piemēram, Jānis Jubalts no sirds priecājās par Dona uzvaru nominācijā „Gada Radio hits”,  bet Māris Mihelsons neslēpa, ka viņaprāt vislabākais pop-rock albums bijis grupas „Astro`n`out” radītais „Lauvas”. Savukārt grupas „Instrumenti” mūziķis Reinis Sējāns pēc balvas iegūšanas kategorijā „Labākais koncertieraksta video” te nopietni, te jokojot teica, ka šis – 2013. gads – atkal būšot viņējais. Jo, kamēr „Prāta vētra” gulēs uz lauriem, tikmēr „Instrumenti” izdos jaunus hitus un albumu. (Atgādinām, ka pērn „Instrumenti” saņēma trīs balvas, bet iepriekšējos divos gados viņu dziesmas tika atzītas par gada labākajām). „Bet pēc tam gan ar „Prāta vētru” vienosimies, ka jaunos albumus izdosim reizē vienā gadā! Un tad tā kārtīgi samērīsimies, kurš tad ir tas vislabākais,” gardi jokoja Reinis Sējāns, sakot, ka ar viņa kolēģi Shipsi jeb Jāni Šipkēvicu jaunāko, kurš neieradās uz balvas saņemšanu, esot viss kārtībā – viņš ir sveiks un vesels, bet šoreiz vienkārši nav ticis uz Mūzikas ierakstu Gada balvas pasniegšanas ceremoniju.

Pēc tam, kad balvu pasniegšanas svinīgās ceremonijas noslēgumā visi skatītāji, kājās pieceļoties, sumināja Čikāgas piecīšus” par godam saņemto balvu „Par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā”, liela daļa laureātu un pasākuma dalībnieku devās uz svinīgās ceremonijas noslēguma ballīti klubā „Just”. Viņu vidū bija ne tikai grupa „Prāta vētra” (izņemot Renāru Kauperu), bet arī Jānis Stībelis, Sabīne Berezina, grupa „Inokentijs  Mārpls”,  „Musiqq”, Marta Ritova, un citi, bet arī Harijs Spanovskis un Jānis Paukštello. „Domāju iet mājās. Bet, ja jau saņēmām balvu, tad jau jāiet paskatīt, kā tie laureāti svin. Un kur tas klubs atrodas? Mēs jau pa naktsklubiem nestaigājam,” balvas vaicāja Jānis Paukštello.

Ballītē klātesošos ar savām dziesmām izklaidēja Marta Ritova, skanēja arī dīdžeju izvēlēta klubu mūzika, pie kuras jaunu meiteņu kompānijā galvenokārt dejoja „Micerc” vadītāja Elita Mīlgrāve. Bet pie bāra letes vislielāko burziņu izveidoja grupas „Prāta vētra” puiši, kas kopā ar savām otrajām pusītēm pelnīti atzīmēja saņemtās balvas, jautri tērzējot, kārtīgi izsmejoties un izlēkājoties pie jestrās mūzikas.

„Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas 2012” ieguvēji:

Labākais pop albums

„Summer City” – Jānis Stībelis

Labākais pop-rock albums

„Vēl viena klusā daba” – „Prāta vētra”

Labākais roka albums

„Pupu mizas” – „Inokentijs Mārpls”

Labākais smagā roka vai metāla mūzikas albums

„Moving the great hadron” – „Soundarcade”

Labākais džeza mūzikas albums

„Introducing the Band” - Kārlis Vanags, „City Jazz Big Band”

Labākais elektroniskās mūzikas albums

„Flavours from the future” – „Kodek”

Labākais akadēmiskās mūzikas albums

„Jubilate. Kamerata Baltica” – Gidons Krēmers, Baltijas orķestris „Kremerata Baltica” un solisti.

Labākais koru un vokālo grupu mūzikas albums

„Mēness dziesmas” – koris „Kamēr”.

Labākais šlāgermūzikas albums

„Miers un Bērziņš” – Raimonds Pauls, Harijs Spanovskis, Jānis Paukštello un Andris Bērziņš.

Labākais kantrī mūzikas albums

„Iebrien manā saulrietā” – „Sestā jūdze”.

Labākais autordziesmu albums

„Es mīlu dzīvi skaisto” - Uldis Stabulnieks.

Labākais tautas mūzikas albums

„Dziediet, meitas, vokorā” – „Saucējas”.

Labākais alternatīvās mūzikas albums

„Pagrīdē” – „Satellites LV”.

Labākais mūzikas albums bērniem

„Dārta dzied. Raibā Papagaiļa dziesmas” – Dārta Stepanova, Raimonds Petrauskis, Oskars Petrauskis, Rihards Zaļupe, Katrīna Tatarinova, Raimonds Bičus.

Labākā deju mūzikas dziesma

„Welcome to the club 2012” Dj Ella, Ricky J.

Labākā dziesma

„Lantern” – „Prāta vētra”.

Labākā debija

„Rasā pēdas” - „Sus Dungo”.

Gada radio hits

„Signāls” – Dons.

Labākais videoklips

„Lantern” – „Prāta vētra”.

Labākais koncertieraksts video

„TRU LIVE 2011” - „Instrumenti”.

Video: „Prāta Vētra” - „Lantern”

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas 2012 pasniegšanas ceremonija

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas 2012 pasniegšanas aizkulies un ballīte

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas 2012 pasniegšanas aizkulies un ballīte

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders