Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
„Koru karos 3” dziedātāji sāk cīņu par 10 000 eiro. FOTO

„Koru karos 3” dziedātāji sāk cīņu par 10 000 eiro. FOTO

Jauns.lv

Vakar sākās gaidītākais šīs sezonas TV šovs „Koru kari 3”, kurš ieskandina vasarā gaidāmos Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkus. Studijā, kur notika šova tiešraide, dalībnieki krāšņajos skatuves tērpos sala...

„Koru karos 3” dziedātāji sāk cīņu par 10 000 eiro...
„Koru kari 3” vadītāji Anna Rozīte un Lauris Reiniks.
„Koru kari 3” vadītāji Anna Rozīte un Lauris Reiniks.

TV šovs „Koru kari 3” šogad notiek bijušā tirdzniecības centrā Krasta ielā 60. Jau laikus uz turieni devās daudzie kori dalībnieku un vadītāju atbalstītāji. Arī paši dalībnieki jau no agra rīta mēģināja un gatavojās vakara priekšnesumam.

Lai gan šovs tika uzņemts ar lieliskām emocijām, un skatītāji enerģiski plaudēja katram priekšnesumam līdzi, ilgi gaidītais šovs neaptīkami pārsteidza tā apmeklētājus, un dalībniekus, kuriem koncerta laikā bija jāsalst. Neapdzīvoto tirdzniecības centru bija grūti piekurināt un koristi pirms priekšnesuma sildījās biezos mēteļos, no mājām paņemtās čībās, kā arī cieši apkampjoties un lēkājot. Studijā sala ikviens, kas nebija saģērbies ļoti siltās drānās. Varēja tikai apbrīnot, kā īsajās un plānajās kleitiņās, kailiem pleciem dalībnieces varēja tik izcili nodziedāt.

Taču svētki tika atklāti godam. Katrs koris ar savu uzstāšanos radīja īpašu gaisotni un noskaņu, kas raksturīga tikai viņiem. Koncertā vairākkārt pieminēja arī mūžībā aizgājušā dzejnieka Imanta Ziedoņa dzejas rindas.

Pirms uzstāšanās mēteļos un siltās čībās sildās Lielvārdes sarkanā teiksmu kora dalībnieki.
Pirms uzstāšanās mēteļos un siltās čībās sildās Lielvārdes sarkanā teiksmu kora dalībnieki.

„Koru karu” trešo sezonu vada Anna Rozīte un Lauris Reiniks. Pirmajā iepazīšanās raidījumā visi septiņi kori – Liepājas Balto viļņu koris un tā vadītājs Guntis Veits, Rīgas Jūras zilais koris un tā vadītāja Māra Upmane-Holšteina, Rīgas Zelta saules koris un tā vadītājs Normunds Jakušonoks, Cēsu karmīnsarkanais koris un tā vadītājs Marts Kristians Kalniņš, Rēzeknes Zaļo pakalnu koris un tā vadītājs Normunds Zušs, Dobeles Violetais ceriņu koris un tā vadītāja Ieva Sutugova, Lielvārdes sarkanais teiksmu koris un tā vadītāja Aija Andrejeva - izpildīja dziesmu, kas saistās ar viņu kora vadītāju.

Žūrijā sēdēja un savu vērtējumu sniedza: dziedātāja Ieva Kerēvica un Rīgas valsts 2. ģimnāzijas jauktā kora un Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktā kora "Aura" mākslinieciskais vadītājs  Edgars Vītols, kā arī Daugavpils kora vadītājs Atis Auzāns.

Jau nākamajā nedēļā vienam korim, pēc skatītāju un žūrijas balsojuma šovs būs jāpamet!

„Koru Karu 3” atklāšanas raidījums

„Koru Karu 3” atklāšanas raidījums

Dalībnieku burziņš aizskatuvē