Ģederte un citas slavenības izmēģina labāko kosmētiku. FOTO
Uzņēmēja Marika Ģederte izdaiļo spoguli.
Slavenības
2013. gada 4. marts, 13:14

Ģederte un citas slavenības izmēģina labāko kosmētiku. FOTO

Jauns.lv

Jau septīto gadu pēc kārtas modes un stila žurnāls „Pastaiga” sumina labākos darboņus kosmētikas un parfimērijas jomā. Tāpēc tirdzniecības centra „Rīga Plaza” veikalā „Douglas” satikās ne tikai nozares profesionāļi, bet sabiedrībā pazīstamas dāmas, kuras saprot, ko nozīmē laba kosmētika.

­ „Pastaigas” tops tiek veidots sadarbībā ar nozares profesionāļiem, pētot produktu sastāvu, ņemot vērā pasaules pieredzi, sekojot par kosmētiku un parfimēriju rakstošo blogeru atsauksmēm un visvairāk pirkto produktu topiem Latvijas veikalos, veicot klientu aptaujas un, protams, testējot pašus produktus. Un, suminot labākos, svinīgo pasākumu atklāja modes un stila žurnāla „Pastaiga” galvenā redaktore Inita Saulīte–Zandere, bet pasākumu vadīja aktieris Normunds Laizāns.

Uz pasākumu ieradās gan kosmētikas un parfimērijas izplatītāji, gan sabiedrībā zināmi cilvēki. To vidū bija TV producents Igors Proņins ar kundzi, aktrisi Svetlanu Ivanņikovu, modes žurnāliste Gundega Skudriņa, sabiedrības dāma Svetlana Loeva, uzņēmēja Marika Ģederte, bijusī Stils Bez tabu veidotāja Antra Birzule, stiliste Santa Bindemane-Mihelsone, galerijas Putti vadītāja Agita Putāne, žurnāliste Una Ulme un daudzi citi.

Omulīgā atmosfērā, baudot gardās uzkodas un vīnu, apmeklētāji dalījās ar pieredzi kosmētisko līdzekļu izmantošanā, kā arī viņiem bija iespēja izmēģināt jaunākos kosmētiskos līdzekļus, par kuriem pastāstīja veikala „Douglas” pārdevējas.

Interesanti, ka pie veikala atradās spogulis, uz kura bija rakstīts aicinājums – „Noskūpsti mani!” Pasākuma vadītājs, aktieris Normunds Laizāns vairākkārt aicināja dāmas testēt lūpu krāsas: „Spogulis joprojām ilgojas pēc Jūsu lūpukrāsu pieskāriena! Lūdzu dāmas nāciet pie spoguļa!” Kā viena no pirmajām pie spoguļa devās uzņēmēja Marika Ģederte. Viņa spoguli izdaiļoja ar sarkanu sirdi. Marika pati par sevi teic, ka ir kā „kosmētikas testeris”, un visu produkciju, ko izmanto savā kosmētikas koledžā, vispirms pati pārbauda uz sevis. „Nu jau 17 gadus pati importēju kosmētikas līdzekļus. Protams, esmu ļoti lutināta, ko kosmētikas zīmoli, kurus importēju, man ir pilna māja. Esmu liels testeris, izmēģinājuma trusītis, jo nemitīgi kaut ko jaunu izmēģinu no tā, ko importēju. Tas tomēr ir sievišķīgi un forši,” teic Marika Ģederte. Kā svarīgāko ieteikumu visām dāmām, viņa min vakara ķermeņa kopšanas procedūras un, pavasarim atnākot, iesaka lietot mitrinošos un saules aizsargkrēmus.

Savukārt stiliste Santa Bindemane-Mihelsone atklāj, ka viņa ļoti daudz mācās no savas vecmāmiņas un pilnībā paļaujas uz viņas gaumi. „To, ko viņa uzdāvina, tas noteikti būs labs un piemērots manam vecumam. Viņa ļoti labi orientējas kosmētiskajos līdzekļos, es varētu no viņas mācīties,” savu vecmāmiņu uzteic stiliste.

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders

­