Šovu pamet Aijas Andrejevas vadītais Lielvārdes koris. FOTO
Šoreiz šovs bija jāpamet Lielvārde Sarkanajam teiksmu korim, dziedātājas Aijas Andrejevas vadībā.
2013. gada 18. marts, 11:56

Šovu pamet Aijas Andrejevas vadītais Lielvārdes koris. FOTO

Jauns.lv

TV šovu „Koru kari” šoreiz pamest nācās Lielvārdes Sarkanajam teiksmu korim. Lai gan žūrijas dalībniece, dziedātāja Olga Rajecka dalībniekiem veltīja arī bargākas piezīmes, māksliniece visu vakaru bija līksmā noskaņojumā.

TV šovā „Koru kari” vakar vēl uzstājās seši kori, kas dziedāja pasaules hitus, taču, kā jau katru nedēļu, vienam korim šovs ir jāpamet, un šoreiz tas bija Lielvārdes Sarkanais teiksmu koris, kuru vada Aija Andrejeva. Pēc rezultātu noskaidrošanas Aija atzina, ka joprojām netic, ka tas ir noticis, un viņai šķiet, ka viņu izjokojot. Neskatoties uz to, Aija notrausa arī pa kādai nodevīgai asarai.

Žūrijas godā šoreiz bija dziedātājas Olga Rajecka un Ieva Kerēvica, kā arī diriģents Edgars Vītols. Lai gan Rajecka daudzus priekšnesumus vērtēja bargi, un skatītājiem, iespējams, šķita, ka māksliniece ir nelāgā omā, tā nebūt nebija. Rajecka visu šova laiku bija jautrā noskaņojumā. Uz šovu viņu pavadīja draudzene Ināra. Abas bija tērpušās košos kostīmos un pārtraukumos čaloja. Rajecka mikrofonu rokās ņēma arī pārtraukumā, sadziedoties ar skatītājiem. Tāpat Olga bieži vien piekrita Ievas Kerēvicas viedoklim par priekšnesumā redzēto, žestikulējot. Smaidu izraisīja arī tas, ka dziedātāja degustēja šova dekorācijas – dzērvenes, kas atradās uz žūrijas galdiņa. Par to pārsteigts bija arī dziedātājs, šova vadītājs Lauris Reiniks.

Šovu atklāja grupa „Čigānzēni”, nodziedot romu tautasdziesmu. No dalībniekiem pirmie uzstājās Rēzeknes Zaļo pakalnu koris un tā vadītājs Normunds Zušs. Izpildot dziesmu „Volare”, viņi ieguva 24 punktus. Nākamie uz skatuves devās Dobeles Violetais ceriņu koris Ievas Sutugovas vadībā. Koris pasaules hitu nedēļai bija izvēlējušies „Dziesmu par lāčiem” no krievu komēdijas „Kaukāza gūstekne” un žūrija sniegumu novērtēja ar 25 punktiem.

Trešie uzstājās Cēsu Karmīnkrāsas karoga kora dziedātāji un viņu līderis Marts Kristians Kalniņš. Koris piedāvāja  priecīgu un vasarīgu dziesmu – „Asereje” no grupas „Las Ketchup” repertuāra. Žūrija viņiem piešķīra 27 punktus.

Pēc tam skatuvi ieņēma Lielvārdes Sarkanais teiksmu koris ar Aiju Andrejevu priekšgalā. Viņi izpildīja spēka pilnu dziesmu „La Bambol” jeb „Lelle”, par kuru saņēma 25 punktus.  Diemžēl šim korim pēc skatītāju un žūrijas balsojuma vakar muzikālo cīņu bija jāpamet.

Tad TV3 skatītājus priecēja Liepājas Sudraba viļņu koris un tā vadītājs Guntis Veits. Viņi izpildīja dziesmu „America” no grupas „Rammstein” repertuāra. Lai arī žūrija teicās, ka īsti nav izpratusi priekšnesumu, to novērtēja ar 25 punktiem.

Pēdējais, sestais koris bija Rīgas Zelta saules koris, kura vadītājs ir mūziķis Normunds Jakušonoks. Izpildot „Azzuro”, koris no žūrijas izpelnījās 28 punktus.

Nedaudz vēlāk ar dziesmu „Stand by me” uzstājās „Latvian voices” dziedātājās. Un noslēgumā dziedātāja Olga Rajecka kopā ar visiem koriem izpildīja leģendāro dziesmu „Pasaule, pasaulīt”.

Šovā cīņa turpinās un jau šajā svētdienā šova studijā skanēs rokenrols, blūzs vai kantrī.

Trešais dziedāšanas šova "Koru kari 3" raidījums - video:

Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica, TV3 publicitātes