Jauniete noorganizējusi savas šikās kāzas no A līdz Z. Diemžēl līgavaiņa vēl nav. FOTO
Draugi nāk un iet, bet tas Īstais pie apvāršņa tā arī vēl nav parādījies. Tas gan nav traucējis Klērai mājas bēniņus aizkrāmēt ar visu, kas jau sapirkts cerētajām kāzām.
Trakā pasaule
2013. gada 10. maijs, 15:19

Jauniete noorganizējusi savas šikās kāzas no A līdz Z. Diemžēl līgavaiņa vēl nav. FOTO

Jauns.lv

„Man atlicis tikai satikt savu misteru Lielisko! Viss pārējais ir uz ūsiņ’,” saka 27 gadus vecā Klēra. Klēra ir, maigi izsakoties, nedaudz apsēsta ar precēšanos – viņa visu jau „safīrējusi”, diemžēl nav galvenā elementa. Nav vīrieša, kurš precētu.

Divdesmit septiņusgadus vecā Klēra Forstere neuzskata, ka būtu dīvaina. Viņa tikai esot ļoti praktiska. Savām sapņu kāzām sieviete līdz šim iztērējusi jau gandrīz 17 000 latu. Kleita vien maksāja gandrīz pusotru tūkstoti!

Nevis dīvaine, bet gan ļoti praktiska sieviete

Sapņu līgava stāsta: „Cilvēki var domāt, ka esmu dīvaina, bet parēķiniet... Normālas kāzas Lielbritānijā maksā 20 tūkstošus mārciņu, bet ja nu man „uz sitiena” tādas naudas nebūs, kad pienāks kāzu brīdis?”  Klēra uzskata, ka viņas laicīgi organizētās kāzas ir gudrs gājiens. Viņa uztraucas par to, ka īstajā momentā var nepietikt naudas. Interesanti, ka Klēra pat neiedomājas, ka viņas potenciālais līgavainis varētu būt gana maksātspējīgs, lai sarūpētu cienīgas kāzas. Viņa visu pati, visu pati...

Savas izsapņotās kāzas Klēra sāka plānot pirms 4 gadiem. Lielā aizraušanās sākusies kādā gluži parastā dienā, kad viņa nogājusi gar līgavu kleitu veikala skatlogiem. Kārdinājums kādu uzlaikot bijis tik milzīgs, ka Klēra tam ļāvusies... „Biju uztraukusies, ka tik pārdevējas nepamana, ka man uz pirksta nav saderināšanās gredzena. Viņas prasīja, kad tad gaidāma mana lielā diena, un es sameloju, ka pēc septiņiem mēnešiem. Tā tas viss sākās,” četrus gadus vecos notikumus atceras daiļava.

Viena no kleitām bijusi ārkārtīgi skaista un derējusi gluži kā uzlieta! Viņa par to domāja nedēļu, un tad arī atgriezās veikalā...Klēra nespēja atturēties no pirkuma, un dārgā kleita nonāca viņas īpašumā. Jaunā dāma triju gadu garumā bija krājusi naudu pirmajai iemaksai par savu dzīvokli, tāpēc līdzekļi viņai bija.

„Jūs taču zināt tās līgaviņu asaras un izmisumu, kad, tuvojoties kāzām, viņas nespēj un nespēj atrast to SAVU kleitu?! Man tādas problēmas nebūs, jo savējo vislabāko esmu jau atradusi,” pirkumu komentē Klēra. Pēc tam, saprotams, nācās atrast arī ideālās kurpītes. Un visbeidzot viņa ieraudzīja arī ideālās kleitas līgavas māsām, un ideālos audumus vecākiem viņu svētku tērpiem... Dāma atrada arī savu ideālo kāzu torti!

„Tad sāku domāt par kāzu norises vietu, dekorācijām, tematiku, ziediem un tā tālāk. Atklāju, ka precību gatavošana ir viena ellīgi relaksējoša padarīšana, un aizrāvos ar to tiktāl, līdz viss man šķita ideāli no a-z,” viņa saka.

Savas sapņu kāzas sieviete bija iecerējusi 40-o gadu Holivudas stilistikā.

Parādās vīrieši...

Klēra iepazinās ar 24 gadus veco Robu. „Esmu pietiekoši gudra, lai saprastu, ka vīrietim nepatiktu izjust spiedienu precēties. Robam par savu slepeno nodarbošanos neko neatklāju. Taču viņas draugi mēdza Klēru ķircināt, visādos veidos pieminot precēšanos. „Es uztaisīju „poker face” un viss,” savas viltības atklāj sieviete.

Attiecības ar Robu nebija ilgas un ar kāzām nevainagojās. Trīs mēnešus pēc šķiršanās viņa satika nākamo potenciālo precinieku – 24 gadus veco Ādamu. Pa vidu randiņiem, kino seansiem, bučām un pastaigām Klēra turpināja uzņemto kursu – gatavoties savām kāzām. „Ādama periodā” viņa iepirka visus kāzām nepieciešamos dzērienus – kastēm šampanieša, ūdens, sulas.

Diemžēl arī attiecības ar šo puisi beidzās; Ādams tā arī neuzzināja, cik ĻOTI romantiski noskaņota ir viņa draudzene.

„Līdz 30 gadu vecumam man jābūt precētai sievai”

Draugi nāk un iet, bet tas Īstais pie apvāršņa tā arī vēl nav parādījies. Tas gan nav traucējis Klērai mājas bēniņus aizkrāmēt ar visu, kas jau sapirkts cerētajām kāzām. Iegādāti ir pat sudraba dekori auduma salvešu turēšanai!

„Es zinu, kādu vīrieti gribu satikt. Taisnībusakot, ne Robs, ne Ādams īsti neatbilda manām vēlmēm. Man patīk gara auguma tumšmataini puiši ar labu humora izjūtu. Līdz 30 gadu vecumam man tāds ir jāsatiek. Un tad, kad noteiksim kāzu datumu, es būšu pilnībā gatava savai lielajai dienai,” uzsver līgava bez līgavaiņa. Klēra saka, ka nav vienīgā, kas izsapņojusi savas kāzas, ka tā darot visas meitenes. Taču atšķirībā no visām, viņa būšot ideāli gatava šim notikumam.


Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no thesun.co.uk