Simpātiskā latviešu saksofoniste satiekas ar francūzi. FOTO
Slavenības
2013. gada 28. maijā, 10:55

Simpātiskā latviešu saksofoniste satiekas ar francūzi. FOTO

Jauns.lv

Izveidojusies pavisam neparasta un radoša savienība – viena no simpātiskākajām latviešu saksofonistēm Ilze Lejiņa satikusies franču saksofonistu Fredu Ormēnu, un nu tapis interesants duets, kas nupat prezentējuši savu pirmo video.

Simpātiskā latviešu saksofoniste satiekas ar franc...
Duets „Viņš un Viņa” - Freds Ormēns un Ilze Lejiņa savā pirmā singla un video versijas prezentācijā.
Duets „Viņš un Viņa” - Freds Ormēns un Ilze Lejiņa savā pirmā singla un video versijas prezentācijā.

Neparastais un sirsnīgais franču un latviešu duets „Viņš un Viņa” ir divu jaunu un talantīgu cilvēku apvienība. Viņš - Freds Ormēns (Fred Hormain), lielisks mūziķis, džeza saksofonists, dziesmu autors un dziedātājs - Latvijas mūzikas izdevēju redzeslokā nonāca, kad palīdzēja Laurim Reinikam ierakstīt viņa dziesmas „Es skrienu” franču valodas versiju „Je Cours”.

Freds Ormēns savulaik Luksemburgā iesildījis pašu Candy Dulfer. Rakstījis dziesmas saviem projektiem, kā arī pazīstamai franču dziedātājai Džesikai Markēzai (Jessica Marquez). Nupat kā iespēlējis lielisku saksofona solo Laimas Vaikules jaunajā albumā.

Viņa -  Ilze Lejiņa - ir talantīga latviešu mūziķe, kas savu karjeru arī attīsta ārpus Latvijas. Ilze pazīstama arī kā slavenā Baltijas pirmā dāmu saksofona kvarteta „n[ex]t” dibinātāja un soprāna saksofoniste. Ieguvusi Lielo Mūzikas Balvu kā Rīgas saksofonu kvarteta tenora saksofoniste. Spēlējusi TT teātra Laura Gundara izrādē „Pieskaries baltajam lācim”. Spēlējusi saksofona solo Latvijas Nacionālās operas orķestrī un Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī.

Duets „Viņš un Viņa” jau ilgāku laiku kopīgi koncertē dažādos Latvijas novados un sniedz muzikāli teatralizētu priekšnesumus. Kompānijas „Izdevniecība MicRec” uzrunāti, mūziķi tikko kā pabeiguši darbu Ginta Stankeviča ierakstu studijā pie dziesmas „Viņš un Viņa” ieraksta.

Dueta „Viņš un Viņa” pirmā singla un video versijas prezentācija notika 27. maija pēcpusdienā klubā „sapņi un kokteiļi”. Prezentācijas laikā klātesošie varēja ne tikai vērot un klausīties dueta lielisko priekšnesumu, bet arī baudīt īstus franču labumus un cienāties gan ar izciliem vīniem un plašu franču sieru klāstu.


Dueta „ Viņš un Viņa” pirmā singla un video versijas prezentācija

Kasjauns.lv/Foto: Anete Janševica