Skandāls kempingā, Semēvics un Skaistkalns saiet ragos! Tā beidza pastāvēt grupa "100. debija"
Pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados grupa „100. debija”, kurā skatuves cilvēki bija Agris Semēvics (pa labi) un Modris Skaistkalns, savā ziņā bija Latvijas deju mūzikas pamatlizēji.
Slavenības
2013. gada 4. jūlijs, 18:44

Skandāls kempingā, Semēvics un Skaistkalns saiet ragos! Tā beidza pastāvēt grupa "100. debija"

Jauns.lv

Slavenākā Latvijas deju mūzikas grupa "100.debija" vakar nosvinēja savu dibināšanas divdesmitgadi. Grupas darboņi – Modris Skaistkalns un Agris Semēvics to svinēja atsevišķi.

„Grupa „100. debija” oficiāli beidz pastāvēt. Laiks iet. Laiks iet ātri. Nekas nestāv uz vietas.To zina ikviens. Dzimusi 1993.gada 3.jūlijā, grupa „100. debija” septiņus gadus aktīvi darbojās komerciālās deju un pop mūzikas lauciņā. Sasniedza visu ko bija varējusi sasniegt tā laika Latvijā un pat mazliet vairāk. Bet kapacitāte tika izsmelta un, iestājoties jaunai tūkstošgadei, 2000.gadā, „100. debija” pārtrauca savu darbību. Pārtrauca uz nenoteiktu laiku. Laiks atsākt tā arī nepienāca. Laiks parādīja, ka atsākt nav vērts. Ir vērts darīt ko citu. Tiekties uz citām virsotnēm, iegūt cita veida zināšanas un pieredzi. Tiem, kuri izjūt nostaļģiju pēc 90. gadu deju mūzikas, iesaku apmeklēt Agra Semēvica solo koncertus, kuros viņš ar vislabāko sirdsapziņu un godaprātu izpilda vairākus tā laika „100. Debijas” hitus. Savukārt man patīk raudzīties nākotnē. Negulēt uz vecajiem lauriem, bet meklēt ko jaunu. Meklēt jaunus izaicinājumus un jaunas virsotnes. Jūtot iekšēju pārliecību par saviem spēkiem, mana iekšējā balss sauc darboties citos, neapgūtos mūzikas laukos. Jo mūzika mani sagūstījusi uz mūžu. Ar patiesu cieņu, Modris Skaistkalns 2013. gada 4.jūlijā,” šādu vēsti pulksten 1.34 šorīt saņēma masu mediji.

Izrādās, iemesls šādam Modra Skaistkalna pēkšņam nakts paziņojumam par to, ka grupas vairs nav, varētu būt meklējams apstāklī, ka vakar iekšēji šaurā kompānijā kādā no Ādažu kempingiem tika atzīmēta grupas „100. debija” dibināšanas 20. jubileja. Agris Semēvics sarunā ar Kasjauns.lv pastāstīja, ka īsti vēl netiek skaidrībā, ko Modris ar šo paziņojumu gribējis pateikt. „Grupas beidza pastāvēt pirms 13 gadiem. Bet es atceros to dienu, kad izveidojās „100. debija”, un par godu šim notikumam gribēju sapulcēt cilvēkus, ar kuriem kopā bija pavadīti septiņi rosīgi un jauki gadi. Vēl vakar ap pusdienlaiku Modris, pret kuru man nav ne mazāko pretenziju, teica, ka būs uz mūsu kopīgo pasēdēšanu un veco labo laiku atsaukšanu atmiņā. Sapulcējāmies kempingā, zināmā mērā jauki pavadījām laiku, gaidījām Modri, bet viņš tā arī neieradās. Un tad naktī tāds jokains paziņojums. Nezinu pat ko domāt, un vai maz vajag ko domāt. Varbūt Modris „sacepās”, ka es sociālajos tīklos ievietoju fotogrāfijas no tiem senajiem laikiem, bet kas tur slikts? Grupa taču beidza pastāvēt jau pirms 13 gadiem, ko tagad atmiņā atsauksim kas tur bija un kā. Atcerēties tādu zīmīgu datumu nenāca par skādi – beidzot arī visi kopā, kas savulaik darbojās grupā un ap to, satikāmies,” sacīja Agris Semēvics.

Stāstot par grupas jubilejas pasākumu, Agris bilda, ka kempingā līksmojuši aptuveni 40 ļaudis, kuriem savulaik bija darīšanas ar „100. debiju”. „Dažs bija ar ģimeni, citi bez. Tur bija gan divarpus deju grupas, kas mums piedejoja, tur bija tehniskie darbinieki, kas rūpējās par skaņu un gaismām, apsardze un citi ļaudis, ar kuriem kopā vairākus gadus strādāts.

Viss pasākums gan sākās kā murgs, bet beigās jau nokārtojās. Kas tur bija? Nu ko, aizbraucu uz kempingu, bet man tur vietējie uzreiz paziņoja: „Veči, rēķinieties, ka prom būs jādodas līdz pulksten 22. Mums nākamajā dienā Dziesmu un Deju svētku mēģinājums!” Es jau tāds mazliet kareivīgs, sāku šūmēties, bet bija mūsu grupā ļaudis ar vēsākām galvām, un šo nepatīkamo starpgadījumu bišķiņ palamājoties atrisinājām. Notusējām līdz kādiem 23. Atminējāmies pagājušos gadus. Uzdāvināju visiem senus unikālus videomateriālus, kā mums tolaik gāja. Protams, bija tā mazliet dumi un žēl, ka Modris, kuru visi gaidījām, neatbrauca. Bet neatbrauca! Ko padarīsi, izvēlējās citas lietas darīt. Paskumji. Ja viņš 1.34 izsūtīja to paziņojumu, tad jau droši vien kaut kāds sakars tam bija ar manu īsziņu, kurā uzrakstīju, ka nebija smuki tā izdarīties,” Kasjauns.lv sacīja Agris Semēvics.

­

100.debija "Man dimantu nav"

"Day by Day"

"Piezvani man" (Mikrofona aptauja 1993)

Pilns koncertieraksts (Talsi, 1995.gads)

­

Kasjauns.lv/ Foto no Agra Semēvica privātā arhīva