Atis Auzāns laulājas vietā, kur Gauja ietek jūrā
Slavenības

Atis Auzāns laulājas vietā, kur Gauja ietek jūrā

Jauns.lv

Mūziķis Atis Auzāns (42) vietā, kur Gauja ietek jūrā, par sievu apņēmis savu mīļoto Ludmilu (30). Auzānu pāri ģimenes dzīvē ieveda kolēģis no šova „Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas.” – mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics.

Atis Auzāns laulājas vietā, kur Gauja ietek jūrā...
„Jūra mums aiz muguras bija tik neticami fantastiska, ka bildēs atgādina fototapeti,” priecājas jaunais pāris. Kāzās klāt bija arī Ata un Ludmilas bērni Dāvis (no kreisās) un Matīss.
„Jūra mums aiz muguras bija tik neticami fantastiska, ka bildēs atgādina fototapeti,” priecājas jaunais pāris. Kāzās klāt bija arī Ata un Ludmilas bērni Dāvis (no kreisās) un Matīss.

21. augusta agrā pēcpusdienā, Ludmila un Atis viens otram teica jāvārdu liecinieku, bērnu un vecāku klātbūtnē dzimtsarakstu nodaļā Teikā, bet pēc tam brauca tikties ar tuvākajiem radiem un draugiem pie jūras. „Gribējām ļoti mierīgas kāzas, tādas, kas man neatgādinātu darbu – bez muzikantiem, mičošanas un „rūgts” saukšanas,” atzīst Atis Auzāns. Tāpēc jaunais pāris izvēlējies nomaļu vietu, uz kuru vispirms vedis 20 minūšu „bezceļš” un vēl tikpat nācies iet ar kājām.

Solījums izpildīts

Tas, ka simpātiskā Ata Auzāna sirds pieder māksliniecei Ludmilai Velikai (tagad – Velikai-Auzānei), bija skaidrs jau pirms pieciem gadiem, kad mūziķi iepazinām kā Daugavpils kora vadītāju šovā „Koru kari”. Ludmila šova skatītāju rindās bieži vien klātienē atbalstīja savu mīļoto, un Atis ar kori plūca uzvaras laurus.

Piecus mēnešus pēc šova pasaulē nāca pāra pirmā atvasīte – dēls Dāvis. Jau tad Atis intervijās neslēpa, ka abi grasījušies apprecēties vēl pirms mazuļa piedzimšanas, taču labos nodomus iztraucējusi milzīgā aizņemtība „Koru karos”. Tolaik tika pārspriests arī tas, ka Auzānam aiz muguras jau ir divas laulības, un viņš ir mīlošs tēvs meitai Agatei (19), tāpēc, iespējams, oficiālas saites attiecībās vairs nav tik būtiskas.

Jautājumi par kāzām jo aktuālāki kļuva pērn janvārī, kad Atis un Ludmila sagaidīja pasaulē ierodamies otro dēlu Matīsu. Piemēram, pirms diviem mēnešiem, žurnāla „OK!” vaicāts, kādēļ pēc divpadsmit gadu kopdzīves un diviem bērniem abi tomēr nav oficiāli precējušies, Auzāns atbildēja: „Mēs esam noskaņoti to izdarīt tuvākajā laikā.”

­

Par vīru un sievu pasludināti dzimtsarakstu nodaļā, Atis un Ludmila devās mīt gredzenus jūras krastā, kur abu savienību svētīja mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics.
Par vīru un sievu pasludināti dzimtsarakstu nodaļā, Atis un Ludmila devās mīt gredzenus jūras krastā, kur abu savienību svētīja mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics.

Par to, ka Ata apņēmība precēties nav tikai tukši vārdi, pāra piederīgie pārliecinājās pagājušajā trešdienā. Atis priecājas, ka nejauši izvēlējušies dzimtsarakstu nodaļu, kurā laulā kādreizējais šova kolēģis, tenors Miervaldis Jenčs.

Nekādu augstpapēžu kurpju, pārbāztu galdu vai citu pārmērību! Draugi pat lāgā neesot zinājuši, uz kuru vietu tiek vesti. „Man ir draugs, kurš izložņājis visu jūras piekrasti Latvijā. Saprotot, ka gribam klusas kāzas pie jūras prom no cilvēkiem, prasījām padomu viņam. Un tā nonācām pie Gaujas ietekas jūrā,” stāsta Atis.

Jaunais pāris viesiem darījis zināmu, ka jāvelk ērti apavi un jābūt gataviem brist pa dubļiem. Par laimi, paveicies ar laikapstākļiem. Jūras krastā uzrīkojuši ko līdzīgu piknikam. Tas gan nenozīmē, ka līgava atteikusies no baltās kleitas – to Ludmila iegādājusies Anglijā vēl pirms kāzu datuma izraudzīšanas. „Es savās kāzās negribēju neko tādu, kas man atgādinātu par darbu. Esmu spēlējis tik daudz kāzās un tik daudz ko redzējis, ka gribēju sev netipiskas svinības. Arī Ludmila bija ar mani vienisprātis. Kāzas sanāca mīļas un sirsnīgas, uz ārkārtīgi skaista saulrieta fona,” atklāj jaunais vīrs.

Interesanti, ka jaunā pāra laulības saites jūras krastā stiprinājis vēl viens Ata šova kolēģis – mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics, ar kuru Atis iepazinās projektā „Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas”. Neraugoties uz formalitāšu nokārtošanu dzimtsarakstu nodaļā, gredzeni mīti jūras krastā. Ludmilai sarūpēts divu krāsu zelta gredzens, bet Atis savai būtībai par atbilstošāku izvēlējies sudraba gredzenu. „Mārtiņš nevarēja mūs salaulāt, jo ir luterāņu mācītājs, es esmu katolis, bet Ludmila nepieder ne pie vienas konfesijas. Bet viņš varēja svētīt mūsu laulību,” stāsta Auzāns.

Jaunais pāris pagājušajā nedēļā paguvis arī pabūt kāzu ceļojumā. Auzāns atklāj, ka vēlējušies braukt uz Franciju, taču pēdējā brīdī nācies plānus atcelt, jo sapratuši, ka bērni nejūtas labi, ja jāpavada šķirti ilgāk par trim dienām. Tāpēc divatā šoreiz īstenojuši mazu, bet romantisku izbraucienu uz Klaipēdu un Kuršu kāpu.

Mūziķis Atis Auzāns precas vietā, kur Gauja ietek jūrā

Mūziķis Atis Auzāns precas vietā, kur Gauja ietek jūrā


Kasjauns.lv/ Foto: no Ata Auzāna personīgā arhīva