Trešdien kristīs Lielbritānijas prinča Viljama un Keitas dēlu Džordžu
Kembridžas hercogiene Ketrinas ar dēlu Džordžu un Lielbritānijas princis Viljams pēc iznākšanas no slimnīcas.
Slavenības
2013. gada 22. oktobris, 16:46

Trešdien kristīs Lielbritānijas prinča Viljama un Keitas dēlu Džordžu

Jauns.lv

Lielbritānijas prinča Viljama un sievas Ketrinas dēlu Džordžu trešdien kristīs ģimenes lokā. Kristības notiks Karaliskajā kapelā Sentdžeimsas pilī, paziņoja jaunās ģimenes pārstāvji.

Kembridžas hercogiene 22.jūlijā laida pasaulē laida pasaulē princi Džordžu, kurš pašlaik ir trešais rindā uz Lielbritānijas monarha troni.

Kensingtonas pils pārstāvji atklājuši tikai to, ka kristību ceremonijā piedalīsies "abu ģimeņu tuvākie locekļi". Krustvecāku vārdi tiks atklāti pavisam neilgi pirms kristībām, lai gan medijos kā ticamākie kandidāti nosaukti princis Harijs un Keitas māsa Pipa Midltone.

Karaliskās kapelas izraudzīšanās ir vēl viens pierādījums Viljama un Keitas centieniem jaundzimušo pasargāt no pārmērīgas mediju uzmanības. Lielākā daļa karaliskās ģimenes locekļu ir kristīti Bekingemas pilī, karalienes Elizabetes II oficiālajā rezidencē.

Kopš Džordža nākšanas pasaulē Viljams un Keita vairās no nokļūšanas mediju uzmanības centrā. Vienīgā kopīgā parādīšanās sabiedrībā bija iznākšana no slimnīcas pēc dzemdībām.

Karaliskās ģimenes locekļiem kristības ir ļoti svarīgs notikums. Visiem britu monarhiem jābūt baznīcas locekļiem, jo līdz ar stāšanos tronī karalis vai karaliene kļūst par Anglijas baznīcas galvu.

LETA, AFP, Foto: AFP /LETA