Muzikālajā šovā „Jaunā talantu fabrika” uzvar Aminata!
Šova „Jaunā talantu fabrika” uzvarētāja Aminata Savadogo.
2013. gada 12. novembris, 00:02

Muzikālajā šovā „Jaunā talantu fabrika” uzvar Aminata!

Jauns.lv

Noslēdzies trīs mēnešus ilgais jauno dziedātāju TV šovs „Jaunā talantu fabrika”, kas sākās augusta vidū un kurā dalību uzsāka 15 dalībnieki. No tiem līdz finālam nokļuva septiņi, un nu - 11. novembra vēlā vakarā - kļuvis zināms šova uzvarētājs! Tā ir Aminata Savadogo!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Fināla koncertā par galveno balvu – ceļojumu uz Ēģipti – cīnījās septiņi jaunie talanti: Aminata Savadogo, Elizabete Skrastiņa, Edgars Gusts, Dāvis Mazurenko, Pāvels Fomkins, Kristīne Šomase un Ravita Kreicberga. Kaut arī par konkursantu uzstāšanos komentārus izteica žūrija: Edgars Kramiņš, Dons, Jolanta Gulbe-Paškevica un grupas „Instrumenti” mūziķis Reinis Sējāns, viņi atzīmes šoreiz nelika – uzvarētājus noteica tikai un vienīgi skatītāji telefonbalsojumā. Turklāt interesanti, ka balsot par visiem finālistiem jau varēja līdz ar šova sākumu, pat nezinot, kā konkrētais fabrikants finālā uzstājies.

Pēc skatītāju vērtējuma finālā septīto vietu ieguva mentora Edgara Kramiņa audzēkne Ravita Kreicberga, sestajā vietā bija roka cienītājs, mentores Jolantas Gulbes – Paškevičas audzēknis Dāvis Mazurenko, tikai piektajā vietā iekļuva Edgara Kramiņa skolotā Kristīne Šomase, ārpus superfināla pārsteidzoši palika vēl viens Kramiņa audzēknis Pāvels Fomkins, bet negaidīti augstajā trešajā vietā skatītāji iebalsoja vokāli ne pārāk spožo, toties patiešām uz skatuves dzīvespriecīgo Jolantas Gulbes – Paškevičas audzēkni Edgaru Gustu.

Savukārt superfinālā iekļuva abas Dona audzēknes - Aminata Savadogo un Elizabete Skrastiņa. Pēc fināla, kurā Aminata uzpildīja pašsacerētu dziesmu angļu valodā, bet Elizabete dziedāja Imanta Kalniņa tautisko un enerģisko kompozīciju „Rakstu rakstus”, skatītāju balsojumā tika noteikts šova „Jaunā talantu fabrika” uzvarētājs – Aminata!

Atgādinām, ka Aminata Savadogo studē ekonomiku Latvijas Universitātē, viņa ir dziedātāja Jāņa Stībeļa bekvokāliste, kā arī piedalījusies TV šovā „Koru kari 3”. Aminatas tēvs ir no Āfrikas rietumos esošās valsts Burkinafaso, un, lai arī viņas ģimenē neviens nav mūziķis, Aminatai mūzika ir dzīves lielākā kaislība. Pirms gada viņa pabeidza vidusskolu, arī mūzikas skolu un spēlē gan flautu, gan klavieres. Profesionāli Aminata dzied kopš trīspadsmit gadu vecuma un 2011. gadā Aminatas talantu jauno izpildītāju konkursa „Jaunais vilnis” atlasē pamanīja dziedātājs Jānis Stībelis. Viņš uzaicināja 17 gadu veco meiteni dziedāt bekvokālu. Tā arī šī sadarbība turpinās joprojām. Tāpat jauniete arī pati mēdz komponēt un sevi attīstīt, apmeklējot vokālās nodarbības pie privātskolotāja.

Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica