Cesvaines sieru sāk eksportēt uz siera lielvalsti Franciju
Akciju sabiedrība „Cesvaines piens” ražoties sieri guvuši atzinību sieru lielvalstī Francijā un šomēnes tika uzsākts to eksports uz Franciju.
Bizness un ekonomika
2014. gada 15. janvāris, 16:04

Cesvaines sieru sāk eksportēt uz siera lielvalsti Franciju

Jauns.lv

Latviešu sieru meistaru veikums atzinību izpelnījies tādā siera ekspertu un gardēžu lielvalstī kā Francija. Uzņēmums „Cesvaines piens” šomēnes sācis savas siera eksportu, un pirmā valsts, kur nonāks cesvainiešu ražotie sieri ir Francija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Akciju sabiedrība „Cesvaines piens” šomēnes uzsācis siera eksportu uz Franciju. Gada pirmajās nedēļās cesvainiešu ražotais siers jau pieejams patērētājiem Francijas ziemeļu un nedaudz centrālajā daļā līdz Nantei un Dižonai. Sarunas par eksportu uz Franciju veiksmīgi tika noslēgtas jau decembrī pēc sekmīgas „Cesvaines piens” dalības starptautiskajā pārtikas izstāde „Anuga 2013” Vācijā.

 „Izskatās, ka Francija un trīspadsmitais gads „Cesvaines pienam” ir īpaši, jau kopš pirmajiem uzņēmuma panākumiem, kad Cesvaines siera meistars Otto Švarcs 1913. gadā Parīzē saņēma Zelta medaļu,” smaidot saka akciju sabiedrības „Siera nams” padomes priekšsēdētāja Dace Ozola, turpinot: „Bet, ja pilnīgi nopietni, Francija pierāda, ka uzņēmuma eksporta stratēģija ir dzīvotspējīga. Francūži ir pirmie, ar kuriem realizējam eksportu, bet ne būt nav vienīgie, kuri šobrīd izrāda interesi par Cesvaines sieriem.”

„Patiess prieks un lepnums, ka mūsu siera meistaru veikums - radītais siers no Cesvaines novada piena ir novērtēts tālu ārpus Latvijas robežām, īpaši tādā siera lielvalstī kā Francija! Tas dod papildus stimulu un prieku strādāt,” uzsver „Cesvaines piens“ valdes priekšsēdētāja Dzintra Simsone.

Akciju sabiedrība „Cesvaines piens” siermeistaru radītos sierus, arī jaunos ar rokām grozītos un vaskotos sierus „Cesvaine” un „Alpu siers” pērn oktobrī prezentēja starptautiskā pārtikas izstādē „Anuga 2013” - pasaules vadošajā pārtikas izstādē Vācijas pilsētā Ķelnē un tie guva atzinīgu novērtējumu.

Šobrīd „Cesvaines piens” izgatavo trīs tipu: „Gouda”, „Maasdam” un „Tilsiter” sierus un piena produktus - sviestu, krējumu, mājas sieru „Ciba” un biezpienu.

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto