"Valmiermuižas alus" sāk ražot alus kokteili
"Valmiermuižas Frišs" tiks darīts ierobežotā apjomā, un šogad plānots izbrūvēt 200 000 pudeļu.
Bizness un ekonomika
2014. gada 29. aprīlis, 12:52

"Valmiermuižas alus" sāk ražot alus kokteili

Jauns.lv

Turpinot attīstīt produktu portfeli, SIA "Valmiermuižas alus" sāk ražot alus kokteili, jauninājumā ieguldot 160 000 eiro, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma līdzīpašnieks Aigars Ruņģis.

Kā finansējuma avoti tika izmantots aizņēmums AS "Swedbank", kā arī Lauku atbalsta dienesta subsīdija un alus darītavas līdzfinansējums.

"Plūškoka zeltera kokteilis "Valmiermuižas Frišs" tiek brūvēts, filtrētu gaišo alu papildinot ar dabīgu plūškoka zelteri un cidoniju sulas piedevu. Kokteiļa stiprums ir 2,8% alkohola. Lai garantētu pilnu kvalitāti, kokteiļa sastāvdaļu - plūškoka zelteri - darām mūsu alus darītavā no plūškoka melno ogu izvilkuma," norāda Ruņģis.

Savukārt uzņēmuma pārstāve Liāna Sāre skaidroja, ka nosaukums "frišs" atrasts Janīnas Kursītes grāmatā "Virtuves vārdene".

"Šo vārdu rakstnieki Reinis un Matīss Kaudzītes lietojuši savos darbos, un šis vārds lietots vairāk nekā simt gadus vecās pavāru grāmatās vārda "svaigs" vietā," sacīja Sāre.

"Valmiermuižas Frišs" tiks darīts ierobežotā apjomā, un šogad plānots izbrūvēt 200 000 pudeļu.

Jaunais kokteilis būs pieejams Valmiermuižas tirgotavā līdzās alus darītavai un Valmiermuižas vēstniecībā Rīgā. Tāpat kokteili iecerēts piedāvāt vasaras kafejnīcās un veikalos.

Kā ziņots, "Valmiermuižas alus" pērn par 47% kāpināja apgrozījumu, sasniedzot 2,49 miljonus eiro salīdzinājumā ar 1,69 miljonu eiro rādītāju 2012.gadā.

Kā šā gada prioritātes tiek definētas portera zīmola attīstība, iesala dzēriena ražošana un eksports uz Igauniju.

Pagājušajā gadā "Valmiermuižas alus" realizēja 1,46 miljonus litru alus, kas ir par 40% vairāk nekā 2012.gadā, kad tika realizēts 1,04 miljoni litru alus.

"Valmiermuižas alus" reģistrēts 2005.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 981 600 latu (1 396 691 eiro). "Valmiermuižas alus" īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir SIA "Valmiermuižas ieguldījumu fonds". Savukārt 60% fonda daļu pieder Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenverwaltungs AG" (ILAG), bet 16% - Austrijas uzņēmumam "Alcor". 

LETA/Publicitātes foto