Bizness un ekonomika
2014. gada 20. novembris, 21:12

Balvu par Latvijas biznesa sekmēšanu Igaunijā saņem ēdnīcu tīkla "Daily" īpašniece

Jauns.lv

Šodien Latvijas un Igaunijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru organizētajā abu valstu uzņēmēju biznesa forumā jau otro gadu tika pasniegta balva par ieguldījumu Latvijas biznesa sekmēšanā ziemeļu kaimiņvalstī "Livonijas balva", ko šogad ieguva ēdnīcu tīkla "Daily" īpašniece SIA "Baltic Restaurants Latvia".

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK) informēja, ka uz balvu pretendēja 13 Latvijas uzņēmumi, kas veic komercdarbību Igaunijā. Pretendenti balvai varēja pieteikties paši, tos varēja izvirzīt Igaunijas un Latvijas pašvaldības, asociācijas vai uzņēmumi.

"Baltic Restaurants Latvia" valdes priekšsēdētājs Aigars Kaugars atzina, ka uzņēmums Latvijas uzņēmējdarbību Igaunijā popularizē kopš 2011.gada, kad savu ēdināšanas uzņēmumu pārņēma no somu koncerna "Fazer Group".

"Piedalāmies dažādos sabiedriskos pasākumos, sākot ar tikšanos ar skolu direktoriem ēdināšanas jomā, tikšanos ar Igaunijas pārtikas un veterinārā dienesta vadību, dalību Igaunijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Latvijā rīkotajos pasākumos, Latvijas uzņēmējiem popularizējot sadarbības un biznesa iespējas Igaunijā, līdz projektiem, kuru ietvaros strādājam kopā ar Igaunijas uzņēmuma strādniekiem restorānos un ēdnīcās," norādīja Kaugars.

2013.gadā "Livonijas balva" tika pasniegta Latvijas vēstniekam Igaunijā Kārlim Eihenbaumam par ieguldījumu Latvijas uzņēmumu darbības veicināšanā kaimiņvalsts tirgū.

"Livonijas balvas" pasniegšanu iniciējuši Igaunijā strādājošie Latvijas uzņēmēji. Apbalvojuma izveidi 2013.gadā atbalstīja Latvijas uzņēmumi - SIA "Aeroc", AS "Dzintars", SIA "Jurevičs un Partneri", AS "Latvijas Finieris", SIA "Sakret" un SIA "Silvanols".

Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, SIA "Baltic Restaurants Latvia" dibināta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 176 128 eiro. Visas daļas pilnībā pieder SIA "Baltic Restaurant Business".

"Baltic Restaurants Latvia" 2013.gadu noslēdz ar 7 881 158 eiro apgrozījumu un 566 172 eiro peļņu.

LETA