Notiks "Riga Bitcoin nedēļa", kurā piedalīsies Twitter dibinātājs Dorsijs
foto: AFP/Scanpix
Džeks Dorsijs.
Bizness un ekonomika

Notiks "Riga Bitcoin nedēļa", kurā piedalīsies Twitter dibinātājs Dorsijs

Jauns.lv

No 21. līdz 26.augustam Latvijas galvaspilsētā tiks aizvadīta "Riga Bitcoin nedēļa" un viena no vadošajām Bitcoin konferencēm pasaulē "Baltic Honeybadger". Pasākumā dalību apstiprinājuši populāri nozares viedokļu līderi, tostarp Twitter platformas (šobrīd x.com) dibinātājs Džeks Dorsijs, informē B Communications projektu vadītājs Edgars Bērziņš.

Pasākuma ietvaros tiks diskutēts par Bitcoin tehnoloģijas aktualitātēm, Bitcoin adopcijas paplašināšanu, ietekmi uz ekonomiku un privātuma jautājumiem. Lielākā daļa pasākumu notiks konferenču centrā "Fantadroms" Gustava Zemgala gatvē 74A, iekļaujot diskusijas, seminārus un radošās darbnīcas ar Bitcoin industrijas pārstāvjiem un viedokļu līderiem. Plānots, ka pasākumus klātienē apmeklēs vairāk kā 1000 viesi.

Diskusijās dalību apstiprinājuši tādi finanšu tehnoloģiju nozares viedokļu līderi kā "Block" vadītājs Džeks Dorsijs, "Blockstream" vadītājs Adams Beks, "Strike" dibinātājs Džeks Mallerss, "Investors Podcast Network" dibinātājs Prestons Pešs, Džiakomo Zuko un citi.

"Mums ir liels prieks, ka ar katru gadu "Baltic Honeybadger" kļūst par arvien lielāka mēroga pasākumu Eiropas līmenī, piesaistot uzmanību no industrijas līderiem visā pasaulē. Tā rezultātā šogad pirmo reizi Latvijā viesosies Džeks Dorsijs, un esam lepni, ka varam katru gadu reklamēt Latviju un Rīgu kā draudzīgu vietu Bitcoin tehnoloģijas pasākumam," norāda konferences pārstāvis Maksims Keiduns.

21.augustā ikvienam interesentam būs iespējams bez maksas apmeklēt pasākumu, kas īpaši domāts cilvēkiem, kam par Bitcoin tehnoloģiju un kopienu nav padziļinātu zināšanu. "Riga Bitcoin nedēļas" programma, pilns diskusiju dalībnieku saraksts, kā arī biļetes pieejamas pasākuma mājaslapā.

Par Riga Bitcoin nedēļu

"Riga Bitcoin nedēļa" ir ikgadējs pasākums, kas veltīts Bitcoin, tehnoloģiju un cilvēktiesību mijiedarbības izpētei. Tā apvieno nozares viedokļu līderus no visas pasaules, lai apspriestu un veicinātu decentralizētu tehnoloģiju transformējošo potenciālu.

Par Baltic Honeybadger

"Baltic Honeybadger" ir pazīstama kā Eiropas vadošā Bitcoin konference. Kopš tās dibināšanas 2017.gadā šis pasākums ir pulcējis dažus no spilgtākajiem prātiem Bitcoin kopienā. Tas notiek katru gadu Rīgā, Latvijā, un piedāvā divas dienas kvalitatīva satura, tostarp prezentācijas un diskusijas par svarīgiem un bieži pretrunīgiem jautājumiem Bitcoin ekosistēmā.

Par LBAA

LBAA ir bezpeļņas organizācija, kura Latvijā pārstāv 25 aktīvus biedrus - vietējos un ārzemju finanšu tehnoloģiju un WEB 3.0. nozares uzņēmumus. Organizācijas mērķis ir sekmēt blokķēdes tehnoloģiju izmantošanu un veicināt sadarbību starp tirgus dalībniekiem un ieinteresētajām pusēm.