foto: Publicitātes foto
Skandi Motors un Škoda veicina ilgtspēju ar 10 000 koku stādīšanu Latvijas mežos
Auto un tehnoloģijas
2024. gada 28. jūnijs, 06:00

Skandi Motors un Škoda veicina ilgtspēju ar 10 000 koku stādīšanu Latvijas mežos

Reklāmas projekts

Rīga, Latvija – Skandi Motors sadarbībā ar Škoda importētāju Latvijā "Auto 100" ir uzsākuši ievērojamu iniciatīvu, lai mazinātu CO2 atstāto pēdu un veicinātu ilgtspējīgu domāšanu. Realizējot "green retail" jeb ilgtspējīgas mazumtirdzniecības stratēģiju, uzņēmumi ir vienojušies ar meža īpašnieku kooperatīvu "Mežsaimnieks" par 10 000 koku iestādīšanu Latvijas mežos līdz šī gada beigām.

“Mežsaimnieks” valdes priekšsēdētājs Māris Dreija ir gandarīts par faktu, ka iniciatīvas īstenošana ir uzticēta tieši privāto, mazo Latvijas mežu īpašniekiem piederošam uzņēmumam. Viņš norāda, ka dāvinātie koki tiks stādīti vietās, kur iepriekš mežs nav bijis. Tas paspilgtina nodomu veicināt dabas daudzveidību un stiprināt Latvijas dabas resursus.

"Mēs esam lepni būt daļa no šī projekta, kas ne tikai veicina ilgtspējību, bet arī palīdz uzlabot Latvijas mežu stāvokli," saka Skandi Motors valdes loceklis Ainārs Liljē. "Mūsu mērķis ir radīt pozitīvu ietekmi uz vidi un sabiedrību, vienlaikus piedāvājot augstas kvalitātes automašīnas mūsu klientiem."

foto: Publicitātes foto

Māris Jansons, Auto 100 vadītājs Latvijā: “Škoda Auto iniciatīva Green Retail ir pasākumu kopums, lai pēc iespējas samazinātu uzņēmuma radīto ietekmi uz apkārtējo vidi gan dīlera uzņēmuma veidošanas, gan darbības fāzē. Uzņēmums globāli ir apņēmies līdz 2030. gadam trijās Čehijas rūpnīcās panākt oglekļa neitrālu ražošanu. Škoda misija ir padarīt arī mūsu dīlerus un servisa partnerus videi draudzīgākus. Šeit runa nav tikai par atkritumu un enerģijas patēriņa samazināšanu. Kopā ar Skandi Motors esam atraduši partneri, kas ļaus samazināt CO2 nospiedumu ilgtermiņā. Esam gandarīti, ka meža īpašnieku kooperatīvs "Mežsaimnieks" atjauno mūsu mežus, un mums ir prieks, ka varam būt daļa no šī projekta.”

Šī iniciatīva ir nozīmīgs solis ceļā uz ilgtspējīgāku nākotni, parādot, ka biznesa attīstība un vides aizsardzība var iet roku rokā. Stādītie koki palīdzēs absorbēt oglekļa dioksīdu, uzlabos gaisa kvalitāti un nodrošinās dzīvotnes daudzām sugām, tādējādi radot ilgtermiņa ieguvumus gan vietējai videi, gan globālajam klimatam.

Skandi Motors un "Auto 100" cer, ka šī iniciatīva kalpos kā iedvesmas avots citiem uzņēmumiem, lai arī tie aktīvi iesaistītos ilgtspējas projektos un palīdzētu veidot zaļāku nākotni.

foto: Publicitātes foto

Par Skandi Motors Skandi Motors ir vadošais automašīnu tirgotājs Latvijā, piedāvājot plašu klāstu augstas kvalitātes transportlīdzekļu un nodrošinot izcilu klientu apkalpošanu.

Par Auto 100 Auto 100 ir Škoda automašīnu importētājs Latvijā, kas apņemas nodrošināt ilgtspējīgus risinājumus un augstas kvalitātes automašīnas saviem klientiem. Uzņēmums ir dedzīgs ilgtspējīgas attīstības atbalstītājs, pastāvīgi meklējot veidus, kā mazināt savu ietekmi uz vidi.

Par Mežsaimnieks "Mežsaimnieks" ir Latvijā lielākais saviem biedriem piederošs meža nozares kooperatīvs, kurā apvienojušies vairāk nekā 1000 privāto meža īpašnieku. MPKS “Mežsaimnieks” īsteno efektīvas un ilgtspējīgas meža apsaimniekošanas prakses, nodrošinot pilnu meža apsaimniekošanas ciklu saviem biedriem. Tāpat organizācija sadarbojas ar dažādiem partneriem, lai veicinātu ilgtspējīgu mežsaimniecību un dabas aizsardzību.

foto: Publicitātes foto