foto: Publicitātes foto
T/C “Origo” sasniedzis 20 miljonus apmeklētāju
Bizness un ekonomika
2024. gada 30. janvāris, 06:00

T/C “Origo” sasniedzis 20 miljonus apmeklētāju

Reklāmas projekts

2023. gadā tirdzniecības centrs “Origo” ir bijis viens no apmeklētākajiem iepirkšanās centriem Latvijā. Tā apmeklētāju skaits sasniedzis 20 miljonus, kas ir par 9% vairāk kā gadu iepriekš. T/c “Origo” ir Rīgas centra apmeklētākais tirdzniecības centrs. To apliecina arī pētījumu kompānijas “Kantar”* veiktās aptaujas dati – t/c “Origo” atpazīstamības ziņā ieņem pirmo vietu starp Rīgas centra tirdzniecības centriem. Pateicoties ērtai un pieejamai atrašanās vietai, kā arī pārdomātai nomnieku izvēlei, kas nodrošina daudzveidīgu veikalu un pakalpojumu piedāvājumu, arvien vairāk rīdzinieku un pilsētas viesu priekšroku dod tieši t/c “Origo”. 

“Linstow Baltic” un multifunkcionālā centra “Origo” komercdirektore Evija Majevska: “Redzam, ka šī apkaime gadu no gada attīstās, un tas likumsakarīgi piesaista aizvien lielāku cilvēku plūsmu. Arī līdzās esošo attīstības ieceru realizācija – “Rail Baltica” un “Satekles Biznesa centra” izbūve – sekmēs t/c “Origo” atrašanās vietas stratēģiskās nozīmes pieaugumu. “Linstow Baltic” attīstīto “Satekles Biznesa centru” plānots atklāt jau 2025. gadā, un tā enkurnomnieks būs AS “SEB banka”. Topošajā biznesa centrā nomniekiem vēl ir pieejamas telpas ~ 2200m2 platībā ar līdz šim augstāko BREEAM sertifikāta novērtējumu Latvijā. Tādējādi šī apkaime jau tuvākajā laikā kļūs par vēl pievilcīgāku biznesa un tūrisma mezglu, kas savienos dažādas pilsētas un gan vietējiem iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem nodrošinās tam ērtu piekļuvi.”

Attīstot nomnieku piedāvājumu, vēl aizvadītā gada nogalē t/c “Origo” tika paplašināta skaistumkopšanas kategorija, atklājot tetovēšanas un pīrsinga salonu “Tattoo Mosquito”, kā arī durvis vēra jaunā koncepta kosmētikas un parfimērijas veikals “Multilukss”, bet japāņu popkultūras anime mākslas cienītājiem turpmāk būs pieejams plašākais anime produktu veikals “Animaji”. 

Šī gada martā t/c “Origo” tiks atklāts mājas interjera dizaina preču veikals “Home & You”  ar plašu mēbeļu un interjera priekšmetu sortimentu. Savukārt t/c “Origo” restorānu klāstu papildinās Āzijas virtuves restorāns “Ginger” ar plašu austrumu virtuves izvēli. T/c “Origo” kopumā būs pieejami vairāk nekā 15 restorāni  maltīšu baudīšanai no dažādām pasaules virtuvēm un kultūrām. 

T/c “Origo” mērķtiecīgi veidots kā mūsdienīgs, ilgtspējīgs un moderns iepirkšanās centrs, kas ir ērti pieejams un veiksmīgi iekļaujas pilsētvidē. Tā ir vieta, kur ne tikai iepirkties, bet arī baudīt mākslu un kultūru, kā arī iepazīt jauno talantu darbus t/c “Origo” radošajās platformās un izstāžu vietās. To augstu novērtējuši arī “Kantar” aptaujas dalībnieki, norādot, ka t/c “Origo” nodrošina ērtu piekļūšanu un plašu pazemes stāvvietu velo un auto novietošanai, kā arī elektroauto uzlādei. Savukārt t/c “Origo” nomnieku sortiments ir daudzveidīgs un piemērots dažādām vajadzībām, iekļaujot plašu ikdienas pamata kategoriju piedāvājumu, lai apmeklētājiem būtu ērti vienuviet saņemt visu ikdienā nepieciešamo. 

T/C “Origo” ir viens no Baltijā vadošajiem tirdzniecības centriem ilgtspējīgas pieejas un vides pieejamības standartu piemērošanā, kas mērķtiecīgi veido drošu, videi draudzīgu un ikvienam ērtu iepirkšanās vietu. Būtisks t/c “Origo” attīstības uzsvars ir balstīts augstas energoefektivitātes, pārdomātas ūdens izmantošanas un dažādu sabiedrības grupu vides pieejamības risinājumos. 2021. gadā T/c “Origo” paplašinātā ēka un biznesa centrs “Origo One” tika atzīta par ilgtspējīgāko ēku Latvijā, saņemot arī pasaulē vadošās ēku ilgtspējas novērtēšanas metodes BREEAM sertifikātu ar augstāko atzinību starp visiem tirdzniecības centriem Baltijā.

* Kantar aptauja norisinājās interneta vidē no 2023. gada 14. jūnija līdz 26. jūnijam, un tajā tika aptaujāti 865 Rīgas un Rīgas apkaimes iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 64 gadiem. 

Par SIA “Linstow Baltic” 

“Linstow Baltic”  ir viens no vadošajiem dažādu segmentu ilgtermiņa nekustamā īpašuma projektu, tostarp biroju ēku, tirdzniecības centru, viesnīcu un autostāvvietu, attīstītājiem Baltijā.  Šajā nozarē tas darbojas kopš 1996. gada. Latvijā “Linstow Baltic” apsaimnieko un attīsta tirdzniecības centru “Origo”, bet  Igaunijā – lielāko tirdzniecības centru “Ülemiste”. Rīgas pilsētas centrā uzņēmums apsaimnieko mūsdienīgu, dabai un sociālajai videi draudzīgu biznesa centru “Origo One”, kā arī attīsta dinamisku pilsētas kvartālu “Sporta 2” un ilgtspējīgu biznesa kompleksu “Satekles Biznesa centrs”. “Linstow Baltic” nesniedz nekustamā īpašuma darījuma starpnieka pakalpojumus. Plašāku informāciju skatiet šeit.

Par t/c “Origo”

2020. gadā rekonstruētais un paplašinātais tirdzniecības centrs “Origo” ir viens no modernākajiem iepirkšanās centriem Latvijā. Jaunās ēkas pirmajos trīs stāvos izvietotas ērtas tirdzniecības un pakalpojumu sniedzēju telpas, savukārt ēkas augšējos trīs stāvos atrodas “Origo One” biznesa centrs ar augstvērtīgiem A klases birojiem. Tirdzniecības centrā “Origo” pieejams plašs vietējo un starptautisko zīmolu klāsts, tostarp “Springfield”, “Women’secret”, “Ivo Nikkolo’’, “Reserved”, “Lindex”, “Douglas”, “Sportland’’, “Skechers”, “Sinsay”, “Multilukss”, “LMT”, “Euronics”, “AIOO”, “Vapiano”, “Gan Bei”, “Rimi Hyper”, “Rimi Mini”, “Veselības centrs 4” un “E. Gulbja Laboratorija”. Tirdzniecības centrs ir ērti pieejams gan tiem, kas uz pilsētu dodas ar sabiedrisko transportu, gan tiem, kas pārvietojas ar privāto automašīnu (tostarp elektroauto) vai velosipēdu. Klientu ērtībai tiek piedāvātas 248 autostāvvietas, kā arī elektroauto uzlādes punkti un 100 velosipēdu novietnes. Iznomātājs: SIA “Linstow”. Plašāku informāciju skatiet šeit.

Par “Satekles Biznesa centru”

“Satekles Biznesa centra” biroju komplekss pēc tā atklāšanas 2025. gadā kopumā ietvers piecas savstarpēji saistītas ēkas,  integrējot tajā arī vienu pilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma koka ēku. 12 000 m2 plašais biroju komplekss atradīsies kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielu un iekļausies Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas un “Origo One” biznesa centra apkaimes kvartālā. Jaunais komplekss apvienos augstākos kvalitātes standartus un izcilus ilgtspējības risinājumus, radot mūsdienīgu un patīkamu darba vidi gan darbiniekiem, gan apmeklētājiem. To apliecina saņemtie BREEAM projektēšanas posma sertifikāti ar Latvijā līdz šim augstāko novērtējumu – izcili (outstanding). Iznomātājs: SIA “Satekles Business Center”. Plašāku informāciju skatiet šeit