foto: Publicitātes
5 iemesli, lai dotos uz Slovākiju – Augstajiem Tatriem un Liptovu
Slēpošanas brīvdienām ir augsta kvalitāte, un sniegs garantēts līdz pat pieciem mēnešiem gadā.
Tūrisms
2023. gada 24. novembris, 07:33

5 iemesli, lai dotos uz Slovākiju – Augstajiem Tatriem un Liptovu

Reklāmas projekts

Pirmie kalni, kas no Baltijas valstīm sasniedzami ar automašīnu. Garantēts sniegs un augsta kvalitāte ar izdevīgām pakalpojumu cenām. Tatru un Liptovas reģioni piedāvā pievilcīgu kalnu un termālo avotu kombināciju vienuviet ar palšiem naktsmītņu piedāvājumiem, kā arī garšīgu un daudzveidīgu ēdienkarti.

1.    Slovākija un Tatri ir tiešām tuvu – tie ir pirmie īstie kalni, kas no Baltijas valstīm sasniedzami ar automašīnu.

2.     Slēpošanas brīvdienām ir augsta kvalitāte, un sniegs garantēts līdz pat pieciem mēnešiem gadā, pateicoties sniega ražošanas tehnikai un trašu sagatavošanai 1000–2000 m augstumā virs jūras līmeņa. Populārāko slēpošanas kūrortu vidū ir Jasna (www.jasna.sk), Tatranska Lomnicaun Štrbske Pleso(www.vt.sk).

3.    Pakalpojumu cenas Slovākijā ir zemākas nekā Alpos – laba kvalitāte par adekvātu cenu.

4.    Tatru un Liptovas reģioni piedāvā pievilcīgu kalnu un termālo avotu kombināciju vienuviet. Akvaparki – Tatralandia Liptovski Mikulāšā (www.tatralandia.sk), AquaCity Popradā (www.aquacity.sk) un Bešenovas akvaparks (www.besenova.com) ir ideāli relaksācijai pēc slēpošanas vai kā laba alternatīva – tajos pieejamasdažādas atrakcijas katrai gaumei. Jūras ūdens, baseins ar viļņiem, ūdens slīdkalniņi, kā arī izklaides programmas, pirts pasaule un pirts šovi – tā ir tikai daļa no plašā piedāvājuma.

5.    Plašs naktsmītņu piedāvājums un garšīga un daudzveidīga ēdienkarte. Papildus modernajai virtuvei ir vērts nobaudīt arī slovāku tradicionālo virtuvi, piemēram, brinzas klimpas (mīklas klimpas ar aitas sieru), kā arī ārstniecības augu liķierus. Ērti un izdevīgi ir arī tas, ka vairāku naktsmītņu cenā papildus iekļautas biļetes uz slēpošanas trasi un termālo ūdeņu parku.

Tatru kalni ir īsta slēpotāju un ziemas ainavu mīļotāju paradīze, un karstie avoti šajā apkaimē ir kā balzams miesai un dvēselei. ja apmeklēsiet Liptovu un Tatrus, kur ziema var būt arī patīkama un maiga, šogad atkal sagaidīsiet pasaules kalnu slēpošanas sieviešu eliti – janvārī Jasnā norisināsies Audi FiS world cup 2024.

Vairāk informācijas: www.regiontatry.sk; www.visitliptov.sk