foto: Marek Hajkovsky
Slovākija – ideāls galamērķis ziemas priekiem
Tūrisms
2023. gada 24. novembris, 10:26

Slovākija – ideāls galamērķis ziemas priekiem

Jauns.lv

Slovākija ir maza valsts, bet gluži kā radīta lieliem ziemas priekiem. Turklāt Liptovas novads un Augstie Tatri šoziem būs pasaules uzmanības centrā.

Tatru kalni ir īsta slēpotāju un ziemas ainavu mīļotāju paradīze, un karstie avoti šajā apkaimē ir kā balzams miesai un dvēselei, turklāt ziema šeitvar būt arī patīkama un maiga. Ja apmeklēsiet Liptovu un Tatrus janvārī, satiksiet pasaules kalnu slēpošanas sieviešu eliti – Jasnā norisināsies Audi FIS World Cup 2024.

Jasna – vislabākais Slovākijas kūrorts

Šajā ziemā Slovākijā gaidāms pasaules līmeņa notikums – Jasnā notiks Pasaules kausa izcīņa kalnu slēpošanā Aaudi FIS World Cup Jasna 2024. Visi, kurus aizrauj kalnu slēpošana, ar nepacietību gaida 2024. gada 20. un 21. janvāri, kad sieviešu slēpošanas elite šeit sacentīsies slalomā un milzu slalomā.

Vispopulārāko slēpošanas kūrortu vidū ir Jasna, Tatranska Lomnica un Štrbske Pleso. Šajos kūrortos trases ir desmitiem kilometru garas, lielākoties ar mākslīgo sniegu, un tās ir pielāgotas jebkuram prasmju līmenim – gan profesionāliem slēpotājiem, gan tiem, kas uz kalniem atbrauc retumis, gan ģimenēm ar bērniem, gan iesācējiem. Ikviens šeit var atrast sev piemērotas aktivitātes. Slēpotāji var izmantot modernus pacēlājus un trošu vagoniņus. Atpūtnieki var baudīt brīvdienas bez jebkādām raizēm – pieejama slēpošanas inventāra noma, slēpju apkopes iespējas, slēpošanas apmācības, undaudzajās ēdināšanas iestādēs var ieturēt gardas maltītes. Pēc slēpošanas tiek piedāvāta daudzveidīga atpūtas programma ar diskotēkām un koncertiem, kā arī var baudīt īpašu piedzīvojumu – vakariņas sniega traktorā vai trošu vagoniņā pēc saulrieta. Dedzīgi slēpotāji var izmēģināt tā saukto Svaigo trasi – slēpot pa perfekti notīrītām trasēm, pirms vēl vagoniņi oficiāli sāk kursēt, un pēc tam ieturēt ideālas brokastis. Kūrortos visu ziemas sezonu darbojas bezmaksas slēpošanas maršruta autobusi.