foto: LETA
"Neste Latvija" ar taupības pasākumiem plāno samazināt elektrības patēriņu par 5%
Degvielas uzpildes stacija "Neste".
Bizness un ekonomika
2022. gada 12. oktobris, 11:20

"Neste Latvija" ar taupības pasākumiem plāno samazināt elektrības patēriņu par 5%

Jauns.lv/LETA

Degvielas mazumtirgotājs "Neste Latvija" degvielas uzpildes stacijās Latvijā uz pusi samazinās digitālo cenu ekrānu spilgtumu, kā arī digitālajos ekrānos pārtrauks reklāmas video attēlošanu nakts stundās, kopumā samazinot elektrības patēriņu par 5%, informēja "Neste Latvija" pārstāvji.

Saistībā ar augstajām elektroenerģijas cenām un kopējo mērķi samazināt elektroenerģijas patēriņu "Neste Latvija" ievieš elektroenerģijas taupīšanas pasākumus visā degvielas uzpildes staciju tīklā Latvijā. Pēc spilgtuma testu veikšanas dažādās diennakts stundās, kopumā uz pusi samazināts digitālo cenu ekrānu spilgtums, pielāgojot to diennakts tumšajam un gaišajam laikam. Papildus tam, nakts stundās digitālie ekrāni neattēlos reklāmas video, tādējādi samazinot noslogoto LED diožu apjomu.

Šobrīd jau visā "Neste Latvija" degvielas uzpildes staciju tīklā uzstādīts ekonomiskais LED apgaismojums staciju apgaismošanai, kas darbojas uz sensoriem un paspilgtinās tikai tad, kad stacijā iebrauc automašīna.

"Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis norāda, ka uzņēmumam ļoti svarīgi, lai visā degvielas uzpildes staciju tīklā Latvijā tiktu izmantota "zaļā" enerģija. Šobrīd visā valstī tiek ievēroti elektrības samazināšanas pasākumi, un arī "Neste Latvija" veic šo atbildīgo un Latvijas ekonomikai svarīgo soli, uzsver uzņēmuma vadītājs.

"Neste Latvija" jau iepriekš ir pārgājusi uz "zaļās" elektrības izmantošanu savā 77 degvielas uzpildes staciju tīkla, produktu uzglabāšanas termināla Rīgā un piecu pašapkalpošanās koncepta veikalu "Easy Deli" nodrošināšanai.

Jau vēstīts, ka "Neste Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 386,401 miljons eiro, kas ir par 28,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 72,5% - līdz 9,115 miljoniem eiro.

Uzņēmums "Neste Latvija" reģistrēts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 15,03 miljoni eiro. "Neste Latvija" īpašnieks ir Nīderlandes "Neste Affiliate". Pēc Valsts ieņēmumu dienesta datiem, 2021.gadā "Neste Latvija" bija lielākais degvielas mazumtirgotājs Latvijā.