foto: Publicitātes
Saldū atvērs pirmo “Spar” veikalu Latvijā
Bizness un ekonomika
2022. gada 5. augusts, 13:53

Saldū atvērs pirmo “Spar” veikalu Latvijā

Jauns.lv

Latvijā pirmais starptautiskā mazumtirdzniecības veikalu tīkla "Spar" veikals tiks atvērts 11. augustā Saldū, Rīgas ielā 8.

Pirmā veikala platība būs 720 m2, un tajā atradīsies arī īpaša beķerejas zona. Godinot vietējās vērtības, Saldus "Spar" veikalā sadarbībā ar Jāņa Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzeju izveidota vietējā mākslinieka mākslas darbu siena, attēlojot tajā Rozentāla veidotās skices.

Veikalā būs pieejama gan vietējo ražotāju produkcija, gan "Spar" zīmola sortiments.

Kā norāda "Spar Latvija" valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers, uzņēmums piecu gadu laikā plāno atvērt 200 "Spar" tīkla veikalus. 

Veikals tiks atvērts 11. augustā plkst. 10.00.

Svinīgajā atklāšanā piedalīsies "Spar Latvija" valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers, SIA "SKARLETA" valdes loceklis Artūrs Gabaliņš un Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts.

Pēc uzrunām un simboliskās lentas griešanas veikals vērs durvis apmeklētājiem, no kuriem pirmie simts saņems dāvanas no "Spar".

Saldus "Spar" būs vidēja izmēra piemājas veikals ar visām ikdienā nepieciešamajām precēm, kas vienlaikus ir "Spar" tīkla populārākais veikala formāts.

"Spar" ir pārtikas mazumtirdzniecības ķēde, kas uzsāka darbību 1932. gadā ar vienu veikalu Nīderlandē. Patlaban tīklā darbojas vairāk nekā 13 500 veikali 48 pasaules valstīs, ik dienas apkalpojot 14,5 miljonus klientu.

2020. gadā tika atvērts 181 jauns veikals un sasniegts 39,8 miljardu eiro apgrozījums.