foto: “Food Union”
Latvijā radīts Ukrainai veltīts saldējums
Aukstajam gardumam dots “Слава Україні” nosaukums, kas pazīstams kā Ukrainas suverenitātes un pretestības simbols.
Bizness un ekonomika
2022. gada 18. jūnijs, 21:43

Latvijā radīts Ukrainai veltīts saldējums

Jauns.lv

Paužot savu solidaritāti Ukrainas cīņai par brīvību, Latvijā vadošais piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmums “Food Union” radījis īpašu Ukrainai veltītu saldējumu tās nacionālā karoga krāsās.

Ar simbolisku mērķi saldējuma receptē no dabiskām izejvielām eleganti savītas ziedu garšas – plūškoka un rudzupuķu garša zilajā saldējuma krāsā un safrāna maigums saldējuma dzeltenajā krāsā, veidojot unikālu garšu kompozīciju. Aukstajam gardumam dots “Слава Україні” nosaukums, kas pazīstams kā Ukrainas suverenitātes un pretestības simbols.

“Šis saldējums ir veltījums Ukrainas tautas drosmei un brīvības mīlestībai. Bet vēl svarīgāk – tas ir atgādinājums ikvienam Latvijas iedzīvotājam, ka Ukrainā joprojām notiek briesmīgs karš, tāpēc mums jāturpina palīdzēt tās cilvēkiem arī pēc tam, kad pirmais atbalsta vilnis ir rimis,” uzsver “Food Union” ģenerāldirektore Latvijā Irēna Holodnaja.

“Ukrainai veltīta saldējuma izstrāde bija emocionāli nozīmīgs notikums mūsu komandai. Tas ļāva katram izstrādes procesā iesaistītajam justies piederīgam un atbalstīt ukraiņus caur to, ko mēs protam vislabāk – izstrādāt un ražot gardus un ļoti kvalitatīvus produktus.

Mums arī noderēja mūsu pieredze no 2018.gada, kad radījām saldējumus nacionālo karogu krāsās par godu Latvija, Igaunijas un Lietuvas simtgadēm,” papildina Irēna Holodnaja.

Ukrainai veltītais saldējums pirmo reizi sabiedrības vērtējumam tika nodots šodien, 18. jūnijā, organizējot Zili-dzeltenos saldējuma svētkus Ukrainas iedzīvotāju kopienai dienas centrā “Common Ground”.

Tajā ikviens lielais un mazais saldējuma cienītājs varēja ne tikai pirmais nodegustēt “Слава Україні” saldējumu, bet arī citus “Food Union” ražotos populārākos un gardākos aukstos desertus, satikt Dakterus Klaunus, spēlēt futbolu un gaisā laist lielos ziepju burbuļus.

“Mēs esam pateicīgi ikvienam cilvēkam un uzņēmumam, kas turpina sniegt palīdzību, lai cilvēki, kuri raduši patvērumu Latvijā no ieilgušā kara savā zemē, turētu dzīvu un reālistisku cerību par mieru un drīzu atgriešanos mājās. Paldies Food Union par īpašu produktu veltītu Ukrainas iedzīvotāju kopienai! Kas cits, ja ne saldējums, spēj sniegt prieku un kaut mazliet mierinājumu vasaras sezonā,” saka Ieva Irbina, “Common Ground” dibinātāja. 

Zili-dzeltenais saldējums bez maksas būs pieejams Ukrainas iedzīvotājiem Rīgas atbalsta centrā (Kaļķu ielā 1) un Ukrainas iedzīvotāju dienas centrā “Common Ground” (Andrejostas ielā 27), kā arī “Ekselence” saldējuma vasaras tirdzniecības vietās Rīgā un Jūrmalā, uzrādot Ukrainas personu apliecinošus dokumentus.

Papildus tam “Слава Україні” saldējumu limitētā apjomā no 18. jūnija būs iespējams iegādāties ikvienam “Food Union” internetveikalā Pienaveikals.lv un “Ekselence” saldējuma vasaras tirdzniecības vietās Rīgā un Jūrmalā. 1 eiro no katra šī saldējuma pārdošanas tiks ziedots Ukrainas bērnu aizsardzības organizācijai “Голоси дітей” (“Bērnu balsis”) ar Ziedot.lv atbalstu. 

Jau iepriekš ziņots, ka kopš šī gada 9. marta “Food Union” ik dienas atbalsta Rīgas atbalsta centru Ukrainas iedzīvotājiem ar svaigiem piena produktiem – krējumu, sviestu “Rasa”, pienu un sieriem “Limbažu piens”, sieriem “Dzintars”, jogurtiem “Lakto”, biezpiena sieriņiem un desertiem “Kārums”, piena dzērieniem “Rasēns”.

Kā pastāstīja Rīgas atbalsta centra ukraiņiem vadītājs Pēteris Grūbe, šīs piegādes nodrošina ēdināšanu vairāk nekā 700 cilvēkiem dienā. Uz Ukrainu nosūtītas arī vairākas sausā piena pulvera un piena dzērienu fūres armijas, slimnīcu un nacionālās aizsardzības vienību atbalstam.

Ukrainas teritorijā noziedots arī krēmsiers “Rasa”, kas noglabāts Ukrainas noliktavās bija paredzēts tirdzniecībai, bet sākoties karam – ziedots vietējo iedzīvotāju vajadzībām.