Tūrisms
2022. gada 18. marts, 13:29

Saistībā ar piemērotajām sankcijām atcelti visi tūrisma operatora "TT Baltics" plānotie ceļojumi līdz maija beigām

Jauns.lv / LETA

Eiropas Savienības (ES) piemēroto sankciju dēļ tūrisma operators SIA "TT Baltics", kas ir TUI franšīzes turētāja Baltijā, atcēlis visus ceļojumus līdz maija beigām, informēja Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāvji.

Iestādē norāda, ka PTAC strādā kopā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK), lai no uzņēmuma kontiem varētu atmaksāt patērētajiem naudu. Tajā pašā laikā patērētāji aicināti būt saprotoši un pacietīgi, jo naudas atmaksa var aizņemt vairāk nekā 14 dienas.

Jau ziņots, ka saistībā ar Krievijas agresiju pret Ukrainu, ES noteikusi sankcijas pret Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātiem oligarhiem un propagandistiem, tostarp pret Krievijas miljardieri Alekseju Mordašovu, kurš ir "TT Baltics" vienīgais patiesais labuma guvējs.

Mordašovs, kuram pieder arī Krievijas otrā lielākā tēraudrūpniecības uzņēmuma "Severstaļ" akciju kontrolpakete, ir nozīmīgs TUI akcionārs, jo viņa netieši kontrolētajam uzņēmumam "Unifirm Ltd." pieder 34% TUI akciju.

ES sankciju nolūks ir nepieļaut, lai Mordašovs atbrīvojas no savām TUI akcijām, vai gūst peļņu no investīcijām šajā uzņēmumā, norādīts TUI paziņojumā.

Vienlaikus publiskotajā paziņojumā Mordašovs apgalvo, ka viņam neesot "pilnīgi nekādas saistības ar pašreizējās ģeopolitiskās spriedzes rašanos" un neesot saprotams, kāpēc ES viņam noteikusi sankcijas.

"TT Baltics" Covid-19 pandēmijas ietekmētajā 2020.gadā strādāja ar 8,101 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 4,6 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi palielinājās par 5,8% un bija 2,204 miljoni eiro.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pirms 2020.gada "TT Baltics" strauji attīstījās, bet 2020.gadā uzņēmuma darbību negatīvi ietekmēja Covid-19 pandēmija. "TT Baltics" samazināts darbinieku skaits un citi izdevumi, kā arī saņemti maksājumu samaksas termiņu pagarinājumi. 2020.gadā uzņēmumā strādāja 20 darbinieku, kas ir par 10 darbiniekiem mazāk nekā gadu iepriekš.

"TT Baltics" darbību Baltijā sāka 2018.gada rudenī. Kompānija "TT Baltics" reģistrēta 2018.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 282 800 eiro. Uzņēmums pieder Krievijā reģistrētajai "KN-Holding", bet tās patiesais labuma guvējs ir Mordašovs.