foto: Publicitātes
Arī "Sanitex" pārtrauc preču importu no Krievijas un Baltkrievijas
Bizness un ekonomika
2022. gada 26. februāris, 08:44

Arī "Sanitex" pārtrauc preču importu no Krievijas un Baltkrievijas

Jauns.lv / LETA

Reaģējot uz Krievijas sākto karadarbību Ukrainā, Latvijas un Lietuvas lielākais vairumtirdzniecības un loģistikas uzņēmums "Sanitex" pārtraucis preču importu no Krievijas un Baltkrievijas, informēja uzņēmumā.

Tāpat arī nolemts pārtraukt Krievijas un Baltkrievijas izcelsmes preču iepirkumu no citiem importētājiem Baltijā.

Šīs preces tiks izņemtas no "Promo Cash & Carry", "Promo Food Service", "Officeday" un citiem uzņēmuma tirdzniecības kanāliem.

""Sanitex" pārtrauc Krievijas un Baltkrievijas preču tirdzniecību Lietuvā, Latvijā un Igaunijā. Mēs uzskatām, ka šobrīd Latvijas un Baltijas uzņēmēju ieguldījums vienotībā un solidaritātē ir ārkārtīgi svarīgs,” norāda SIA "Sanitex" valdes loceklis Kārlis Ābele.

Krievijas un Baltkrievijas ražotāju preču kopējais īpatsvars pērn veidoja 0,6% no "Sanitex" tirdzniecības apjoma Lietuvā, Latvijā un Igaunijā. 

"Sanitex" ir lielākais vairumtirdzniecības, distribūcijas un loģistikas uzņēmums Lietuvā un Latvijā, un darbojas arī Igaunijā un Polijā. 

Kā ziņots, ka vairāki uzņēmumi Latvijā ir paziņojuši par atteikšanos sadarboties ar partneriem Krievijā, kuras armija pēc Vladimira Putina pavēles iebrukusi Ukrainā. Par Krievijas un Baltkrievijas preču izņemšanu no sortimenta paziņojuši visi lielākie Latvijas pārtikas mazumtirdzniecības tīkli.

Jaunākajiem notikumiem par Krievijas iebrukumu Ukrainā vari sekot līdzi Jauns.lv teksta tiešraidē.