foto: Publicitātes
Kas jāiegādājas, ja gaidāms ģimenes pieaugums?
Bizness un ekonomika
2021. gada 8. decembris, 06:06

Kas jāiegādājas, ja gaidāms ģimenes pieaugums?

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Kad esiet uzzinājuši par gaidāmo ģimenes pieaugumu, drīz vien jāsāk gatavoties, jo būs nepieciešamas diezgan daudz dažādas lietas. Lai izvairītos no situācijas, kad šķiet, ka nav iespējams saprast, ko vajag un ko nevajag, turpinājumā piedāvājam sarakstu ar svarīgākajām pamata lietam, kas būs nepieciešamas ikvienam mazulim.

Rāpulīši un mazuļu apģērbs

Bērnu, jo īpaši mazuļu apģērbs, mūsdienās tiek veidots tik daudzveidīgā un interesantā dizainā, ka būtu viegli iztērēt visus līdzekļus, pērkot jaukas, mazas zeķītes un tematiskus kombinezonus. Tomēr jāņem vērā, ka mazuļi aug diezgan ātri, un, visticamāk, pat pāris apģērba komplektus bērniņš nepaspēs nonēsāt, pirms tie jau būs par mazu.

Pirmajiem mazuļa mēnešiem iegādājieties pamata apģērbu – dabīga, elpojoša materiāla “rāpulīšus” ikdienai un gulēšanai, krekliņus, bodijus, bikses, zeķes vai adītus zābaciņus un silto kombinezonu vai īpaši aukstam laikam - Lodger Bunker guļammaisu. Īsti apavi mazulim būs nepieciešami tikai tad, kad bērns sāks staigāt.

Mazuļa istaba

Protams, arī mazuļa istabu, tāpat, kā jebkuru citu telpu mājās, iespējams iekārtot pēc interjera dizaina principiem, papildinot ar dažādiem dekoriem, lampām un paklājiem, kas ir savstarpēji saskaņoti. Tomēr svarīgākais mazuļa istabā ir tieši funkcionalitāte.

Mazulim būs nepieciešama gultiņa un savs matracis. Bērnu matrači parasti ir plānāki, jo mazā ķermeņa svaram nav nepieciešams tik liels atbalsts.  Matrači plašā izvēlē pieejami šeit.

Cita svarīga lieta – pārtinamais galds autiņu mainīšanai. Autiņus, protams, var nomainīt uz jebkuras līdzenas virsmas, taču, visticamāk vēlēsieties papildus iegādāties pārtinamo virsmu, kas garantēs komfortu kā mazulim, tā autiņu mainītājam.

Tāpat nepieciešams atrast piemērotu risinājumu mazuļa apģērba uzglabāšanai, lai maiņas apģērbs būtu ērti un viegli pieejams, turot mazuli rokās. Un, iespējams, pati svarīgākā mēbele mazuļa istabā ir atpūtas krēsls vai šūpuļkrēsls, kuru izmantot mazuļa barošanai.

Svarīgi atcerēties arī par pietiekami lielu un noslēgtu tvertni, kurā glabāt izlietotās autiņbiksītes, kā arī veļas grozu netīrajai veļai.

Vanna un ķermeņa kopšana

Lai arī ir iespējams nomazgāt mazuli arī parastā vannā vai pat izlietnē, drošāk un ērtāk būs izmantot tieši mazulim speciāli paredzētu nelielu vannu. Tāpat nepieciešami tieši mazuļiem paredzēti ķermeņa kopšanas līdzekļi, maigi un mīksti dvieļi, kā arī nagu šķērītes.

Mazuļa barošana

Pirmajos dzīves mēnešos, mazulis pilnībā pārtiek no mātes piena vai piena maisījuma. Ņemot vērā, ka tieši šajā posmā notiek ļoti strauja augšana, mazulis jābaro bieži. Neatkarīgi no tā, vai barosiet ar krūti vai maisījumu, Jums visticamāk būs nepieciešamas pudelītes un knupīši.

Māmiņai lietderīgs būs piena pumpītis, lai vienmēr pārliecinātos par to, ka mazulis apēd pietiekami daudz piena. Tāpat gan mazulim, gan māmiņai palīdzēs barošanas spilvens un vienmēr pa rokai nepieciešamas gan auduma, gan papīra salvetes. Lai varētu parūpēties par mazuļa pudelīšu tīrību, lietderīga būs speciāla birstīte, kas ļaus kārtīgi piekļūt visām pudelītes daļām.

Autiņbiksīšu nomaiņa

Visticamāk neilgi pēc tam, kad mazulis būs paēdis, būs jāmaina arī autiņbiksītes. Lai to veiksmīgi paveiktu būs nepieciešami autiņi, mitrās salvetes un krēms, ko uzklāt uz ādas kairinājumiem.

Atslābināšanās un izklaide

Protams, ka katra vecāka prioritāte ir laimīgs mazulis, tāpēc ikviens vēlēsies izklaidēt mazuli un stimulēt mazuļa smadzeņu attīstību ar rotaļlietām.

Mazuļu attīstībai svarīgas ir arī rotaļas uz vēdera, tāpēc mazulim būs nepieciešams arī speciāls paklājiņš uz kura pavadīt laiku šādā pozā, bet klasiska un ikvienam mazulim interesanta rotaļlieta ir dažādi grabulīši.

Pārvietošanās

Jau drīz vien pēc piedzimšanas mazulim  būs jādodas pirmajā braucienā, tāpēc ļoti svarīga lieta, kas nepieciešama ikvienam mazulim ir autosēdeklītis, bet vēl svarīgāk ikdienai – ratiņi.

Bērnu rati 3 in 1 ir ideāls risinājums jaundzimušajiem, jo tas pats krēsliņš, kas izmantojams automašīnā kā sēdeklītis, montējams arī uz ratiņiem, dodot vecākiem iespēju pārvietot mazuli pat tad, ja viņš aizmidzis.

Ciemojoties un pārvietojoties, būs nepieciešams ņemt līdzi arī citas lietas, tāpēc jāsagatavo pietiekami ietilpīga soma, kurā ievietot visu nepieciešamo.

Visu mazuļa aprūpei un labsajūtai nepieciešamo atradīsiet interneta veikalā 220.lv! Sagādājiet visu vajadzīgo bez lieka satraukuma, iepērkoties jebkurā sev ērtā laikā.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar 220.lv

Tēmas