Auto un tehnoloģijas
2021. gada 27. septembris, 08:51

Auto ziņas: I’m from Barcelona! Braucam ar jaunāko Seat Arona

Auto ziņas

Jauns.lv

Pieņemsim, ka jūs nesen sagribējāt iegādāties mazās klases krosoveru. Vai jūs ieliktāt vēlmju sarakstā Seat Arona? Aizmirsāt? Veltīgi....

Seat Arona pazīstama jau vismaz piecus gadus. Tehniski tā ir līdzīga Volkswagen T-Cross un Škoda Kamiq, tomēr mūsu pusē to zina krietni mazāk ļaužu nekā dzimtajā Spānijā un reizēm jauc ar Seat supermini modeli Arosa, kas ir pavisam cita automašīna. 2021. modeļu gadā Seat Arona veikta plaša modernizācija, kam vērts pievērst uzmanība pavisam atšķirīgu iemeslu dēļ. Sāksim ar ārpusi. 

“Modernizēto Seat Aronan viegli atpazīt pēc izvirzītajiem miglas lukturiem ar LED gaismām. Iepriekšējai Aronai tādu nebija. Taču tas vēl nav viss.  Xperience pārņemts no lielākajiem modeļiem un padara mašīnu vizuāli jaudīgāku, bet ne cietāku vai zemāku,” stāsta Normunds Avotiņš.

Gadu gadiem iekārotākais jebkura Seat modeļa formāts bija sportiskais FR jeb Formula Racing. Tāds ir arī Aronai, taču Xperience ar savu maskēšanās zaļo krāsu, baltu jumtu un gaišu akcentu bamperī nudien sit to pušu!

“Cilvēki, kas pirmo reiz brauc ar Arona, ir pārsteigti par automašīnas dinamiku. Un nekādi negrib ticēt ka tas ir 1 litra 3 cilindru turbomotors ar 100 ZS. Tas tāpēc, ka Arona ir salīdzinoši viegla - tikai 1,2 tonnas, kas mūsdienās ir maz. Un tagad iztēlojieties kā tā mašīna iet ar 150 zs motoru. Aronu var dabūt arī ar 1.5 TSI.”

Tad gan nāksies atvēzēties uz FR modeli, taču tur uzreiz būs gan sportiskāki sēdekļi, gan ātrumu lāpstiņas zem stūres. Pilnībā no jauna iekārtots interjers gan ir visām Aronām.

“Arona ir Superlustīgs automobilis! Trīscilindru dzinēja skaņa dažkārt šķiet pat sportiska. Ļoti labi saregulētas bremzes, un ar 17 diskiem izskatās, it kā virsbūve apvilkta ap riteņiem kā sporta mašīnai.”

Tādi krosoveri parasti izceļas nevis ar lielu bagāžnieku, bet gan temperamentu.

“Skaņas izolācija noteikti ir labāka vismaz priekšā.”

Pašu labāko pietaupījām beigām - cena un pieejamība. Automašīna ar DSG kārbu Style komplektācijā maksā 19 990 eiro, Xperience  - 21 100. 150 ZS Arona maksā 22 700, kas jau ir FR. Var dabūt 4 - 5 mēnešu laikā.