foto: Evija Trifanova/LETA
"LDz Cargo" valdē iecelts Mārtiņš Pevko
Kravas vilcieni dzelzceļa stacijā Jelgavā.
2021. gada 18. augusts, 10:26

"LDz Cargo" valdē iecelts Mārtiņš Pevko

Jauns.lv / LETA

"Latvijas dzelzceļš" (LDz) meitasuzņēmuma SIA "LDz Cargo" valdes locekļa amatā iecelts Mārtiņš Pevko, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā.

"LDz Cargo" vēsta, ka Pevko ir bakalaura grāds tiesību zinātnē, kas iegūts Latvijas Universitātē, un maģistra grāds tiesību zinātnē ar specializāciju starptautiskajās un Eiropas tiesībās, kas iegūts Rīgas Juridiskajā augstskolā.

Pevko ir bijis minerālmēslu pārkraušanas uzņēmuma SIA "Riga Fertilizer Terminal" valdes loceklis, kur galvenie pienākumi un atbildības sfēras bija termināļa ikdienas operatīvās darbības plānošana, kā arī termināļa budžeta un stratēģijas izstrāde un to īstenošana. Pirms tam viņš bijis valdes loceklis arī tādās kompānijās kā SIA "Zaķusala Estates", SIA "Jaunrīgas attīstības uzņēmums" un vēl vairākos desmitos uzņēmumu.

Darbu "LDz Cargo" valdē turpina tās priekšsēdētāja Svetlana Berga, kura šajā amatā ir kopš 2016. gada.

Konkurss uz valdes locekļa amatu "LDz Cargo" izsludināts šā gada maijā pēc tam, kad pagājušā gada vasarā darbu kompānijas valdē atstāja Aleksandrs Kazačkovs.

Atbilstoši uzņēmuma statūtiem, "LDz Cargo" valdē ir jābūt diviem locekļiem, un tos amatā ievēlē uz pieciem gadiem.

LDz publiskotā informācija liecina, ka "LDz Cargo" valdes loceklim noteikts mēneša bruto atlīdzība 7510 eiro apmērā.

"LDz Cargo" apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 162,326 miljoni eiro, kas ir par 35,9% mazāk nekā 2019. gadā, kā arī kompānija strādāja ar 3,303 miljonu eiro zaudējumiem pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"LDz Cargo" ietilpst "Latvijas dzelzceļa" koncernā.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDz infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".