foto: Publicitātes
Padomi, kas palīdzēs iekārtot skaistu viesistabu
Bizness un ekonomika
2021. gada 28. jūlijs, 11:23

Padomi, kas palīdzēs iekārtot skaistu viesistabu

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Viesistabu var uzskatīt par galveno telpu visā mājoklī, jo tajā tiek pavadīts daudz laika. Viesistabā parasti uzturas visi ģimenes locekļi un atpūšas pēc ikdienā piedzīvotā – gan no darba pienākumiem, gan skolas gaitām. Viesistabai noteikti ir jābūt mājīgai, tādai, lai tajā būtu patīkami uzturēties.

Lai šī telpa būtu pēc iespējas ērtāka, nepieciešams ņemt vērā vien dažus padomus, kā pareizi iekārtot viesistabu. Ja arī Jūs vēlaties savā viesistabā redzēt pārmaiņas, tad raksta turpinājumā minētie padomi noteikti palīdzēs tās īstenot.

Pamatnosacījumu ievērošana

Ja esat nolēmis veikt pārmaiņas savā viesistabā, tad iekārtojot šo telpu, nepieciešams ņemt vērā pāris pamatnosacījumus:

  • Jāizvēlas telpas centrālais punkts. Ap šo punktu ir jāizvieto mēbeles. Lielākoties šis punkts ir tieši televizors, tomēr atsevišķos gadījumos kā centrālais punkts var kalpot arī kamīns vai pat kāds no viesistabas logiem.
     
  • Jāizvēlas pareizās mēbeles, ar kuru palīdzību izveidot sarunu zonu. Bieži vien tieši viesistabā notiek dažādas svinības vai arī vienkāršas tikšanās ar draugiem, vai tuviniekiem, lai pārrunātu aktualitātes katra cilvēka dzīvē. Ir svarīgi izveidot šo zonu tā, lai ikvienam sarunu dalībniekam būtu maksimāli ērti un nekas netraucētu, lai iesaistītos sarunās.
     
  • Jānovieto mēbeles tā, lai netiktu traucēta pārvietošanās. Starp mēbelēm ir jāatvēl pietiekami daudz brīvas vietas, lai ikviens mājas iemītnieks, kā arī ciemiņš bez problēmām varētu pārvietoties.
     
  • Vislabāk jau sākumā ir izstrādāt plānu, kurā būs attēlots viesistabas izkārtojums. Šādā veidā varēsiet daudz labāk saprast, cik daudz un kādas mēbeles varēsiet atļauties ievietot savā viesistabā.    

Vajadzībām atbilstošu mēbeļu izvēle

Lai viesistabā būtu ērti uzturēties, ir svarīgi izvēlēties piemērotas un atbilstošas mēbeles. Mūsdienās veikalos ir pieejams ļoti plašs mēbeļu klāsts, tāpēc atrast vajadzīgās mēbeles nebūs problēmu.

Paši svarīgākie elementi ikvienā viesistabā parasti ir dīvāns un krēsli. Dīvānu izvēle ir ļoti liela. Ja Jums ir pietiekami plaša viesistaba, tad vislabākā izvēle varētu būt stūra dīvāni. Stūra dīvāni ir ļoti ērti un tajos var apsēsties vairāki cilvēki. Ja Jums mājās ir dzīvnieki vai arī mazi bērni, tad piemērota izvēle varētu būt ādas dīvāns, jo tas ir viegli kopjams. Vissvarīgākais ir izvēlēties dzīves stilam, kā arī viesistabas lielumam piemērotu dīvānu un krēslus.

Gan dīvāns, gan krēsli noteikti atradīsies viesistabas sarunu zonā. Tāpat šaja zonā vajadzētu atrast vietu žurnālgaldiņam. Tas lieliski noderēs, ja vēlēsieties ar ciemiņiem iedzert kafiju vai tēju. Ikdienā uz žurnālgaldiņa varēs glabāt nepieciešamās lietas, piemēram, TV pulti vai arī avīzes.

Viesistabā noteikti vajag atvēlēt vietu nelielai sekcijai vai kumodei, kurā salikt dažādas lietas, it sevišķi tās, ko vēlaties paslēpt no citu cilvēku acīm. Uz komodes lieliski izskatīsies vāze ar ziediem, kā arī Jūsu vai ģimenes locekļu fotogrāfijas, kas būs ievietotas skaistos foto rāmīšos.   

Izvēloties viesistabas mēbeles, ieteicams pieturēties pie vienota stila. Ja izvēlēsieties mēbeles vienotā stilā, tad kopējais viesistabas tēls būs ļoti pievilcīgs un pārdomāts.   

Aksesuāri

Arī par aksesuāriem vajadzētu padomāt, lai viesistaba izskatītos vēl skaistāk. Kad būsiet izkārtojuši mēbeles, varēsiet ķerties klāt pie aksesuāru izvietošanas. Viesistabā noteikti iederēsies kāds skaists mākslas darbs, ko pielikt pie sienas. Ja arī Jūs vēlaties savā viesistabā pie sienām izvietot kādu mākslas darbu, tad izvēlieties tādu, kas iederas kopējā viesistabas stilā.

Vēl noteikti var izvēlēties spilvenus, ko novietot uz dīvāna un krēsliem. Spilveni sniegs papildus komfortu gan Jums pašam, gan ciemiņiem.

Viesistabā ļoti svarīgs ir apgaismojums. Vislabāk, ja viesistabā ierīkosiet dažāda veida un intensitātes apgaismojumu. Piemēram, ja vēlēsieties skatīties filmas, tad noderēs nedaudz tumšāks apgaismojums, jo tas radīs sajūtu, ka esat kino teātrī. Savukārt, ja vēlēsieties viesistabā lasīt grāmatas vai žurnālus, tad gan ir nepieciešams spilgtāks apgaismojums, lai netiktu traumēta redze.

Mūsdienās veikalos ir pieejami daudz un dažādi aksesuāri, ko var pieskaņot ikvienai viesistabai. Nebaidieties arī eksperimentēt. Iespējams, ka kāds drosmīgāks aksesuārs būs tieši tas, kas vajadzīgs Jūsu viesistabai.    

Visu nepieciešamo skaistas viesistabas iekārtošanai atradīsiet interneta veikalā 220.lv - aplūkojiet piedāvājumu un pārliecinieties pats!

Raksts tapis sadarbībā ar 220.lv

Tēmas