Bizness un ekonomika
2021. gada 27. jūlijs, 20:59

FOTO: veikals bez kasiera - Neste Latvija" Rīgā atklāj pirmo pašapkalpošanās veikaliņu

Jauns.lv / LETA

Degvielas mazumtirgotājs "Neste Latvija" pašapkalpošanās veikalu "Neste Easy Deli" izveidē, tehnoloģijās un drošības risinājumos investējis vairāk nekā 500 000 eiro, pavēstīja kompānijas vadītājs Armands Beiziķis. Šodien pirmais šāda veida veikals tika atklāts Rīgā, Lielirbes ielā 30, kur līdz šim bijusi "Neste Latvija" degvielas uzpildes stacija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš informēja, ka uzņēmums šobrīd ir izveidojis piecus pašapkalpošanās veikalus "Neste Easy Deli" - tie atrodas degvielas uzpildes stacijās Lielirbes ielā 30 un Brīvības gatvē 253, Rīgā, kā arī kompānijas degvielas uzpildes stacijās Ogrē, Salaspilī un Tīnūžos.

Vienlaikus Beiziķis piebilda, ka nākotnē pašapkalpošanās veikalus uzņēmums varētu atvērt ne tikai degvielas uzpildes stacijās.

"Neste Latvija" atver pirmo pašapkalpošanās veikaliņu Rīgā

Degvielas mazumtirgotājs "Neste Latvija" pašapkalpošanās veikalu "Neste Easy Deli" izveidē, tehnoloģijās un drošības risinājumos investējis vairāk nekā 500 000 eiro, ...

gallery icon
32

"Neste Latvija" vadītājs skaidroja, ka uzņēmums pie veikalu atvēršanās strādāja apmēram divus gadus. "Tas nebija vienas dienas process. Pirmie šāda koncepta veikali tika izmēģināti Somijā. (..) Paralēli tika meklēta kāda no Baltijas valstīm, kurā attīstīt šo konceptu, un tika izvēlēta Latvija," teica Beiziķis.

"Neste Easy Deli" koncepts ir līdzīgs Latvijā vairākus gadus jau pastāvošajam pašapkalpošanās principam lielveikalos - klients izvēlas preces un norēķinās par tām kasē, taču "Neste Easy Deli" pašapkalpošanās veikalos nebūs personāla.

Beiziķis norādīja, ka šāda tipa veikala izveide ir milzīgs uzticības kredīts Latvijas sabiedrībai tieši no drošības aspekta, taču, lai ieietu veikalā, būs jāizmanto "Neste" lietotne, kas ir personalizēta, kā arī veikalos būs videonovērošana.

"Noteikti vēlāk skatīsimies, kā būs iespējams uzlabot tehnoloģijas, uzklausīsim arī klientus. Tāpat meklēsim risinājumus, kā tikt iekšā veikalā, ne tikai izmantojot "Neste" lietotni, jo, tā kā nebūs uz vietas personāla, mums ir svarīgi, lai drošība būtu augstākajā līmenī un lai arī klients var droši tikt iekšā un droši tikt ārā," pauda "Neste Latvija" vadītājs

Jau ziņots, ka "Neste Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 300,68 miljoni eiro, kas ir par 11,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 48% - līdz 5,282 miljoniem eiro.

Uzņēmums "Neste Latvija" reģistrēts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 15,03 miljoni eiro. "Neste Latvija" īpašnieks ir Nīderlandes "Neste Affiliate".

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta datiem, 2020.gadā "Neste Latvija" bija lielākais degvielas mazumtirgotājs Latvijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās