Bizness un ekonomika
2015. gada 29. jūlijs, 08:58

Apvienojot "Lielzeltiņu" un "Ķekavas" putnu kautuves, darbu var zaudēt 134 cilvēki

Jauns.lv

Putnu gaļas ražotājs "Lielzeltiņi" pārcels putnu kaušanu uz Ķekavu un tādejādi darbu varētu zaudēt apmēram 134 darbinieki, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" teica "Putnu fabrikas "Ķekava"" valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

Viņš gan uzsvēra, ka darbiniekiem ir piedāvāts pāriet darbā uz Ķekavu.

Vilcmeiers skaidroja, ka lietuviešu uzņēmums "Linas Agro Group", kam pieder "Lielzeltiņi", ir uzsācis uzņēmuma reorganizāciju un nolemts "Putnu fabrikas "Ķekava"" un "Lielzeltiņi"  kautuves apvienot. "Tādejādi nolemts Bauskas kautuvi pārcelt uz Ķekavu. Darbiniekiem visiem tiek piedāvāts pāriet darbā uz Ķekavu. Diemžēl, objektīvu iemeslu dēļ mēs saprotam, ka ne visi cilvēki piekritīs pāriet,"  teica Vilcmeiers.

Viņš norādīja, ka reorganizācija tiks uzsākta augusta sākumā. "Bauskā un "Lielzeltiņos"  paliks broileru ražošana, putnu audzēšana, kā arī inkubators un barības ražotne. Šīs funkcijas Bauskā tiks saglabātas un iespēju robežās mēs tur ieguldīsim un attīstīsim ražošanu," teica Vilcmeiers.

"Putnu fabrikas "Ķekava"" valdes priekšsēdētājs norādīja, ka pagaidām nav zināms, cik darbinieku piekritīs darbam Ķekavā. Kopumā "Lielzeltiņos" šobrīd strādā apmēram 400 darbinieku.

Lietuviešu uzņēmums "Linas Agro Group" 2013.gadā par 12,5 miljoniem eiro iegādājās četrus putnkopības uzņēmumus Latvijā, tostarp arī putnu fabriku "Ķekava" un "Lielzeltiņus". "Linas Agro Group" nopirka 87% putnu fabrikas "Ķekava" daļu, 100% "Broileks", 100% "Cerova" un 100% "Lielzeltiņi" akciju.

Putnu fabrika "Ķekava", kas nodarbojas ar mājputnu gaļas pārstrādi, darbību sāka 1974.gadā. Datubāzē "Lursoft" pieejamā informācija liecina, ka uzņēmums 2014.gadā pirmajā pusgadā strādāja ar 20,715 miljonu eiro apgrozījumu un 1,684 miljonu eiro peļņu.

Savukārt "Lielzeltiņi" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2013.gada 1.oktobra līdz 2014.gada 30.jūnijam strādāja ar 22,953 miljonu eiro apgrozījumu un 1,439 miljonu eiro peļņu.

BNS/Foto: Gatis Dieziņš/Ieva Čīka/LETA