Bizness un ekonomika
2021. gada 3. aprīlis, 22:04

Piegādes uzņēmumi tagad strādā 24 stundas diennaktī, bet netiek galā ar slodzi

TV3 ziņas

Līdz ar ierobežojumiem klātienes tirdzniecībā ir pieaudzis sūtījumu apjoms piegādes uzņēmumam SIA “DPD Latvija” un pasta pakalpojumu uzņēmumam SIA “Omniva”. Iedzīvotāji tiek brīdināti par sūtījumu kavēšanos, jo šobrīd tiek pieredzēta vēl nebijusi darba slodze, ar kuru darbinieki nespēj tikt galā, vēsta TV3 ziņas.

"Omniva Latvija" demonstrē telpu, kurai bija jābūt tukšai, bet tajā uzkrājušies sūtījumi, kas gaida piegādi.

foto: ekrānuzņēmums no video

Kompānija darbā pieņēmusi papildu 60 cilvēku, taču slodze ir tik liela, ka ar to nepietiek. Interneta veikalos pirkto preču piegādes apjoms gada laikā audzis četras reizes.

“Omnivas” šķirošanas cehā darbs tagad rit 24 stundas diennaktī, kā nekad iepriekš nav bijis. Sūtījumu skaits katru dienu sasniedz 50 000 vienību. Darba slodze pārsitusi visus Ziemassvētku rekordus.

“Mūsu pakomātu kapacitāte šobrīd ir tuvu 27 000 skapīšu. Tā kā mums katru nakti ienāk vairāk nekā 50 000 sūtījumu, tad mēs redzam, ka tur ir problēma, jo visi cilvēki jau uzreiz tos sūtījumus neizņem. Līdz ar to daļa sūtījumu kavējas līdz pat piecām dienām. Joprojām dalām sūtījumus pie pakomāta. Piebraucam līdz pat desmit reizes dienā pie pakomāta dienā un liekam, tiklīdz ir brīva vieta,” skaidro “Omniva Latvija” vadītāja Beāte Krauze-Čebotare.

Arī sūtījumu piegādes uzņēmuma “DPD Latvija” pakomātu noslodze pieaugusi pat četrkārt, bet kurjeriem darba apjoms kāpis divas reizes. Turklāt vērojams, ka pieauguši arī lielizmēra sūtījumu apjomi dzīvesvietas un pagalma labiekārtošanai, piemēram, dārza mēbeles, siltumnīcu konstrukcijas, zāles pļāvēju traktori.

“Šeit noteikti savu artavu dod pabalsti, ko valdība dod iedzīvotājiem. Cilvēki, saņemot šādu naudu, veic šo preču iegādi pietiekami spontānā veidā,” uzskata “DPD Latvija” valdes priekšsēdētājs Jānis Grants.

Lai sūtījumu piegāde netiktu paralizēta, uzņēmums “DPD Latvija” ne tikai palielinājis pakomātu skaitu, bet darbā pieņēmis papildu 150 kurjeru un šķirošanas termināļu darbiniekus. Kompānijā atzīst, ka tie ir pandēmijas skarto nozaru atlaistie darbinieki.

“Mēs šeit redzam restorānu un viesnīcu kādreizējos darbiniekus, gan cilvēkus no aviācijas, arī no skaistumkopšanas,” atklāj Grants. 

“DPD Latvija” un “Omniva” centienus palielināt pakomātu skaitu  bremzē pakomātu ražotāju noslodze. Pēc sūtījumu saņemšanas skapjiem ir milzu pieprasījums visā pasaulē.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.