Latvijai vajag stiprus cilvēkus! Joahima Zīgerista un Odiseja Kostandas 10 spēka vēlējumi Latvijai 2021. gadā
Bizness un ekonomika
2021. gada 21. janvāris, 22:15

Latvijai vajag stiprus cilvēkus! Joahima Zīgerista un Odiseja Kostandas 10 spēka vēlējumi Latvijai 2021. gadā

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Šoreiz gadu mijā apsveikumi un vēlējumi skanēja piezemētāk – aizejošo nomainīja neziņu un nedrošību sološais nākamais gads. Un tomēr – mēs esam izturējuši šo murgaino laiku! Un tā jau ir laba ziņa!

Kas sekos tālāk? Vai “mājsēdi” nomainīs “stāvvakte”, vai kas vēl dīvaināks? Līdz šim valdīkļi, lai piesegtu vienu muļķīgu lēmumu pēc otra, panikas pārņemti steidza pieņemt jaunus, vēl neadekvātākus lēmumus, tādējādi cerot, ka iepriekšējie aizmirsīsies. Partiju kartelis ir salicis amatos nekompetentus ministrus, kuru politiskā impotence salaidusi grīstē veselības aprūpi, izglītību un ekonomiku.

Mēs nedrīkstam pieļaut tālāku valsts degradēšanu! Tādēļ novēlam:

Uzvarēt cīņā ar Covid-19, īstenojot ātru, skaidru, saprotamu un godīgu bezmaksas vakcinēšanas plānu!

Uzlabot finansiālo situāciju pensionāriem un jo īpaši ģimenēm ar bērniem. Stipra ģimene ir katras tautas pastāvēšanas pamatu pamats.

Stiprināt tiesībsargātāju spēju sekmīgai cīņai ar noziedzību, īpaši ar korupciju. Tos, kuri krīzes laikā nelietīgi iedzīvojušies uz tautas rēķina, saukt pie atbildības neatkarīgi no ieņemamā amata vai politiskās piederības.

Izvietot lielāku skaitu NATO karavīru Latvijā. Radīt pastāvīgas ASV militārā kontingenta bāzes. Vienlaikus būt gataviem veidot labas attiecības arī ar austrumu kaimiņvalstīm pēc to diktatorisko režīmu krišanas.

Sniegt ilgtspējīgu papildus atbalstu lauksaimniecībai, pārskatot netaisnīgo ES tiešmaksājumu sistēmu.

Celt veselības aprūpes kapacitāti, mainot darba organizāciju un piešķirot tam atbilstošu finansējumu. Beidzot izpildīt visas likuma prasības par mediķu atalgojuma palielināšanu.

Saglabāt un veidot jaunas darbavietas, lai nepieļautu turpmāku izglītotu un kvalificētu cilvēku – īpaši jauniešu – aizbraukšanu no Latvijas. Piešķirt lielākas dotācijas pašvaldībām. Palielināt un taisnīgi sadalīt valsts atbalstu Covid-19 radītās krīzes mazināšanai ekonomikā.

Izveidot Eiropas tradīcijās balstītu žurnālistu sagatavošanas sistēmu. Latvijai skaudri pietrūkst neatkarīgu un drosmīgu žurnālistu, kuri nicina cenzūru, nebaidās no draudiem un nepilda valdošo politikāņu pasūtījumus!

Beidzot panākt tautas vēlēta Valsts Prezidenta institūcijas ieviešanu!

Nodrošināt bezmaksas alu un degvīnu ikvienam! Jo, ja iepriekšējie novēlējumi netiks īstenoti, tad citādi izturēt esošo ārprātu nevarēs! Un tiem, kuri nesaprata mūsu vēlējumus, var ieliet dubultīgi!

Tā, reizēm par spīti visam arī uzsmaidot un pasmejoties, “parādīsim zobus” valdīkļiem, kuri bezmērķīgi pieņem nesakarīgus lēmumus!

Atcerieties – pirms 30 gadiem mēs bijām spēks uz barikādēm un mēs uzvarējām! Arī šodien nīkuļu vietā ir laiks stipriem cilvēkiem!

Rakstiet mums - Odisejam Kostandam, a.k. 35, Saulkrasti, LV-2160, vai sūtot e-pastu kostanda.odisejs@gmail.com.

Reklāmraksts sadarbībā ar Odiseju Kostandu un Joahimu Zīgeristu.