foto: Pixabay
Par teju 3000 algu meklē "Jēkabpils ūdens" vadītāju
Bizness un ekonomika
2020. gada 14. oktobris, 12:38

Par teju 3000 algu meklē "Jēkabpils ūdens" vadītāju

Jauns.lv / LETA

Jēkabspils pašvaldības izsludinājusi konkursu uz pašvaldības SIA "Jēkabpils ūdens" valdes locekļa amatu, un vadītājam piedāvātais atalgojums ir 2905 eiro.

No pretendentiem tiek prasīta atbilstība Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma un likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" prasībām, nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība inženierzinātņu vai sociālo zinātņu nozarē. 

Nepieciešama arī vismaz divu gadu nepārtraukta darba pieredze vadošā amatā, vēlams valsts, pašvaldību vai privātas kapitālsabiedrības vai iestādes vadībā, kā arī valsts valodas zināšanas normatīvajos aktos valsts valodas lietošanas jomā noteiktajā apjomā un vismaz vienas Eiropas Savienības, vēlams angļu valodas, zināšanas tādā apjomā, kas ļauj lasīt un saprast drukātu tekstu, sagatavot rakstisku tekstu, uzturēt dialogu, orientēties profesionālajā terminoloģijā.

Pašvaldība sagaida arī izpratni un zināšanas par tādu jautājumu risināšanu, kas attiecas uz kapitālsabiedrības attīstību, darbības stratēģijas plānošanu un īstenošanu, administratīvo un finanšu vadību, publiskas personas kapitālsabiedrību pārvaldību un darbību. Nepieciešama arī laba korporatīvās pārvaldības principu pārzināšana un zināšanas par ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu.

Pretendentiem jāpiemīt pārliecināšanas, komunikācijas un argumentācijas prasmēm, spējai formulēt un prezentēt viedokli, spējai pieņemt lēmumus īsā laika posmā paaugstināta riska apstākļos un uzņemties atbildību. Vadītājam jāspēj arī plānot stratēģijas ieviešanu un tās vadību kapitālsabiedrībā, identificē šķēršļus un iespējas.

Pretendentiem jābūt kompetencēm darbinieku motivēšanā un attīstīšanā, komandas vadīšanā. Viņiem jābūt arī stratēģiskajam redzējumam, jāspēj pieņemt lēmumi un jābūt atbildīgam, orientētam uz rezultātu sasniegšanu.

Kandidējot uz amatu, jāiesniedz arī pretendenta sagatavots redzējums par "Jēkabpils ūdens" attīstību, ņemot vērā uzņēmumam izvirzītos vispārējos stratēģiskos mērķus un uzņēmuma vidējā termiņa stratēģiju.

Pieteikumi pašvaldībā iesniedzami līdz 6.novembrim.

Jau ziņots, ka 20.jūlijā, mūžībā aizgājis līdzšinējais "Jēkabpils ūdens" valdes loceklis un grupas "Staburags" mūziķis Mihails Aleksejevs.