foto: LETA
"Balticovo" atklās Latvijā vismodernākās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas
AS "Balticovo" valdes loceklis un komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps.
2020. gada 22. jūnijs, 22:03

"Balticovo" atklās Latvijā vismodernākās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas

Jauns.lv / LETA

Olu un olu produktu ražotājs "Balticovo" 1.jūlijā Iecavā atklās jaunas bioloģiskās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, kurās ieguldīti teju divi miljoni eiro.

Kompānijā informēja, ka "Balticovo" jaunās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas spēj attīrīt notekūdeņus no olu pārstrādes ceha un putnu mītnēm tādā līmenī, ka šo ūdeni drīkst dzert. Šī ir pirmā notekūdeņu attīrīšanas iekārta Latvijā, kas izmanto tik modernas tehnoloģijas, norāda uzņēmumā.

foto: LETA

Atklāšanas pasākuma laikā būs iespēja doties ekskursijā un aplūkot notekūdeņu bioloģiskās attīrīšanas iekārtas darbībā, uzzināt to darbības principus, kā arī saņemt atbildes uz jautājumiem par AS "Balticovo" attīstības soļiem tuvākajā nākotnē.

Pasākumā piedalīsies AS "Balticovo" valdes priekšsēdētājs Vladimirs Mhitarjans, komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps, ministriju un Valsts vides dienesta pārstāvji, Iecavas novada domes pārstāvji.

Atklāšanas pasākums notiks "Balticovo" Administratīvajā ēkā, Iecavā un sāksies plkst. 12.

Jau ziņots, ka 2019.gadā "Balticovo" investēja desmit miljonus eiro ārpus sprosta dēto olu ražošanas palielināšanā, kā arī nācis klajā ar jaunu produktu līniju.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2018.gadā "Balticovo" strādāja ar 48,669 miljonu eiro apgrozījumu un 5,374 miljonu eiro peļņu. Uzņēmuma 2019.gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti.