Tirdzniecības centrs "Origo" un biznesa centrs "Origo One" piedāvā apmeklēt tirdzniecības centru un birojus ar velosipēdu
Bizness un ekonomika
2020. gada 17. jūnijs, 17:42

Tirdzniecības centrs "Origo" un biznesa centrs "Origo One" piedāvā apmeklēt tirdzniecības centru un birojus ar velosipēdu

Jauns.lv

Rūpes par planētas ilgtspēju, veselīgs dzīvesveids, mobilitāte, sociālā distancēšanās – velosipēds ir transportlīdzeklis, ko mūsdienās izvēlas dažādu iemeslu dēļ. Pilsētvidē velobraucēju drošībai un ērtībām ir ļoti svarīga atbilstošas infrastruktūras pieejamība. Rīgas centrs, pateicoties t/c “Origo” un biznesa centra “Origo One” realizētajam projektam, ir kļuvis riteņbraucējiem daudz draudzīgāks.

Velokultūra Latvijā turpina attīstīties, un tam ir pamatojums – divritenis ļauj būt elastīgam un mobilam. Ar to var doties uz biroju un pat uz iepirkšanās centru. Turklāt to viegli apvienot ar pārvietošanos vilcienā, ērti nokļūstot no attālākām vietām tieši galvaspilsētas centrā.

Jaunais TC "Origo" un biznesa centrs "Origo One" pielāgots riteņbraucējiem

gallery icon
22

“Līdz ar t/c “Origo” paplašināšanu un tā apkaimes labiekārtošanu nekustamo īpašumu attīstītājs “Linstow Center Management” (LCM) būtiski uzlabojis velobraucējiem paredzēto infrastruktūru, atvieglojot Rīgas centra apmeklējumu ar velosipēdu. Plašā un ērti iekārtotā “Europark” pazemes autostāvvieta /iebrauktuve no Elizabetes ielas/ ar velonovietnēm, kur divriteņi ir pasargāti no nelabvēlīgiem laika apstākļiem, kā arī pašapkalpošanās stendi velosipēdu remontam, ir tikai daži no servisiem, kas ir pieejami t/c “Origo” un b/c “Origo One” darbiniekiem un apmeklētājiem. Atbalstot velokultūru, mēs atbalstām pilsētas ilgtspēju un pieturamies pie šādas pieejas tirdzniecības centra un biznesa centra attīstīšanā,” skaidro “Linstow Center Management” tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

LCM radītās priekšrocības riteņbraucējiem:

  • krustojuma pārbūve un velo celiņa pagarinājums:  t/c “Origo” paplašināšanas projekta ietvaros izbūvēts satiksmi regulējošs Elizabetes un Satekles ielas krustojums. Elizabetes ielas velojosla pēc pārbūves ir pagarināta pāri Satekles ielai, tādējādi ļaujot droši šķērsot ar luksoforu regulējamo krustojumu un nokļūt t/c “Origo”  laukumā un Rīgas Centrālajā Dzelzceļa stacijā;
  • bezmaksas velonovietnes: t/c “Origo” ārpusē pieejamas velonovietnes 50 divriteņiem, 72 velonovietnes atrodas pazemes stāvlaukumā (“Europark”), kas no Elizabetes ielas puses nodrošina atsevišķu iebraucamo ceļu riteņbraucējiem un palīdz orientēties, sekojot speciālajiem marķējumiem;
  • bezmaksas pašapkalpošanās velo serviss: blakus velonovietnēm pazemes stāvlaukumā atrodas divas pašapkalpošanās velosipēdu remonta stacijas, kas ļauj veikt spēkrata apkopi, piemēram, uzpumpēt riepu vai pieregulēt ķēdi.

No jauna radīto velo infrastruktūru atzinīgi novērtējusi Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītā, uz sadarbību balstīta koprades organizācija “Radi Rīgu 2020”, kas nupat aizvadījusi pirmo pikniku t/c “Origo” publiski pieejamajā perona terasē. Pilsētvides projektos iesaistītie profesionāļi un amatpersonas pozitīvi novērtēja ārtelpās rastos risinājumus, kas būtiski uzlabo pilsētas iedzīvotāju un viesu mobilitāti un objekta pieejamību.

Pievienoto vērtību veselīga dzīvesveida piekritējiem sniedz t/c “Origo” nupat no jauna atvērtais, ar digitāliem risinājumiem aprīkotais, modernais sporta preču veikals “Sportland”. Veikala vadītājs Māris Bērziņš atklāj: “Velotūrisma un kopumā riteņbraukšanas popularitāte ietekmē arī pirkumu izvēli. T/c “Origo” “Sportland” veikalā var iegādāties riteņbraukšanai atbilstošu apģērbu, apavus un aksesuārus. Velosipēdistu komfortam vienmēr iesakām izvēlēties tādu ekipējumu, kas neierobežo kustību un ir piemērots laikapstākļiem un velosipēda izmantošanas mērķiem. Jāatzīmē, ka pēdējā laikā īpaši pieaug interese par aksesuāriem, piemēram, viedpulksteņiem, kas braucot noder arī mobilo sakaru uzturēšanai, velosomām – iepirkšanās gadījumā, tāpat arī kabatsomām, aizsargķiverēm – katrs no aksesuāriem palīdz atrisināt kādu problēmu. “Sportland” veikalā ikviens var saņemt konsultāciju, lai piemeklētu atbilstošāko velosezonai.”

Jaunatvērtajā TC “Origo” ēkā līdztekus jau tādiem iemīļotajiem zīmoliem kā Douglas, Sportland, Monton, House, Cropp, NS King un citiem tagad pieejami arī vairāki līdz šim tirdzniecības centrā vēl nebijuši zīmoli - Costa Coffee, Sinsay ar Latvijā pagaidām vienīgo mājas preču kolekciju, Lindex, Skechers, Reserved, kā arī galvaspilsētā plašākais Rimi Hyper. Piedāvājums vēl tiks papildināts rudenī, noslēdzot vērienīgo TC “Origo” paplašināšanas projektu.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar t/c "Origo".