foto: LETA
Atjaunota būvfirmas "RBSSKALS" darbība
Uzņēmuma valdē iecelts iepriekšējais valdes priekšsēdētājs Māris Saukāns
Bizness un ekonomika
2020. gada 25. maijs, 11:59

Atjaunota būvfirmas "RBSSKALS" darbība

Jauns.lv / LETA

Atjaunota būvfirmas AS "RBSSKALS" darbība, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijai likvidācijas process tika sākts 2020.gada 27.janvārī, bet pabeigts 22.maijā, pieņemot lēmumu par darbības atjaunošanu.

Līdz ar lēmumu par darbības atjaunošanu no amata atcelts likvidators Normunds Šlitke, bet uzņēmuma valdē iecelts iepriekšējais valdes priekšsēdētājs Māris Saukāns, kas turpmāk būs valdes loceklis. Uzņēmuma padomē iecelti padomes priekšsēdētājs Andris Treijs un viņa vietnieks Olafs Saukāns.

2017.gadā maksātnespēju pieteica vairāki ar būvniecības uzņēmumu "RBSSKALS" saistīti komersanti - SIA "RBSSKALS Construction", SIA "RBSSKALS Engineering", SIA "RBSSKALS būvvadība".

"RBSSKALS" grupas īpašnieks Māris Saukāns iepriekš skaidroja, ka problēmas uzņēmumu grupai radīja būvniecības krīze 2016.gadā - 2015.gadā uzņēmums pabeidza vairākus lielus būvniecības projektus, bet jauni to vietā nebija. "Galvenais iemesls tam ir nespēja savlaicīgi apgūt Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļus nākamajam plānošanas periodam, kā ietekmē būvniecības nozare ir sākusi stagnēt," viņš sacīja.

"RBSSKALS" ir privāts vietējā kapitāla uzņēmums, kas izveidots 1992.gadā un veidoja uzņēmumu grupu, kas nodrošināja pilnu projektu attīstīšanas, realizēšanas un apsaimniekošanas ciklu - būvniecību, projektēšanu, projektu vadību, kā arī apsaimniekošanu un ceļubūvi.

"RBSSKALS" grupā darbojās mātesuzņēmums, pieci meitasuzņēmumi, kā arī 11 asociētās sabiedrības un personālsabiedrības.

Zināmākie uzņēmuma projekti ir jaunā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka (Nacionālās būvkompāniju apvienības sastāvā), Rīgas biržas ēkas rekonstrukcija, Ventspils poliklīnika, Latvijas Nacionālā teātra rekonstrukcija un jaunbūve, RTU studentu pilsētas rekonstrukcija mācību korpusos un dienesta viesnīcā, AS "Diena", Latvijas Bankas ēkas fasādes rekonstrukcija un restaurācija, ASV vēstniecības komplekss Rīgā un daudzi citi.

2016.gadā uzņēmums strādāja ar 77 500 eiro apgrozījumu un cieta 4,7 miljonu eiro zaudējumus, savukārt par turpmākajiem gadiem gada pārskati nav iesniegti.

Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Māris Saukāns un Treijs.