foto: LETA
"airBaltic" atsāks lidojumus uz vēl vairākām Eiropas pilsētām
Lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna starptautiskajā lidostā "Rīga".
Bizness un ekonomika
2020. gada 21. maijs, 19:50

"airBaltic" atsāks lidojumus uz vēl vairākām Eiropas pilsētām

Jauns.lv / LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" ar Satiksmes ministrijas speciālo atļauju atsāks tiešos lidojumus no Rīgas arī uz Amsterdamu, Hamburgu, Vīni un Diseldorfu, informē satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Papildus jau iepriekš izziņotajiem, lidojumi uz Amsterdamu būs iespējami no 25.maija, bet uz Hamburgu no 1.jūnija. Savukārt uz Vīni saskaņā ar atļauju "airBaltic" varēs lidot no 8.jūnija, savukārt uz Diseldorfu - no 9.jūnija.

No pirmdienas, 25.maija, "airBaltic" atsāks tiešos lidojumus no Rīgas uz Helsinkiem un Minheni, bet no 1.jūnija uz Berlīni.

Tāpat "airBaltic" ar Satiksmes ministrijas atļauju no pirmdienas, 18.maija, līdz 9.jūnijam katru dienu veic tiešos lidojumus turp un atpakaļ arī uz Frankfurti un Oslo. Aviokompānija veic lidojumus uz Tallinu un Viļņu.

Lidosta "Rīga" un kompānija "airBaltic" atkal uzņem pasažierus

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" šodien atsāk tiešos lidojumus no Rīgas uz Tallinu un Viļņu. Tāpat "airBaltic" no šodienas līdz 9.jūnijam ...

gallery icon
31

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka lidsabiedrība "atgriežas ar noteiktu mērķi saglabāt pozīcijas reģionā".

"Ņemot vērā mūsu fokusu uz vienotu "Airbus A220-300" floti, mēs esam labā pozīcijā, atsākot lidojumus," atkārtoti pauda Gauss. Viņš arī atgādināja, ka lidojumos visi pasažieri ir nodrošināti ar sejas masku un dezinfekcijas salvetēm.

Lidsabiedrībā uzsvēra, ka pasažieriem pirms ceļojuma ir jāpārbauda ceļojuma noteikumus un lidostu ierobežojumus oficiālajās vietnēs vai vietējās vēstniecībās.

Noteikumi strauji mainās un atšķiras dažādās valstīs, tāpēc "airBaltic" aicina pasažieriem pārliecinieties, ka viņi ir iepazinušies ar jaunāko informāciju.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" ar Satiksmes ministrijas atļauju no pirmdienas, 18.maija, līdz 9.jūnijam katru dienu veic tiešos lidojumus turp un atpakaļ arī uz 

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Aviokompānija prognozē, ka šogad tās apgrozījums būs mazāks nekā 200 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.