foto: EPA/Scanpix
Kāpēc labāk nesmieties par cilvēkiem, kuri valkā jocīgas aizsargmaskas. Un tās patiešām ir smieklīgas
Bizness un ekonomika
2020. gada 29. aprīlis, 05:56

Kāpēc labāk nesmieties par cilvēkiem, kuri valkā jocīgas aizsargmaskas. Un tās patiešām ir smieklīgas

Jauns.lv

Vairākās pasaules iedzīvotājiem par obligātu nosacījumu iziešanai no mājas tiek noteikta aizsargmaskas valkāšana, taču daudzi to dara brīvprātīgi, cerot, ka tas pasargās no inficēšanās. Tomēr nabadzīgākajās pasaules valstīs cilvēki naudas trūkuma dēļ spiesti domāt citus risinājumus, kā sevi pasargāt.

Kā zināms, masku trūkums ir viens no karstākajiem tematiem šīs krīzes laikā. Pasaules Veselības organizācija iesaka tās valkāt tikai tiem, kuri izrāda kādus saslimšanas simptomus, bet Latvijas amatpersonas un mediķi vairākkārt pauda, ka maskas ir jāvalkā pareizi, pretējā gadījumā no tām ne tikai nebūs jēgas, bet var kļūt sliktāk, ja, piemēram, vienreizlietojamā maska tiek ieņurcīta kabatā, tad izvilkta un lietota atkārtoti. 

Daudzi steidz maskas izgatavot paši, un cilvēki sociālajos tīklos šo radošumu bieži uztver kā joku, jo, protams, var šķist smieklīgi, ka kāds grib sevi pasargāt ar kāpostlapu, kas apsieta ap seju, tomēr laikā, kad pat labklājīgajās pasaules valstīs trūkst masku, nabadzīgāko reģionu iedzīvotāji spiesti rast citus risinājumus. Kas mums ir smieklīgi, citur ir skarba realitāte.